Reklama

Reklama

Nespavost

  • Velká Británie Night Watch

Obsahy(1)

Ellen (Elizabeth Taylor) je bohatá vdova zotavující se z nervového kolapsu. Jednoho dne, když se dívala z okna svého domu, se stala svědkem vraždy. Uvěří jí však někdo? (Caminzind)

Recenze (16)

Faye 

všechny recenze uživatele

!!! Možný spoiler!!! Manžel se chce zbavit své bohaté ženušky-Elizabeth Taylor (zavřít ji navždy do blázince).... a potom si užívat za její peníze s její kamarádkou. Ona se, ale rozhodne - zbavit se obou. Neobvyklý návod na perfektní dvojnásobnou vraždu. Chce to jen předstírat hysterii, naštvat policii (nic nenaštve poldy víc než když je pravidelně informujete o vraždách v sousedním domě-které ovšem vidíte jenom vy!!!. Necháte je několikrát prohledat sklep-nejlépe v noci, překopat zahradu-nejlépe několikrát atd. atd.). A mít dobré sousedské vztahy. Asi nejlepší horor, jaký jsem kdy viděla. Napínavý, chytrý, vtipný, kultivovaný a dobře zahraný, s úžasnou atmosférou a překvapivým závěrem. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tak nejsem z toho úplně odvařenej, ale svoje kvality bezesporu má. Nespavost je slušnym hororovym thrillerem, jenž námětem nutně připomene klasického Hitchcocka: žena je svědkem vraždy v okně protějšího opuštěného domu, nikdo jí však nevěří, jelikož policie nenašla jediný důkaz. Vyvstává tedy otázka, jestli se tahle bohatá dáma nezbláznila. Zakopaný pes se samozřejmě schovává jinde, a určitě tentokrát nebude vrahem zahradník. Po většinu času je snímek hlavně obsáhlou konverzačkou, v níž je každý podezřelý, jen občas je paranoidní atmosféra uvnitř domu přerušena výkřikem předčasně zestárlé Elizabeth Taylor, která v závěru grandiózně nakopává tempo. ()

Reklama

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Keďže napísané bolo už všetko dodám snáď len , že miesto Laurenca by ku skvelej Elizabeth akurátne sadol Richard . Inak ale dokonalá práca s hercami a celkový dojem pôsobí ,ako vybrusená filmárčina s perfektným obsadeníma vlastne všetkým , čo k filmu s prívlastkom horrorový thrill, patrí. (dnes už ani to hrmenie nemá takú silu ) ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Asi by stálo zato zde zmínit, ře film režíroval Brian G. Hutton, neboť je to hlavně jeho zásluha, že upoutá pozornost od počátečních titulků až po závěrečné zcela nečekané vyústění. Horor z rodu inteligentních, v němž vás neděsí nečekaná vybafnutí ani louže tepenné krve, ale celou dobu trvající atmosféra nejasné hrozby, o které víte, že přijde, ale zaboha nemůžete přijít na to, odkud. A když to pak nakonec přijde, nezbývá než smeknout, jak je to pěkně vymyšlené a uhěntené. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

No nenadchlo mě to. Horor to fakt není, pokud nepočítáte psychedelický flashback a do slasheru laděné finále. Nespavost je spíš taková kombinace Plynových lamp a Okna do dvora, která působí jak natočená ve 40-50. letech. Starý, táhnoucí se film s nezajímavými herci vyjma Taylorové. Ta ovšem divadelně přehrává tak, že mi lezla příšerně na nervy. Přes hodinu absolutně nic neděje a celou dobu je jasné, že manžel a kamarádka mají poměr a chtějí, aby se hrdinka zbláznila. Na ty slabší 3* to vytahuje poslední půlhodina, kdy si hrdinka začne dávat věci dohromady, výborné finále a trošku šílená pointa, kterou jsem opravdu nečekal. Ale na 76% to fakt není. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama