Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lidé z H.P. Lovecraft Historical Society, kteří natočili skvělý Call of Cthulhu, jsou po pěti letech zpět s ještě ambicioznějším projektem, ale stále stejným cílem - točit ve vlastní produkci filmy, odrážející ducha Lovecraftových knih. (Studna.net)

Recenze (43)

kareen 

všechny recenze uživatele

Ten námět je se vší tou stylizací padesátých let, plnou mimozemšťanů s klepety, primitivních přístrojů, co uchovávají lidské mozky a pod, samozřejmě pro dnešního diváka mírně řečeno úsměvný a chybí snad už jen miniaturní kosmické lodě na viditelných drátkách, ale ta tajemná, strašidelná atmosféra, ta je skutečně velmi dobrá. Hodně tomu napomáhá černobílé ladění, příhodně vybraná hudba, bouřka v odlehlém domě i náhle se zjevující postavy za ztemnělými okny. Není to však žádná parodie, spíš taková vydařená pocta žánru a dílu H.P.Lockrafta. ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Fanúšikovká low-budget snímka, ktorá s minimálnymi prešľapmi prekvapivo dobre boduje hneď na troch fan-pozíciach: Ako adaptácia Lovecraftovej poviedky a prenesenie autorovho štýlu (so všetkými špecifikami, vrátane chýb) veľmi dobré, ako exhumovanie štýlu 30s mysterióznych/hororových filmov nesmierne príťažlivé a dôstojne zvládnuté, ako fúzia oboch autorských snáh s prihliadnutím na obmedzujúce podmienky obdivuhodne šikovná práca s elegantnými ševmi. Autori výrazne prekračujú obyčajnú adaptáciu mysteriózneho weird-fiction rozprávania. The Whisperer in Darkness je srdcovou rozpravou o láske k starým časom a o nesmrteľnosti ich estetiky. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Homage nielen dielu H.P. Lovecrafta, ale aj mysterióznym hororom a sci- fi flákom prvej polovice 20. storočia. A rozhodne sa dalo ísť aj ďalej. Ešte trochu popracovať s vizuálom ( rozumej viac ho znedokonaliť dnešnej dobe, hlavne v podobe trikov - to CGI do takej poetiky nesadne ) a bolo by to za krásnych 5. Tak sú to len slabé 4, alebo ak chcete silné 3 stars, čo je v koncepte s amatérskou tvorbou rozhodne víťazstvo. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Fandové H. P. Lovecrafta si tentokrát troufli na celovečerní stopáž a po "magnificent" The Call of Cthulhu přináší další adaptaci díla "Mistra hororu." Výborný scénář, obsahující spoustu rozhovorů a dialogů přinášející množství důležitých informací, vyžaduje od diváka stálou pozornost, a za to se mu odmění vizuálně působivým zpracováním i brilantními výkony herců, které nikdo nezná:) Zhruba hodinu se snímek pohybuje pouze v "informativní" rovině, ale zato poté následuje prudký sled událostí a příchod "The Old Ones." Pravda, trikově na tom tvorové z jiného univerza nejsou nejlépe, ale když si vezmete, o jak celkově vydařenou adaptaci a ještě ke všemu od fandů, se jedná, těch několik scén s nimi se dá vydržet:) Good job, boys:) ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Ta stylistika černobílých sci-fi béček tomu rozhodně pomohla; nejen kvůli ději zasazeným do konce dvacátých let minulého století, ale i kvůli tomu, že literatura "Otce hororu" tomu i trochu nabádá. Lovecraftovu stejnojmennou povídku sice nepočítám mezi jeho vrcholná díla (tam řadím hlavně Barvu z kosmu, V horách šílenství a Stín nad Innsmouthem), hrůzu však dokázala vyvolat skrz ne jednoznačnému závěru a absenci v detailech. To tady chybí. Samozřejmě, tvůrci si na sebe tak trochu upletli bič a povídku (kterou z půlky tvoří psaní a čtení dopisů) se snažili rozvinout do celovečerní délky. Takže tam, kde původní dílo končí, tak snímek další půlhodinu pokračuje. A nejsem si zrovna úplně jist, jestli to byla - i vzhledem k nizoučkému rozpočtu - ta nejlepší varianta. Každopádně tvůrcům smekám hučku za nemalou odvahu. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Nejvíce času zabralo tvůrcům vytvořit tajemné bytosti Mi-Go a následně je zakomponovat do daných scén tak, aby budily co největší pocit strachu a tajemnosti. (Beckett51)
  • Sean Branney před promítáním filmu pronesl: "Jsme fanoušci Lovecrafta a proto čekám, že tento film ocení hlavně naši fanouškovstí kolegové. Přesto bych byl rád, kdyby naší práci ocenili i ostatní." (Beckett51)

Reklama

Reklama