Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Většinu svých všedních pracovních dnů tráví Bill Marks tím, že prostě jen sedí v letadle a dává pozor. Jako „vzdušný šerif" je zodpovědný za bezpečnost cestujících v letadle, a už ho to dávno nebaví. Nesnáší létání a všechny s tím spojené otravné fronty a čekání. Jenže tentokrát je všechno jinak. Neviditelný terorista ho během letu začne bombardovat esemeskami, v nichž požaduje, aby vláda na jeho tajný účet zaslala 150 milionů dolarů. Jinak každý dvacet minut někoho v letadle zabije. A v tichosti svá slova doloží činem: vzápětí je v letadle nalezena první mrtvola. Stejně jako divák, i Liam Neeson alias agent Bill Marks se snaží přijít na to, jak neznámý terorista dokáže zabíjet lidi v letadle, aniž by si kdokoli čehokoli všiml. A zatímco agent rozjede mrazivý závod s časem, vyjde najevo, že padouchův účet je vedený právě na jeho vlastní jméno. Je snad on sám tím vyděračem a únoscem letadla? Anebo je znovu všechno jinak? A tím nejsou překvapivé dějové zvraty filmu zdaleka vyčerpány... (Bontonfilm)

(více)

Videa (16)

Trailer

Recenze (943)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Solídna neesonovka. Pri týchto filmoch už pre skúsenejšieho diváka vyplýva napätie najmä z toho, že čaká, či to scenáristi neposerú. Nuž... aj tu sa to uberá klasickým vývojom: dobrý nápad, zaujímavý vývoj a potom už zrazu tvorcovia nevedia, ako to ukončiť a človek za tým vidí všelijaké alternatívne čachrovania s finále. Keď však človek trochu vypne podvedomú snahu hľadať každú logickú dieru, môže si to užiť až do úplného konca, adrenalínu to má na rozdávanie. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mám rád typovačky na téma "Kdo je únosce?". Ten s turbanem? Některý z černochů? Ten holohlavý? Druhý pilot? Ten s páskou přes oko, dřevěnou nohou, papouškem na rameni a kontem na Bahamách? Mne to tedy hodně bavilo a i když jsem přitom zakopl o nejeden logický nesmysl, tak je mi líto, že při případné druhé projekci nemá napětí nejmenší šanci, aby se dostavilo. Při premiéře jsem však byl naprosto spokojen. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Zručný pán na režisérské sesli a talentovaný kameraman spolu tomuhle thrillerovému tryskáči dodají tak strhující drajv, že se vám z něj nebude chtít vyskočit ani s padákem na zádech. Liam Neeson je v jeho úvodu možná až příliš dlouho v otupělém zajetí "textovkové komunikace" s padouchem - pak ale dojde na první fackovanou, a non-stop napětí (název filmu fakt nekecá) je divákovi servírováno v podstatě až do úplného almost-blockbuster konce. Nelogičnosti nebijí do očí, atmosféra houstne a velice sympaticky to odsýpá. Dokonce i pro fungující kýč se tu najde místo! Tak račte nastupovat: naposledy jsem v hollywoodském letadle nedýchal s Greengrassem, a to je sakra co říct. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson takové role, jakou má i zde, umí a svědčí mu. Zapeklitá zápletka a prostředí, v němž se odehrává, v letícím letadle, jsou dobrými atributy pro napínavou a akční podívanou, jakou Non-stop je. Potěší i řada herců ve vedlejších rolích, napětí, akční scény a rozplétání příběhu. Závěr byl sice poněkud zklamáním, zejména pak celá eskapáda s výbuchem bomby a přistáním, avšak pro poctivých 90 minut, které tomu předchází, dám ještě 4*. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dvojce Collet-Serra a Neeson mi velmi sedí. Tohle je thriller jako víno, který od začátku našlápne na plyn a řítí se kupředu tempem zběsilým a nezastavitelným. Film obsahuje pár zvratů, překvapení, objeví se zde quantum slušných nápadů a finále je jak technicky, tak vizuálně dech beroucí. Můj oblíbený herec opět nezklamal. Čistá napínavá zábava! 80% ()

Galerie (61)

Zajímavosti (35)

  • Anson Mount (Jack Hammond) se připravoval na bojovou scénu na záchodě několik týdnů. (Terva)
  • Když Bill Marks (Liam Neeson) podává policistovi Reillymu (Corey Stoll) zbraň, nabije ji. Pokud v ní však nejsou náboje, hlaveň pistole by zůstala vysunutá a nevrátila by se. Jako policista by také Reilly pravděpodobně poznal, že ve zbrani není zásobník, protože by byla lehká a měla jiné těžiště. (tom.nosek)
  • Kopilot má po celou dobu svlečené sako od uniformy. V momentě, kdy letadlo začnou doprovázet stíhačky, má najednou sako oblečené. V takto vypjaté chvíli by pilot těžko vstal ze svého sedadla kvůli saku. (tom.nosek)

Související novinky

Star Wars chtějí oscarovou posilu

Star Wars chtějí oscarovou posilu

16.03.2014

Výběr herců pro příští výlet do předaleké galaxie je náramně komplikovaný. Zatím jím úspěšně prošel jen Adam Driver (J. Edgar, Lincoln), který si zahraje zatím nespecifikovaného záporáka. Jinak se… (více)

Reklama

Reklama