Reklama

Reklama

O tom vás přesvědčí tři drsné „černočerné" minipříběhy s extrémně vtipnými momenty, které mají jedno společné: začaly v zastavárně jednoho malého města... Richard (Matt Dillon) zde při průjezdu městem nalézá snubní prsten patřící jeho ženě, který před lety záhadně zmizela. Pátrání po ní a jejím únosci jej zavede do nejtemnějších koutů města, kde se musí vypořádat s feťáky, kteří zpackali přepadení místního drogového bosse, imitátorem Elvise a celou řadu dalších originálních postav. (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (283)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pawn shop chronicles velmi sarkasticky ve třech povídkách zobrazuje společenský ,náboženský a politický pohled na dnešní Ameriku. Má to promyšlený scénař, drsný černý humor, divné postavy ( v dobrém slova smyslu) a perfektní hereckou sestavu. Znepokojivě zábavná záležitost. Povídka č.2 mému srdci nejbližší. Co na to Tarantino ?? 80% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

výborná povídkovka,která je stejně tak vtipná jako drsná.Hlavně první povídka s trochu netradičně obsazeným Paulem Walkerem stojí za to a je z celého filmu nejlepší.Zbytek má už potom sestupnou tendenci,ale naštěstí se nejedná o kdo ví jak extrémní propad a je tak pořád na co koukat.Neprávem opomíjený kousek...80% ()

Reklama

kareen 

všechny recenze uživatele

Nějakou dobu jsem se rozhodovala mezi čtyřkou a pětkou a nakonec se mé hodnocení vyhouplo směrem nahoru, protože ať už to bylo jakkoliv divné a morbidní, já se zkrátka výborně bavila. Tenhle propletenec navzájem se letmo střetávajících příběhových linií, notně ulítlých postav, násilí, pořádné dávky bizarnosti a výborných, černým humorem prošpikovaných dialogů (mým favoritem je rozhovor dvou feťáků nad tématem rasismu) je prostě natolik originální, že s přehledem nakopává zadky všem letošním komediím, co jsem zatím viděla, i když to asi není podívaná pro každého. A jen tak na okraj, zdá se mi to, nebo si Elijah Wood nějak moc libuje v rolích úchylnejch psychopatů? ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Opět další film s velikým nádechem černého humoru. První historka nasadí laťku neskutečně vysoko, příběhy natvrdlých zločinců rádoby mafiánů lezou hodně do zelí legendárním historkám z podsvětí 5*. Druhý příběh, ve kterém se opět setkáváme s Elijah Woodem je zasažen na poněkud vážnější notu, sic je zde pokus také o černé vtipy, je to přeci jen už trošku komíhající, přes to stále udržitelné 3*. Třetí historkou už se filmaři pokoušeli slepit a uzavřít přes děj Elvise Presleyho celý film do jakéhosi spojeného celku a to se moc nepovedlo 2*. Ještě že čtvrtá bonusová historka, která uzavře i tu poslední malou záležitost, vrhne opět film na vyšší úroveň. Suma sumárum. Není to megapecka, ale za podívání pro milovníky brutálního černohumoru to rozhodně stojí. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kromě několika debilních postav to nabízí – vlastně už téměř nic. Něco tak prázdného, ale tvářícího se hrozně sebevědomě jsem dlouho neviděl. Snaha přiblížit se Guyi Ritchiemu nebo snad i Tarantinovi je patrná, ovšem dějová prázdnota a vyčpělost jsou cítit na míle daleko. Alespoň trochu zajímavou se jeví prostřední povídka o znovunalezené manželce, tedy do té doby, než se všichni začnou chovat jak po nepovedeném neurochirurgickém zákroku. Samotná zastavárna žádnou stěžejní roli nehraje, mohla to být třeba pumpa, „zápletce“ by to nijak neublížilo. Ostatně to platí i s připitomnělou rivalitou mezi dvěma holičstvími. Propojení jednotlivých historek je nezajímavé a pro samotný děj nijak přínosné. Herecké obsazení je možná pestré, ale nikdo nedostane dostatek prostoru, aby se předvedl. Humor jsem nenašel, sorry. Jedna prázdná scéna střídá druhou, stejně zoufale nevtipnou. A opravdu v kreslených storyboardech vidí někdo něco rafinovaného nebo objevného? Je to stejně o ničem, jako zbytek tohohle průšvihu. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (8)

  • Film sa natáčal v hlavnom meste amerického štátu Louisiana - v Baton Rouge. (Laslo)
  • Brendan Fraser uzavrel zmluvu s diablom už vo filme Bedazzled (2000). (kacer4)
  • Po záverečných titulkoch nasleduje krátka scéna. (zanvalzans)

Reklama

Reklama