Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pokračování temného odkazu rodiny Valdemarů začíná tam, kde končí první díl. Ten vysvětluje temnou minulost domu Valdemarů, zatímco druhý díl se věnuje čistě přítomnosti. Hledaná žena z realitní kanceláře uniká věznitelům a nalézá ji najatý detektiv. Spolu s dalšími je pak znovu zajata, aby se stala obětí temného rituálu připraveného členy záhadné sekty a Lázarem Valdemarem, který se tak snaží osvobodit svou milovanou ženu. Díky smrti nevinných vyvolá bájného netvora Cthulhu. Tajemné krvavé rituály jsou zrádné, o tom se sekta přisluhovačů přesvědčí na vlastní kůži. V temnotách jsou stvoření daleko horší než si lidská mysl dokáže představit. (Beastmaster4)

(více)

Recenze (44)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Slabší než předchozí část a to hlavně dějově. Trošku jsem u některých věcí nechápal, proč přesně se dějí, kromě toho, že to vypadá hezky. Přes půlku filmu jde spíše o dobrodružný příběh (až jsem skoro čekal, že někdo vytáhne klobou a bič), než horrorový a obecně hlavně mysteriózní, než nějak mrazivě strašidelný. Kdyby se oba díly sestříhaly do jednoho dvouapůlhodinového filmu, bylo by to asi zajímavější. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Jednotka nestála za veľa, ale dúfal som, že dvojka dá aspoň svižný a zaujímavý príbeh. Ale zostalo to len pri dúfaní, lebo toto pokračovanie bolo ešte slabšie ako jednotka a to bola príšerná nuda a táto ide celkom v jej šľapajach. Je už zo súčasnosti, čo sa dalo aj čakať. Ale nielenže postavy boli nezaujímavé, ale aj cele dianie okolo kultu a kliatby bolo nezáživne a nudné. Potom ku koncu mal zase prísť zvrat ako v jednotke. Takže sa zjavili nejaké hnusne digitálne monštrá, ktoré boli neviem celkom či na zaplakanie alebo na smiech, len určite nie na vydesenie. Tak jednotka bola silná aspoň v závere, táto naopak v závere celkom zlyhala. Veľa tvorcov sa inspirovalo Lovecraftom a veľa z nich to vobec nezvládlo a toto je presne ten prípad, ktorý by mal slúžiť iným ako poučenie, že kým sa pustím do nejakého jeho diela, tak si musím uvedomiť, či na tom mám a to nielen talent, ale i peniaze. A tu chýbal i talent i peniaze. Slabé 2*. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Lovecraftův svět je temný, ponurý, plný nevýslovných hrůz. Čas od času se jím některý filmař inspiruje ( Necronomicon, Re-Animator, Dagon, Volání Cthulhu, Ze záhrobí...abych zmínil ty vydařenější), leč fanoušek spisovatele trne dopředu, co z toho zase bude. Film se příjemně sune kupředu, efektní jsou vysvětlující záblesky do minulosti. Pak ale máme před sebou skupinu odsouzenců, která se chová jako stádo hovad. Osobně jsem se těšil, že budou do jednoho brutálně obětováni, jelikož sympatie si ode mne nezískal ani jeden. Strašidelnost původních povídek chybí, vydařená je tak pouze část s rituálem. Postava Cthulhu mne příjemně překvapila, i když zcela dokonale udělána nebyla - počítačově. Nechť. Ale čekal jsem bombastičtější finále a náznaky apokalypsy. Škoda. Snad se Del Toro pustí do slibovaných Hor šílenství a vznikne filmová pocta temnému spisovateli... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

TAJEMSTVÍ UKRYTÉ VE STÍNECH NEJDĚSIVĚJŠÍ ZE VŠECH, SE BLÍŽÍ A NARŮSTÁ....... /// Na základě vytvořený zápletky legenda pokračuje. Obřad ke kontrole démona, slovo dostanou i laciný triky a pointa, která zakončí příběh bez emocí a nesplní očekávání (z) jedničky. Přesto to beru jako zajímavej filmovej pokus o víc než o další (úplně) debilní film. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Přemejšlím, jestli se mám kamarádit s chlapem, co bere koňský léky. 2.) Jsem (nešťastně) zamilovanej do figuríny z výlohy. 3.) Posledních 100 let jsem strávil v očistci. 4.) Thx za titule ,,Ergulis“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

PetrPan odpad!

všechny recenze uživatele

Na dvojku jsem se docela těšil, konec trochu vlekoucí se první části napovídal, že by to mohlo býti slušné pokoukání ...a pokoukání to teda bylo ! Ke konci jsem čekal odkud vyskočí Scooby-Doo a dá tomu strašlivému potvoru přes držku, nevyskočil a je to škoda, poněvadž takhle je tenhle pokus o zfilmování Lovecraftových příběhů jen blbý , nikoliv blbý s překvapením. Pominu-li příšerné televizní triky, tak totéž se prostě nedá udělat s odfláknutým scénářem, který nakonec sežene hlavní hrdiny do skupinky opravdu ne nepodobné scoobydoovské partičce a vrhne je do křížku s bandou trotlů uctívajících strašlivého potvora z hlubin digitálního odpadu, nuda, nuda nuda a pachuť trapnosti bez náznaku mrknutí na diváka, že to všechno není myšleno vážně...Kdyby tam aspoň byly kozy :( ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama