Reklama

Reklama

Alcatraz

(seriál)
  • USA Alcatraz
Trailer
Akční / Mysteriózní / Thriller
USA, 2012, 9 h 19 min (Minutáž: 42–44 min)

Hrají:

Sarah Jones, Jorge Garcia, Jonny Coyne, Parminder Nagra, Sam Neill, Leon Rippy, Jason Butler Harner, Robert Forster, Samuel Patrick Chu, Greyston Holt (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

21. března 1963 byl Alcatraz oficiálně uzavřen a všichni vězni byli odvezeni z ostrova. Tak alespoň zněla oficiální zpráva. Ve skutečnosti 302 vězňů zmizelo ze svých cel beze stopy, jako by se vypařili a dodnes o nich nikdo neslyšel. Vzhledem k tomu, že se pohřešovala banda hrdlořezů, nikdo se jejich zmizením nepotřeboval moc zabývat a vše bylo zameteno pod koberec jako jedna z mnoha nevysvětlitelných událostí. Celá věc upadla v zapomnění, až do chvíle, než o několik desítek let později, v dnešním San Francisku, jeden z vězňů nezačal zabíjet lidi. A vypadá tak jako by nezestárl ani o den. (3DD!3)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (170)

Pyth 

všechny recenze uživatele

Tesil jsem se dlouho dopredu - o to vetsi zklamani nejspis bylo. Moje oblibene vezenske tema, troska tajemna, Hurley z Lostu - vsechno nasvedcovalo tomu, ze to bude bomba. Ale ona nebyla. Serial se bohuzel zameril spise na jednotlive trestance a ucelene dilo z toho moc nebylo. Navic konci velikanskym cliffhangerem, takze moc nedoporucuju nato koukat... :( ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

PRVNÍ ŘADA: Abrams vzal oblíbené ingredience ze Ztracených a namíchal je v trochu tradičnějším seriálovém podání, kdy se v každém díle seznámíme s novým vraždícím psychopatem. Někteří jsou zapamatovatelnější než jiní, ale klíčový je celkem dobře obsazený tým. Vynikající Sam Neill samozřejmě hraje o třídu výš, taky má co. Mile mě ale překvapila Sarah Jones a ostrovský přeběhlík Jorge Garcia je vlastně pořád stejný. Příběhově se hustí hodně až v závěru, ale stojí to za to. Lahůdková honička v San Francisku s odkazy na Bullitta. Finální klíčové tajemství a závěrečné pííííííp mě zase jednou donutili nadávat na to, že už je ksakru! zase konec. Co je za rok? ()

Reklama

hrona 

všechny recenze uživatele

Jedna věc se tomuto seriálu upřít nedá. Velmi dobře propracované příběhy a specializace vybraných vězňů. Ovšem zbytek se po delším sledování stává obyčejnou dílovou kriminálkou, s pro mě ne moc sympatickými herci v rolích vyšetřovatelů. Sam Neill by ještě šel, i když jeho neutrálního výrazu už je přehršle, za to ta mladá policajtka, ta je jako osina v zadku. Čím přibývá více dílů, tím se snaží být drsnější a to se stává neúnosné. Doktor je neustále ze všeho vykulenej a je už ho také dost. Škoda, seriál měl poměrně dost našláplo, sliboval dobrou podívanou s neotřelým námětem, avšak až moc veliká samostatnost dílů jej vhodila do obyčejně tuctových kriminálek, kterých je všude ažaž. Poslední dva díly, už se pospojily a začaly odkrývat to, nač se celou dobu čeká a co bylo doposud odhalováno v pár větách každého dílu. Jak to celé skončí, zde prezentovat nebudu, každopádně, dle mého názoru další seriálový adept na pouhou jednu sezonu. Apropo seriál má dílů 13 ()

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Zajimavej napad, kterej by slo mocne zdimat, ale to zpracovani je absurdne naivni, navic hrozne laciny a dil od dilu horsi. Trochu dost skoda. S o neco rouzmejsim pristupem ke konzumnosti mohl bejt tenhle serial velkej slagr s monumentalnim potencialem (Alcatraz, kombo retra, mystery a krimi, spiknuti, tajnej vyzkum, samy cool ingredience). Dve a pul hvezdicky max... ()

wampire23 

všechny recenze uživatele

Nechcel som dávať hodnotenie po úvodných dvoch dieloch, ale nevidím veľkú perspektívu tohto seriálu. Meno J.J.Abramsa už nie je ani zďaleka takou istotou ako kedysi. Väčšinu fanúšikov Lostu (ako aj mňa) sklamal a Alcatraz zrejme dopadne rovnako. Opäť seriál, ktorý chce nastoliť veľa otázok (na ktoré zrejme aj tak nikdy nedostaneme odpoveď ako je u tohto tvorcu zvykom). Ale väčšinu času sledovania som sa nudil. Nič, čo by držalo divákove napätie. Vyzerá to na podobné sklamanie ako minuloročné Falling Skies od Spielberga. No ale pár dielov si ešte pozriem a možno (o čom pochybujem) zmením názor. Zatiaľ 3* s prižmúreným okom. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně v 1. epizodě, kdy si jde Jack Sylvane (Jeffrey Pierce) vyzvednout zbraň, si chlapec za stolem čte knihu "Under the dome" od Stephena Kinga. (starblade)
  • Každá epizoda je pojmenována podle vězně či dozorce, jehož případ se v daném dílu právě probírá. (W-e-n-d-a)
  • Ve 13. dílu automobilová honička odkazuje na film Bullitt (1968). Auta jsou moderní verze Chargeru a Mustanga. A stejně jako ve filmu několikrát předjedou ten samý Wolkswagen Brouk. (Zombee)

Související novinky

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Reklama

Reklama