Reklama

Reklama

Existuje dôvod, prečo sme už nikdy viac nešli na Mesiac...

Film o reálnej misii do vesmíru, ktorú NASA v roku 1970 zrušila. (JohnRambo)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (383)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $5miliónovTržby USA $17,687,256Tržby Celosvetovo $25,562,471Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov $1,467,687Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov $4,484,661║ Komorných sci-fi moc nebýva(naposledy Moon) a toto jedno z mála sa vydarilo, príbeh jednoduchý ale prevažne účelový, s postavami sa moc v rámci charakterov nepracuje ale ani nie je treba, dávka neznámeho a napätia slušne funguje, trikovo to nie je tiež vôbec špatné. /60%/ ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tohle je o trochu inteligetnější  Moontrap, ale fakt jen o trochu, protože i zde postavy neoplívají inteligencí a nebo pudem sebezáchovy. A byť se první polovina fakt vleče, tak ta druhá to všechno, dost vynahrazuje a to hlavně atmosféricky. Potvory to má slušný, škoda že sou to jen takový krátký záběry na ně a místy to je lehce nechutný. Ale ve výsledku je to průměrnější film, který opět a zase má nějaký potenciál, ale ten nedokáže plně využít a tak spadne do klasických hloupých klišé. ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Kurevsky dobrý film s kurevsky stupidním rozuzlením. Atmosféra na jedničku, mnohem lepší než třeba v Moon, ale ten konec? SPOILER: To si snad dělali prdel ne? Člověk celou stopáž čeká nového propracovaného Aliena s vystřelovací čelistí a ono se nebezpečí skrývá v šutrech, které se mění na kraby? Proboha... 65% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Gallego se ze španělských lesů v předchozím El Rey de la montana odstěhoval rovnou na Měsíc. Příběh tří kosmonautů, kteří s hrůzou zjišťují, že nejsou v dalekých hlubinách vzduchoprázdna sami, je sám o sobě zajímavý, jeho provedení však pokulhává. Zvolená forma found footage sice navozuje pocit autenticity, ale také silně překáží, a to hlavně v klíčových scénách. Zrnění, šum, otřesy a výpadky obrazu divákům schválně znemožňuje vidět víc, než by měl. Co však funguje spolehlivě, tak je strach z neznáma, klaustrofobie a vůbec celá ta bezvýchodná situace. Škoda toho závěru, který je zbytečně rychle ukončen. Nejpůsobivější jsou tak scény v tmavém kráteru, tam je jeho největší síla. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Po Královské hře jsem nečekal nějaký extra zázraky, a tak jsem je ani nedostal. Samozřejmě film je poměrně originální, horory z měsíce moc není a na to found footage. Nicméně jsem se dost stopáže nudil, ne že by to bylo nezajímavé ale prostě se tam dost kecalo a postavy řešily dost rodinu a všechno a při tom mi postavy byly upřímě ukradený. Aspoň že atmosféra byla dostatečně hustá a ten strach z neznámýho tomu jen dopomohl, a taky fakt že není kam útéct. Tenhe found footage považuju za čistý průměr, bylo jich natočeno víc kvalitních, ale originalita se tomu upřít nedá. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (10)

  • Tvorcovia filmu používali techniku (predovšetkým kamery a fotoaparáty) pochádzajúcu ešte zo 70-tych rokov. (MikaelSVK)
  • Dřívější verze filmu obsahovala obří měsíční kamenná monstra. (Cheeker)
  • Oficiální poslední lunární expedice Apolla se uskutečnila v prosinci 1972 a měla pořadové číslo 17. Od té doby se člověk na Měsíc už nepodíval. Program Apollo původně počítal s deseti přistáními na Měsíci – mělo jít o expedice Apollo 11–20. Proto zůstává prostor ke spekulacím a konspiračním teoriím. Zrušení celého projektu Apollo po letu Apolla 17 bylo oficiálně z důvodu zkrácení rozpočtu a poklesu zájmu veřejnosti o lety na Měsíc. (Beastmaster4)

Reklama

Reklama