Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Freddie (Tom Hardy) je zrovna propuštěn z vězení, kde udržoval vztah se svým mafiánským šéfem Ozzym (Brian Cox). Před věznicí ho čeká jeho nejlepší kamarád z dětství Jimmy (Shaun Evans) a společně se vydávají do spárů londýnského podsvětí, které ovládá mafie, drogy a zbraně. (Cliff Booth)

Recenze (190)

Sonnik 

všechny recenze uživatele

He's got family, he's got power, but he's got issues. Pokud jste viděli Warriora a Hardy vám přišel excelentní. Tak jeho Tommy ve Warriorovi je proti tomuhle narušenému gansterovi Freddiemu slabý čajíček. Tohle měli být britští Sopranos. Pecka. Jenom tak pro zajímavost sem postnu jeden koment z IMDb pod který se podepíšu. "Hollywood is being flooded by a tsunami of English talent, and Tom Hardy is surfing it naked." ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jako kdyby Fan Vavřincová při psaní Takové normální rodinky šňupala kokain.. Emocemi napěchovaná mini-sága z produkce britské televize Sky, v níž po vzoru Shakespearovských dramat spolu zápolí dva princové o královskou korunu. Možná by se našly v Druryho režii rezervy, ale má na ně člověk čas myslet, když na place řádí ta smějící se bestie jménem Hardy..? „It wasn´t little Jimmy. It was little Freddie…“ ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Gangsterský miniseriál, ktorý si na nič nehrá, ide si priamočiaro za svojim, tvrdo a bez príkras vykresľuje ťažký život kriminálneho podsvetia, kde má ľudský život len malú cenu a zrada je každodenný chlebík. Jedna z najlepších gangsteriek, ktorá prišla z Británie. Avšak i napriek týmto pozitívam by vo mne nezanechala taký vynikajúci dojem bez famózneho výkonu T. Hardyho. Ten sa snáď pre rolu magorského šéfa mafie Freddieho snáď narodil. Každý jeden záber na neho stojí za to, niečo neuveriteľné ako to tu dokázal roztočiť. Záver sa síce dal tušiť, no to neuberá na celkovej kvalite. Skrátka excelentná britská gangsterka - uhrančivá, podmanivá a obsahovo pútavá až do morku kostí. Zmes emócií, ľudských charakterov, drsnoty a brutality v jednom kotli, kde to vrie po celý čas. Rozhodne odporúčam do pozornosti, hlavne tým, ktorí majú radi britskú produkciu i s jej špecifikami. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Tom Hardy. To bude nejčastěji skloňované jméno, pokud se budeme bavit o tomto seriálu. A samozřejmě právem, protože Hardy se chopil role chladnokrevného kriminálníka s až mrazivou vervou. Jeho přítomnost na scéně je uchvacující. Zdatně mu však sekundují hlavní tři představitelé z rámce u nás neznámých herců. Možná tahle minisérie chtěla více dílů, aby mě dostala opravdu na kolena. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Sociopat Tom Hardy niekde na pomedzí Tommyho deVita a Begbieho, britsky geniálny cast, scény, pri kt.bolelo brucho, potrebný nádych&výdych medzi dielmi, ukážková gradácia. A tak akurát škoda línie s malými Jimmym a Freddiem, ktorá je určujúca pre záverečný diel a pre mňa je príliš vykonštruovaná a tým nie uveriteľná. Každopádne spoločnosť, do ktorej sa tak skoro nevrátim (čo nech je kompliment). BETTER NOT BALLS IT UP ! ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Tom Hardy hraje v seriálu švagra Charlotte Riley, ve skutečnosti však byla dvojice zasnoubená. Herci se poznali v roce 2009 během natáčení seriálu The Take (od r. 2009). Setkali se také během natáčení snímku Emily Brontëová: Bouřlivé výšiny (2009). (Cliff Booth)
  • Seriál je natočen na motivy literární předlohy „The Take“ od britské detektivní spisovatelky Martiny Cole. (Cliff Booth)
  • Úloha Freddieho Jacksona (Tom Hardy) bola pôvodne ponúknutá Dannymu Dyerovi, ktorý ju odmietol. V roku 2022 uviedol, že toto rozhodnutie ľutuje. (Arsenal83)

Reklama

Reklama