Reklama

Reklama

Existuje dôvod, prečo sme už nikdy viac nešli na Mesiac...

Film o reálnej misii do vesmíru, ktorú NASA v roku 1970 zrušila. (JohnRambo)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (383)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Výtečný nápad a velmi dobré zpracování - bohužel mezi stylem a tím, co sledujeme, zeje nedostatečná propast pozorovatelského chladu. Daří se tu sice vytvořit jistý dojem realismu, ale už nikoli jakékoli angažovanosti diváka do děje. To však může být úmysl - film se tváří jako důsledný mockumentary, měl však být ještě důslednější a vyvarovat se různých klišé v ději i v obraze. Ještě pár stupňů mrazu a byl to vynikající voyeurský experiment s tak populárním žánrem, v němž by se přihlížející klinicky kochal krutým měsíčním experimentem. Takhle vzniklo něco na pomezí pozorování a snahy o zaangažování, čemu na jedné straně chybí ultimátní autenticita (např. už samotný fakt, že záznam sledujeme, je z hlediska logiky zcela nemožný), na straně druhé zase precizní načasování a gradace, tak podstatné pro žánr. Apollo 18 rezignuje na vlastní bohatý potenciál a loudá se zlatou střední cestou. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

SPOILERY! Tak pockat, takhle bych taky dokazala tocit! Paneboze, támhle ten kamen... Nepohnul se náhodu? Boze muj, pohnul se? Kristepane, ten kamen me chce zabit! Pomoc! Found footage ve své nejhorsi formě, vzpomela jsem si hlavne na komické sestrihani Homera Simpsona v televizní show, kdyz ho narkli z osahavacky. Zaber na botu, zaber na podlahu, zaber vzhuru nohama, zaber preskakuje, strašlivý close-up na upocence, zvuky behajicich švábů, slus. Jako fakt jedno z nejhorších provedení, co jsem kdy videla. A pritom vse takovy klišé. A chování postav? Eeee... Na celou tuhle “vec” (film to neni) se clovek diva vlastne jen kvuli 2 věcem: super kratky zaber na mumifikovaneho Rusa a superkratky zaber na chvejici se kamínky. Tadadadadadadá... A dvakrat použity “mega cool tip top tricek” s osvetlovanim bleskem ve tmě, jenž byl viden jen asi milionkrát predtim? Juppi! Hvězda je za náznak lehce znepokojivé stísněné atmosféry izolace a hrozby, která se odehraje po dobu asi deseti sekund nekde u konce. Zbytek casu se deji nudne veci velice nepřehledne způsobem, ktery extremne nudí a vysira. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Po Královské hře jsem nečekal nějaký extra zázraky, a tak jsem je ani nedostal. Samozřejmě film je poměrně originální, horory z měsíce moc není a na to found footage. Nicméně jsem se dost stopáže nudil, ne že by to bylo nezajímavé ale prostě se tam dost kecalo a postavy řešily dost rodinu a všechno a při tom mi postavy byly upřímě ukradený. Aspoň že atmosféra byla dostatečně hustá a ten strach z neznámýho tomu jen dopomohl, a taky fakt že není kam útéct. Tenhe found footage považuju za čistý průměr, bylo jich natočeno víc kvalitních, ale originalita se tomu upřít nedá. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Je důvod, proč jsme Měsíc už nikdy víc nenavštívili...... Nízkorozpočtový horor odohrávajúci sa na mesiaci? Nebol by to úplne márny nápad tvorcov, keby toho ukázali viac a použili normálnu kameru. Takto sa dá pravým hororom nazvať len práca kameramanov. Je to síce autentické, ale jednoducho nič nevidno. Neprehľadná nuda. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Bol to dobrý nápad sfilmovať osudy posádky Apollo 18 a poodkryť tak tajomstvo, prečo sa celý projekt zastavil. Nakoľko je zachovaná autenticita a nakoľko funguje fikcia je otázne, prinajmenšom sa jedná o zaujímavý snímok. Aj systém natočenia ( found-footage ) je vhodne zvolený, vzhľadom ku krátkej minutáži ( bez záverečných tituliek je to cca. 70 minút ) nepôsobí rušivo. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (10)

  • Dřívější verze filmu obsahovala obří měsíční kamenná monstra. (Cheeker)
  • Lunární modul LK byl přibližně třikrát menší, než americký modul LM z programu Apollo, a měl v něm letět jeden kosmonaut. (lukano)
  • Scénář byl během natáčení neustále přepisován. (Cheeker)

Reklama

Reklama