Reklama

Reklama

VOD (1)

Chlapec z Brooklynu se stane svědkem brutální vraždy své matky a čím je starší, tím je posedlejší nalezením vraha. Přes den je tichým premiantem ve škole, v noci samozvaným hrdinou. Jenže, co to vlastně znamená být skutečný hrdina? Sean Donovan byl jen školák, když se jeho rodina stala obětí přepadení, které ho připravilo o matku a z jeho otce učinilo trosku. O mnoho let později si na hrůznou událost sedmnáctiletý Sean stále pamatuje a nehodlá se s ní smiřovat. Pravidelně navštěvuje místní oddělení policie a prohlíží fotky zločinců v naději, že najde tvář muže, který vzal jeho matce život. Zatímco jeho otec propadá alkoholismu, tráví Sean noci obcházením těch nejtemnějších zákoutí města a plánuje pomstu. Když se Sean málem stane obětí drogového dealera, poslechne premiant své pudové instinkty a konečně ze sebe vypustí vztek, který se v něm už od dětství hromadil. Detektiv Teresa Ames z oddělení vražd se dozvídá o řádění a chce tomu učinit přítrž. Je možné, že ten tichý mladík, kterého vídá přes den, je onen samozvaný bojovník, kterého se snaží dostat v noci? (HBO Europe)

(více)

Recenze (75)

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Když slyším Bacha, tak je to pro mě spíš jako dobrý film. A co ty cítíš když slyšíš Bacha?" ...Caleb Steinmeyer naprosto úžasně ztvárnil Seana, jeho křehkou, zraněnou duši, toužící pomstít toho, kdo už se nemohl bránit. Hrdina ulice se dotknul mého srdce hned z několika důvodů a já jsem si jistá, že se k němu zase někdy vrátím. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Výborný snímek o tom, jak se věci můžou pohnout správným směrem, když člověk vezme spravedlnost do svých rukou. Caleb Steinmeyer je v roli chlapce prahnoucího po pomstě velmi přesvědčivý. Docela mi zde připomínal Joela Edgertona. Závěrečný spoiler byl pro mě nečekaný, ale zároveň tímto odkrytím pravdy do sebe všechno zapadlo. Jo, kdyby tak na jeden večer mohl vzít člověk spravedlnost do svých rukou, to by byla krásná Očista... Jak čistá by byla naše města, zase by měl člověk pocit, že dýchá čerstvý vzduch. Všechna špína, bahno a krysy by byly odplaveny. Po ulicích by chodili normální, poctiví, pracující občané. Žádné smažky, ochlastové, vyžírky sociálních dávek, nemakačenkové, hajzlové, všechny ty odporné, omezené, tupé, vymaštěné existence by byly pryč. That would be beautiful... I am sorry, jen jsem se podívala na naše město a cítila potřebu vše napsat :) ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Sean neměl rozhodně jednoduchý život. Mládí a s tím spojená traumata začal kompenzovat o něco později ne zrovna tím nejlepším způsobem. Ale co já vím o tom, co a kde se to v člověku blokne při takových situacích, která prožil jako malý kluk. Film, který si na nic nehraje, ale podává ho syrově a diváku suď sám. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Zajímavý spíš drama/triller než akční film. Příběh filmu je pěkný a konec by mohl nejednoho diváka překvapit. Filmek má pomalejší tempo, za to takovou pochmurnou atmosféru doprovázenou atmosférickou hudbou. Herecké obsazení je povedené a herecké výkony jsou hodně uvěřitelné. Mě osobně se film hodně líbil a dávám mu 85% :) ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Tak v prvom rade, drahí priatelia, hlavná hviezda filmu Caleb Steinmeyer, ktorý má ten akurátny ksicht a perfektne sa na úlohu pomstiteľa hodí, nejak v spomenutých hercoch u tohto filmu nie je vôbec spomenutý! A teraz k filmu samotnému. Najskôr som myslel, že to bude nejaké lepšie béčko podľa tých vyžratých policajtov, ale práve tí nemali chybu. Hlavne parťák Gary sa s Amesovou luxusne doplňali. Páčil sa mi hlavný charakter. To bol chlapík, ktorý normálne pri chôdzi čaptá a jednou fackou by ste ho zahlušili, ale v tomto filme bol jednoducho superhrdina mega pomstiteľ. Povedal by som, že bojové sequencie a ťahy, ktoré používal boli tak akurát . Až mám chuť si ísť teraz v noci zabehať... Film rýchlo odsýpal, nenudil, na Amesovú sa pozeralo ešte lepšie a záver ma celkom prekvapil. 80% ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama