Reklama

Reklama

Asterix a Obelix ve službách Jejího Veličenstva

  • Francie Astérix et Obélix au service de sa majesté (více)
Trailer 4

Římské vojsko v čele s Juliem Césarem se chystá podmanit si Británii. Už se mu podařilo rozdrtit ¾ armády a královna začíná mít obavy o osud země. Povolá si na poradu Jaxitaxe, jenž jí pověděl o Galech, kteří Césara porazili pomocí kouzelného lektvaru. Kouzelná moc lektvaru spočívá v tom, že kdo ho vypije, získá neuvěřitelnou sílu. Královna zpočátku nechce Galy požádat, ale situace se stále zhoršuje, proto nakonec souhlasí. Jaxitax se tedy vydá na cestu. Galové Asterix a Obelix jsou přátelé a od náčelníka dostali za úkol udělat z jeho synovce Zničehonixe pravého muže. Zdá se, že je to velmi nesnadný úkol. Do toho přichází Jaxitax se svou prosbou o pomoc. Galové připraví celý sud kouzelného nápoje a rozhodnou se jej osobně dopravit královně. Na cestu se vydávají ve čtyřech – Asterix, Obelix, Jaxitax a vezmou s sebou i Zničehonixe, aby získal zkušenosti. Na lodi pak ještě objeví Škrabopise, který se z Indie vypravil do Británie s malým keříkem čaje a doufá, že zbohatne… Mezitím mají Římané v Británii dost práce. Britanové, jak si říkají, se nehodlají jen tak vzdát, proto se Římané rozhodnou najmout si žoldáky Normany, aby za ně udělali špinavou práci. Normané souhlasí jedině pod podmínkou, že se dozvědí, co je to strach… Pětice se dostane do Británie a Jaxitax vezme nové přátele ke své snoubence Ofélii. Jako správný džentlmen se jí už roky dvoří, ale nedovolí si k ní žádnou důvěrnost. To Zničehonix žádné obavy z porušení bontonu nemá, a protože je Ofélie pěkná dívka, políbí ji – a Ofélii se to očividně líbí. Její společnice a vychovatelka slečna Macintoshová dbá na přísné dodržování společenských pravidel, a i když není zrovna kráska, Obelixovi padne do oka. Je však velmi neohrabaný a u slečny Macintoshové nemá šanci. Římané se dozvěděli o sudu plném kouzelného nápoje a hledají ho. Parta přátel se rozhodla ho ukrýt v hospodě, aby nebyl nápadný, ale Římany to napadne také. Rozhodnou se zabavit všechny sudy a ochutnávat do té doby, až najdou ten pravý… (TV Prima)

(více)

Videa (9)

Trailer 4

Recenze (406)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ live action dno. Asi si tvorcovia povedali, že už to v kinách a ani v iných médiach nebude nič pre tých starších, na tom vyrastajúcich a tak sa asi zamerali na divácku obec, ktorá by si podľa nich tento film viac zaslúžila. A poviem vám, že mladí, sociálne-sieťovo založení, na takéto báchorky nemajú nabité mobily a práve tí, ktorí si aspoň nejako obľúbili živé celovečeráky, budú z tohto dupľovane sklamaní. Takže páni producenti, poučenie. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Trochu modifikovaný animák Asterix a Britové (ten mě bavil ze všech nejvíc). Je vidět, že co je v animáku vtipný, v hraném filmu vyznívá občas dost trapně. Ale tvůrci opět zvýraznili typické rysy jednotlivých národů, a to celkem fungovalo. Bbyť proti animované verzi spoustu věcí chybělo; takže jediné, v čem je tenhle film lepší, je odvazová hudba, která je možná trochu mimo, ale zachraňuje co se dá. # [viděno: TV, 5.1] # příběh 5 | hudba 8 | humor 4 | akce 4 | napětí 0 | pustil bych si znovu 5 ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nejslabší filmový díl Asterixe a Obelixe. Tak to určitě. Každopádně bych to ale zase až tak černě neviděl. Edouard Baar se mi jako Asterix líbil rozhodně víc než ten poslední, ale samotné zpracování bylo dost pitomý. Vlastně se mi nestalo, aby mi jakákoliv filmová verze Asterixe s Obelixem připomínala víc kreslenou verzi než právě tenhle film. V jistých chvílích to vlastně byla doslovně přepracovaná kreslená verze a to je podle mě dost málo na to, aby tímhle filmem tvůrci něčím překvapili. Tvůrčí v tomhle ohledu fakt moc nebyli. Dokázali to s Misí Kleopatra, ale tady to bylo dost mimo. Jako určitě jsem se pobavil, český dabing mě vysloveně bavil, nechápu důvod, proč by neměl no a kolikrát jsem se fakt upřímně zasmál. Mrzelo mě ale že si s tím nedali větší práci. Nemůžu se zbavit dojmu, že ačkoliv atmosféra a prostředí je úplně skvělé, pořád se film tváří hrozně odflákle. Ale to protáčení různých herců na postavy starosty, Asterixe a Césara už mě nebaví. Mám Asterixe a Obelixe rád, ale možná už by bylo dobrý přestat. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Animovaný film na motivy Asterixova dobrodružství v Británii je mým nejoblíbenějším Asterixem vůbec, a tak mám velké problémy nebrat si tohle prznění osobně. V pořadí čtvrtý díl hraného Asterixe v mnoha ohledech doslova opisuje legendární scény z Asterixe v Británii, avšak dělá to s obrovskou mírou křečovitosti, topornosti, bez citu a bez invence. Vtipných narážek je na těch přepálených 110 minut minimum a uměle našroubovaná a naprosto zbytečná vedlejší dějová linka s Vikingy tomu plusové body taky nepřidá. Suma sumárum, Asterix jde film od filmu do prdele. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Spočiatku som bol z toho rozladený, keďže takéto spojenie súčasnosti a minulosti je nevkus, ale nakoniec mi bolo jasné, že ide o paródiu, ktorá mala práve v tej minulosti zvýrazniť nezmysly súčasnosti, či poukázať na rozdiely. Najviac pobavila v súvislosti s Vikingami viac než v súvislosti s Britániou. Sranda bola aj keď imperiálny Rím útočil na malú britskú usadlosť a hovorili, že idú dobyť teroristov, aká paralela s dnešnými imperiálnymi Spojenými štátmi americkými. Hefty a iné vtipy, či dej mali dosť paralel s inými filmami, nebolo to v ničom extra iné, akurát to vyšlo v roku, keď Británia organizovala olympiádu, predchádzajúci diel bol o olympiáde, takže tento bol zjavne len o predstavení britskej kultúry v mnohých scénach a bol multikultúrny. Názov síce má paralely s filmom o Jamesovi Bondovi, ale ochrancovia tu museli tentokrát prísť až z Gálie, keďže je to oblasť dnešného Francúzska s ktorým Briti nemajú dobré historické vzťahy, tak aj tento film slúžil ako uzmierenie. Je však zlé, ak pozerám komédiu a nezabávam sa, akurát ku koncu trocha, možno som stratil zmysel pre humor, ak som niekedy nejaký mal. Som rád, že Gérard Depardieu ešte vždy dokáže prikývnuť na tieto filmy, lebo bez neho by ozaj boli len gýčové a Béčkové, takto mi, aký taký dojem zachraňuje. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (24)

  • Kapitán pirátské lodi (Gérard Jugnot) v jedné ze scén křičí: "Jsem král světa!'' Stejnou větu vykřikuje na přídi parníku Jack (Leonardo DiCaprio) ve filmu Titanic (1997). (ČSFD)
  • Ve scéně, kdy běží Normanďané k útesu, lze vidět pod kožešinou, ve které mají obaleny nohy, normální boty. (chleba24)

Reklama

Reklama