Reklama

Reklama

Chlastem a drogami poháněná kariéra zpěváka s chraplavým hlasem se více jak čtyři desetiletí protíná s mnoha mezníky v dějinách rockové hudby. Viděl Beatles v Cavern Club, jezdil jako roadie s Jimim Hendrixem, důvěrně radil Sidu Viciousovi a hrál v rockových kapelách Merseybeat a Psychadelic předtím, než spojením punkových a metalových prvků s kapelou MOTÖRHEAD inspiroval vznik thrash metalu. Na své cestě se stal věčnou inspirací takovým legendám, jako Dave Grohl, Slash, Metallica - ty všechny ve filmu uvidíme, spolu s Ozzym Osbournem, Alice Cooperem a mnoha dalšími... Po dobu tří let sledovala kamera tohoto neklidného rockového válečníka na cestě z jeho zaneřáděného hollywoodského bytu na evropské stadiony. Zachycuje Lemmyho při klidných, sebeodhalujících chvílích doma, při jam sessions s Davem Grohlem i jako rockového hrdinu, řidiče válečného tanku. Odhalí muže, který je osobitější, filozofující a má větší smysl pro humor, než by většina lidí očekávala... (Atlantis Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Velice vtipný, nesentimentální a nepatetický pohled do života jednoho velkého rebela, rockera duší i tělem. Spousta neuvěřitelných hlášek, vesměs vynikajících názorů na svět a život. Navíc, zpovědi nejslavnějších jmen rockové historie. Ještě že nebyl snímek točen jako pieta, protože takhle to vše vyzní o to opravdověji. Snad až na ten až příliš pochvalný závěr, to by ho totiž mohli už rovnou kanonizovat. A to nejsem kdovíjaký fanoušek kapely. Jacka s colou a červený marlborka prosím. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Dokument ukazuje Lemmyho ještě relativně v pohodě a tak si ho chci pamatovat a ne toho vyhublého a vybledlého pána, kterým byl poslední dva roky. Aby to bylo kompletní, tak by k tomu stačilo dotočit cca 20 minutový epilog. Nemám moc k tomu co vytknout, jen to, že je to dost napřeskáčku, ale je tam i to co přecházelo a jak se seběhlo jeho vyhození z Hawkwing (prostor dostali i ostatní členové Hawkwing). Zajímavostí a názorů je tam mnoho, ale koho to je pro diváka novinek závisí na tom, jak se moc o tohoto hudebníka zajímal. Jeho výjimečnost deklaruje i tom, že je uznávaný metalisty, rockery i punkery, a Ozzy dokonce Motörhead považuje za tvůrce heavy metalu a Scott Ian za kmotra thrash metalu (celkem dost v dokumentu mluví a není zde uveden). Osobností zde vystupuje velké množství a čím víc se blížíme závěru, tím méně se mluví a tak dostane prostor jak Lemmy zkouší a následně vystoupí s Metallicou a končí se Overkillem v Rusku. Je ho škoda, i když to byl alkoholik, feťák, gambler a děvkař \m/. ()

Reklama

Endavour 

všechny recenze uživatele

Lemmy Kilmister - až na Jack Daniel's nebo slavný song Ace of Spades pro mě jedna velká neznámá až do dneška. Myslel jsem, že zhlédnuv tento dokument probudí se ve mně větší chuť poslouchat jeho Motörhead...Bohužel postava Lemmyho mi nic neřekla, i když uznávám, že ve světě Heavy Metalové hudby vytvořil opravdu velký kult. Nicméně v dokumentu se objevily šokující a zajímavé vzpomínky z jeho života. „Lemmy, Tvoje hudba mi zas tak moc neříká, ale byl jsi vážně třída. Odpočívej v pokoji“. Dávám 70%. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Dokumentu predsa len niečo chýbalo, aby bolo celých 116 minút plnohodnotných. Ale to, že tvorcovia (a nielen oni) robili z Lemmyho uctievaného boha im maximálne kvitujem. Len sa nad tým totiž zamyslite. Skoro nikto nerobí svoju prácu tak dlho a tak dobre ako Lemmy. Zostatok rockerov je už dávno pod drnom alebo ich bez pardónu môžem označť za "živých-mŕtvych". Ten chlap má moju úctu. ()

netahlo 

všechny recenze uživatele

Motörhead sli vzdycky mimo me, ale Lemmyho clovek proste tak nejak vzdycky bral. Tenhle dokument se ale moc nepovedl. Kdyz jsem pri jeho sledovani asi po tisici slysel kolik vypil Jacka, kolik sezral speedu a opichal cubek, zacalo me to nudit a jen z respektu k Lemmymu jsem to dokoukal. Nejzajimavejsi byla urcite jeho sbirka artefaktu Treti rise. Stejne je to paradoxni, ze po nacistickych predmetech se Amici muzou utlouct, zatimco po tech od takzvanych vitezu, nestekne ani pes. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • Celosvětová premiéra proběhla 15. března 2010 na filmovém festivalu South by Southwest v USA. (ČSFD)
  • Dokument se skládá ze záběrů pořízených ve Spojených státech, Německu, Anglii, Finsku, Norsku, Švédsku, Rusku, Walesu, Skotsku a Dánsku. Natáčení probíhalo například v Moskvě, Londýně nebo v Berlíně. (Terva)
  • V dokumentu můžeme vidět Lemmyho při natáčení scény do seriálu Californication (od r. 2007). Ona scéna byla nejspíš vystřižena, protože se do seriálu nikdy nedostala. (Stanley619)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno