Reklama

Reklama

Falling Skies

(seriál)
  • USA Falling Skies
Trailer 8
USA / Kanada, (2011–2015), 36 h 49 min (Minutáž: 39–43 min)

Tvůrci:

Robert Rodat

Hrají:

Noah Wyle, Moon Bloodgood, Drew Roy, Maxim Knight, Sarah Carter, Will Patton, Connor Jessup, Colin Cunningham, Mpho Koaho, Seychelle Gabriel, Doug Jones (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(52)

Tento zbrusu nový sci fi seriál vypráví o tom, jak na naší Zemi přistála agresivní mimozemská rasa, která se lidstvo snaží zcela vyhladit. Bývalý učitel, jehož hraje televizní hvězda Noah Wyle spojí zdecimované zbytky obyvatel a rozhodne se invazi vzepřít. Seriál pro kabelovou společnost TNT produkuje režisérská legenda Steven Spielberg. (Bart16)

(více)

Videa (109)

Trailer 8

Recenze (264)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Je to hodně dost na způsob Walking Dead, což znamená, že se tam toho zas tolik neděje. Zásadní rozdíl je ale v tom, že TWD jsou dobří - tohle ale taky vůbec není špatné, i když vlastně nevím, proč si tak trvám na tom, že dokoukám první sérii, třeba prostě jenom doufám, že se to zlepší. Kladů se tady pár nejde - zejména Noah Wyle, který je ale dobrý snad ve všem, kam vleze a i z průměrnějšího seriálu udělá hit (viz Knihovníci a vlastně i tohle). Celkem zajímaví jsou i Skitterové, konečně nějaká pořádná rasa, která sice má velký potenciál, ale v první polovině první série ho nijak neprojevila. Celkem ucházející je i ten postapo svět, ale co si budeme povídat, mohlo to být lepší. Výborná je i Moon Bloodgood (bože, to je prostě fakt to nejlepší jméno na světě!). Návaznost to sice má, ale na druhou stranu se tam toho zas tolik neděje, přesto jde ale o celkem zábavný sci-fi mix. Takže prostě dokoukám tu první sérii a pak uvidím, jestli se konečně odhodlám ke sledování těch dalších sérií, ale zatím spíš ne. I přesto ale dám 70%, velmi těsných a velmi slabých. Mě to prostě nedostalo tak, jak jsem čekal. ()

potas 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem teda větší pecku, když výkonným producentem je sám Steven Spielberg. Je to něco mezi seriály Jericho, The Sarah Connor Chronicles (které mě nebavily) a V (které bohužel zrušili, což jim nikdy neodpustím). Co se týče efektů, ty taky pokulhávají a herci čistý průměr. O paradoxech ani nemluvím, jak je možné, že se obrovská skupina ve dne prochází po městě a emzáci nikde, ale nedej bože, že vyjde v noci mála skupinka odboje a hned palba na všechny strany. Na to, že má pilotní díl upoutat teda nic moc. Snad přílivem dalších dílů změním názor. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Pilot, který většinou má navnadit, mi přišel nic moc. Nějak mi tam nejsou jasné všechny okolnosti a podmínky - v noci tuhá řežba, ve dne se přesunuje tři sta lidí a nikde žádný emzák, nikdo se nebojí, že se objeví... Ty rodinné vztahy proč ne, ale tady mi přijde to až zas tak nefunguje. Zkrátka po pilotu mám pocit, že ani tvůrci neměli jasno, jak celý zajímavý námět pojmout a kudy vést. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"RETREAT. REGROUP. RETURN. REVENGE." ------------ Tak obrovské seriálové sklamanie som naposledy zažil snáď pri štvrtej sérii Úteku z väzenia. Posledná séria je neskutočné fiasko a urážka divákov, fanúšikov a aj samotného seriálu. Ale tak čo sa dá čakať, keď si niekto povedal, že by bol dobrý nápad otvoriť úplne nové príbehové linky dve epizódy pred koncom. Najvtipnejšie je, že o ukončení 5. sériou sa vedelo ešte niekedy pred tou štvrtou, takže mozog mi to už vôbec neberie. O to viac ma to mrzí, keďže prvé tri série som si neskutočne vychutnával a mal som dokonca aj pocit, že Falling Skies bude mojim obľúbeným seriálom. Noah Wyle je vynikajúci herec, o tom žiadna, veď Spielberg s ním chcel spolupracovať už od čias vojaka Ryana, a práve Noah bude tým prvým, čo si vybavím, keď si na Padajúce nebo niekedy spomeniem, čo by som si nerád, keďže ma ten premrhaný potenciál úplne bolí. A ešte by som rád dodal, že zo seriálu mám pocit, akoby sa jednalo o extra zlacnenú verziu The 100, ku ktorej si dostal mimozemšťanov a vesmírne lode v balení grátis. No nič, to je všetko čo som chcel povedať a teraz šup na Jericho. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že seriál hodně nevyužil svůj potenciál. Je to RODINNÉ scifátko, kde se nadhodí pár zajímavých otázek, ale nějak se nedopracuje ke kloudnému výsledku. Jsou zde znát prsty Spielberga, ale to pro tentokrát není pochvala, neboť tu zde opět vidíte ústřižky z ETho, Války světů a Setkání 3. druhu. Navíc z deseti dílů možná tři dokázali fanouška scifi opravdu něčím zaujmout a i malinko překvapit. Zbytek se jednoduše nepovedl. V další sezoně se musí sakra snažit o vylepšení svého renomé. Update: Druhá sezona je o dost lepší než ta první. Zvedám hodnocení na 4 hvězdy. Update: Třetí řada se kvalitativně propadla a z FS se stává celkem utahaná podívaná. ()

Galerie (1 519)

Zajímavosti (10)

  • Kapitán Weaver (Will Patton) a jeho dcera Jeanne (Laci J Mailey) si navzájem říkají "Papa Bear" a "Baby Bear", což odkazuje na seriál Sezame, otevři se (od r. 1969). (KM Phoenix)
  • Tom Mason (Noah Wyle) používá jako hlavní zbraň výhradně útočné pušky Kalašnikov, a to různé modely. Od původního AK-47, přes AKM, AKMS, polskou licenční kopii Zastava M70 až po moderní AK-74M2 (v 5. sérii). (Lord_Denvil)

Reklama

Reklama