Reklama

Reklama

Bitva o Černobyl

  • Francie La Bataille de Tchernobyl (více)

Dokument o událostech osudové noci, kdy v černobylské jaderné elektrárně došlo k výbuchu, a o velmi náročném úsilí předejít další pohromě. (Netflix)

Recenze (123)

Mira90 

všechny recenze uživatele

O tom, co se v onu nešťastnou chvíli stalo, ví snad i děti ve školce. To, co následovalo poté, však v obecném povědomí není. Proto je dobré, že vznikají dokumenty i o těchto událostech. Co se mi však nelíbilo, byla absence jakékoliv zmínky o zasahujících hasičích, kteří jako první nesli tíhu nepříjemné reality... ()

crha 

všechny recenze uživatele

Brrrrr!!!! Člověku až běhá mráz po zádech z toho, co se v Černobylu vlastně odehrálo. Viděl jsem kdysi nějáký dokument o tom, jak k téhle věci došlo, ale tohle je tisíckrát zajímavější. Tento dokument se právě zabývá těmi následky a likvidací toho bordelu po tom. Opravdu hodně působivé a docela depresivní. Ti likvidátoři... to člověk prostě nechápe. Na tohle by se asi opravdu nemělo zapomínat, protože tady končí legrace. Když si uvědomím kolik hovadských zemí disponuje jadernou zbraní, tak mi z toho úplně dobře není. Ještě bych vypíchnul český dabing. Čekal jsem na titulky, že se přizná ten, kdo má tohle na svědomí, ale dotyčný raději zůstal v anonymitě, asi moc dobře věděl proč, protože tohle je prostě katastrofa. ()

Reklama

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Dokument, který nám ukazuje, že všechno mohlo dopadnout ještě daleko hůř. Narodil jsem se za necelé dva roky po výbuchu, takže mám alespoň na co svádět skutečnost, že jsem tak blbý a ošklivý (smích). Černobyl ukázal, že sovětské lži jsou svině a možná že i jeho nadnárodní problém zlepšil důvěru SSSR v okolní západní svět. Věc, která se však již nikdy nezmění je radiace všude kolem nás. Ty kvanta dětí, co se stále ještě rodí zcela bez končetin, hlav či s obrovskými rozštěpy patra. Rusku je již však asi všechno jedno. Říkají: "Nás mnogo". Tak proč nenechat chcípat radioaktivní lidi, když už stejně pro Rusko nic neudělají? Jasně jasně, odvrátili největší katastrofu v dějinách lidstva a zaplatili za to životem, nebo zdravím. Proto si teď zaslouží snížení sociálních dávek na minimum a živoření. Udělal bych z tech lidí hrdiny. I my, tisíc kilometrů od Černobylu, jim dlužíme mnohé. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Absolutní brutus. Tento dokument tak výrazně přibližuje tragédii události, že je mi z toho naprosto špatně. Tento dokument, obzvlášť závěrečnou pasáž o dopadech možných jaderných katastrof, by měl zvlášť v době války na Ukrajině vidět Putin a každý zodpovědný člověk kolem něj. Zapomíná se totiž na naprostou hrůzu, jakou může jádro udělat. Poutavý dokument, spousta, ale opravdu spousta původních záběrů, dobrý komentář. Jen škoda hrůzného dabingu. Ale to bylo to nejmenší. Poselství dokumentu velké, jen, aby se ho politici drželi. Škoda jen naprosto strašného dabingu. Ale to už je jiná věc. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Samotná realita katastrofy je děsivá, až z ní mrazí. Tolik zmařených životů. Dokument si, ale myslím mohl být natočen lépe. Největší silou je použití autentických záběrů tehdejší doby. Některé obrazy, které jsem znal už dříve nezapomenu. Ale film sám o sobě mohl být lepší. Každopádně hrozící nebezpečí propadu starého sarkofágu je také úděsné. Podle Britských listů, ale už začala stavba nového, tak doufejme, že bude vše v pořádku. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama