Reklama

Reklama

Neobyčejný život Timothyho Greena

  • USA The Odd Life of Timothy Green (více)
Trailer 2

Když Cindy a Jim Greenovi zjistí, že nemohou mít děti, zhroutí se jim celý svět. Pokoušejí se dál vést normální život, Cindy pracuje v místním muzeu tužek, Jim se vrací ke svému zaměstnání v továrně. Manželé se ale odmítají vzdát naděje a věří, že se jednoho dne vytouženého dítěte dočkají. Sepíšou vlastnosti a povahové rysy svého budoucího dítěte na papír, ten pak vloží do truhličky a zakopou ji na zahrádce. Jedné noci je probudí bouře, a u jejich dveří se objeví chlapec celý špinavý od hlíny. Jmenuje se Timothy, je slušně vychovaný a chová se přátelsky. Cindy je zaskočená, stejné jméno by vybrala i pro svého syna. Jim a Cindy se domnívají, že Timothy utekl z domova, pak ale objeví na záhoně velkou jámu a zjistí, že má Timothy nohy porostlé listy. (TV Nova)

(více)

Videa (39)

Trailer 2

Recenze (278)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Přesně tak podivně jako vyrostlo ze země v zemi také zmizelo. Perfektní fantasy příběh co vezme dech snad každému snílkovi jako jsem já :-). Zažila jsem pouze párkrát, že se ve filmu objevil i perfektní dětský herec, kterému jsem věřila úplně vše a také asi poprvé co za poslední dobu vychvaluji film od disney a ne jen díky příběhu, atmošce, hudbě a hercům ale také díky kameře - detailní záběry naprosto perfektní! Jenn Garner patří mezí mé oblíbenkyně na které nedám dopustit a opět se mi potvrdilo moje tušení. Škoda, že existuje spousta podobných párů(i stejného pohlaví), kteří by si také zasloužili adoptovat prcka a málokdo z nich má takové štěstí jako tihle dva ve filmu. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

asi budem jedina, ktora da domuto filmu take vysoke hodnotenie, ale opat raz musim zapojit srdce, pretoze filmy hodnotim cisto subjektivne a kedze som matkou, mna to neskutocne dojalo. Uzasne obsadenie, uzasny pribeh, krasna sceneria. Ano, je to rozpravocka, ale tak krasna! Vtipne a zabavne momenty striedaju tie smutne, film vam hra ocividne na city, ale cert to vem ja tvrdim, ze tento trpky a horky svet si obcas potrebujeme riadne osladit. Pre mna definitivne uzasny zazitok. ()

Reklama

kareen 

všechny recenze uživatele

Celkem ucházející rodinná fantasy, která však až příliš tlačí na pilu, co se týče patosu. Ano chápu, je to film od Disneyho, ale i tam by si měli občas uvědomit, že méně je někdy více. Také bych uvítala větší propracovanost charakteru malého Tima, takto působil sice sympaticky, ale odosobněle. Je však možné, že to byl záměr, aby vypadal více mysticky. Celkově průměr, tedy za tři. ()

Lord.Jim 

všechny recenze uživatele

Chtěli originalitu a sami se utápěli v průměrnosti. A k tomu se vezli na povrchní vlně všeho toho, z čeho se (patrně) toužili vymanit: rivalita, satisfakce, haštěření, atd... Polovinu situací jsem vůbec nepochopila, ale na to už jsem si u některých amerických filmů zvykla. Zkrátka obvyklá šablona: "Jsem tady, tak se ze mě poserte" (jinými slovy - mých 10-15 vteřin slávy). Za to přeci stojí nejenom žít, ale to je zřejmě i smysl života. P.S. Tím ale nepomlouvám kluka, ten byl báječnej. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Přecitlivělý kýč se tak vehementně snaží být feelgood, až je feelbad, neboť v některých scénách s Timothyho rodiči je člověku skutečně trapně. Titulní hrdina je výborně obsazen, stejně jako jeho drsňácká kámoška, ale hysteričtí dospěláci to kazí....a mimochodem, on by opravdu někdo chtěl takové superultramilující rodiče? Ještěže se Timothy nedočkal puberty, to by je musel asi oba zastřelit. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (5)

  • Píseň, která zní na konci filmu při závěrečných titulcích, se jmenuje "This Gift" a jejími autoty i interprety jsou držitelé Oscara Glen Hansard a češka Markéta Irglová. (=woody=)
  • Jennifer Garner si zahrála bezdětnou matku usilující o adopci už ve filmu Juno (2007). (=woody=)

Reklama

Reklama