Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jedné zapadlé vesnici ve švýcarských Alpách se zničehonic roku 1975 objeví tajemná, uhrančivě krásná žena. Ujme se jí vesnický policista a snaží se zjistit, kdo neznámá němá žena je. Množí se dohady, že přišla z vysokých hor, kde osamělí pastevci dělají mnohdy nepředstavitelné věci, aby si opatřili ženskou společnost. Při tom vyjde na světlo to, co mělo zůstat utajeno. Do zdánlivě spokojeného světa vstoupí tragédie plná chtíče, šílenství a vražd. (Das Filmfest)

(více)

Recenze (64)

claudel 

všechny recenze uživatele

Viděno během Challenge Tour 2015: 30 dní se světovou kinematografií. Film číslo 21 - Švýcarsko. Po německém propadáku a rakouském průměru jsem musel svým oblíbeným německy hovořícím zemím dát ještě jednu šanci a to se mi vyplatilo. Dostalo se mi vynikajícího žánrového zážitku a právě v rámci žánru nemohu hodnotit níže než plným počtem. Švýcarům se podařilo vybudovat strašidelnou a napínavou atmosféru, a ačkoli jsem se díval za bílého dne ve vlaku, nebylo mi dobře na duši. Naštěstí za mnou nikdo neseděl, tak jsem nemusel být nervózní z toho, že mě někdo uškrtí. Nicholas Ofczarek se mi líbil už jako ďábel v Jesus liebt mich, nyní uspěl v docela jiné poloze. A obsadit do hlavní role dvorní herečku snímků Catherine Breillat je doslova majstrštyk. Tak to napotřetí vyšlo. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Kozičky v salaši... na háku visí! Panenka ze slámy, podržet musí. Ze slámy, z koštěte, kůže a nití... očička štěněte, za koule chytí! Absinthu flaška a báchorka běžná... panenka šukací, krvavě něžná." Alpám a švýcarskému hororu třikrát mysteriózní Zdar! Vidláckým horalům čouhá sláma z bot, později i odjinud. Dobře jim tak, starým kozlům. Upalovat čarodějnice není hezké, je to zpozdilé a vymítat ďábla se musí umět, nic pro zaostalé křupany. Njn, dva dobytci přišli o dobytek, švýcarská Sirael o iluze o chlapech a divný policajt o důvěru v církev, pročež "Pomáhat a chránit" změnil na "Pojebat a zavřít" a následně začal flákat povinnou docházku do kostela. Ale já si to užíval. Horské štíty vysoké, temné lesy hluboké, potůčky krve zurčící... Kozičky dívčí nezkušené, i ty vykuchané, na háku visící, kostelník visící v oprátce ve zvonici, absinthu flaška a tanec po světnici. Ohnout přes stůl drsně, v spěchu zprznit v mechu, příroda si holt žádá své. Tanec, pak kanec, vlastně dva kaňouři plus jedno ejaculatio praecox, btw jediný stín na jinak radostném a skotačivém příběhu němé Heidy. Té bych dobytek na pastvě rozhodně nesvěřil, nanejvýš fialovou krávu Milku (aby už neblbnula dětem hlavy). Strýček děvčátka, známý módní návrhář  Buffalo Bill, má ze své neteře určitě radost. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jedného dňa postihne malú, tichú Alpskú dedinku nečakaná tragédia. Miestny pomocník farára sa obesí vo zvonici. Vzápätí sa objaví neznáma žena, ktorá nijak nekomunikuje, je otrhaná a značne zanedbaná. Miestny obyvatelia začínajú šíriť zvesti, že jej príchod z hôr je predzvesťou všetkého zlého čo ich postihlo. Nemej ženy sa nečakane ujíma miestny obecný policajt Reush, ktorý si dáva za úlohu zistiť, odkiaľ sa mladé dievča zobralo a či má naozaj nejaký súvis s miestnou tragédiou. Označenie mysteriózny krimi thriller by tomuto filmu sedelo viac. S hororom totiž nemá veľmi veľa spoločné. Niekoľko prvkov z tohto žánru sa objavuje až v samom závere. Vďaka príbehu a jeho rozuzleniu, priemerné dielo – 60%. ()

helianto 

všechny recenze uživatele

“Nenávidět je mnohdy větší rozkoš než milovat“ – Aristophanés A krásná, tajemná pastýřova panenka nenávidí se skutečnou rozkoší a potěšením. Ten úsměv, s nímž dokončovala své dílo pomsty, … Čím menší rozkoš působili muži jí, tím s větší rozkoší se pak mstila ona jim … Velmi zajímavý snímek s pořádnou porcí mystiky, s nádhernou alpskou kulisou, podbarvený dokonalou hudbou. Challenge Tour – duben 2015 ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem upřímně perverznější a hlavně Hororovější podívanou, ale i přes tu šílenou délku jsem to jako zázrakem dokoukal, aniž bych se nějak vyloženě nudil. Příběh docela slušný, atmosféra vynikající, ale asi nic co bych chtěl vidět znovu. Místy jsem měl pocit, že sleduji film na ČT 2. Francouzská šukézní herečka Roxane, je asi největším plusem na celém filmu a být já ten fízl, tak už jsem s ní dávno za horama a klátím jí od rána do večera. Lepší trojka. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama