Reklama

Reklama

Ukradené Vánoce

  • Česko Ukradené Vánoce Tima Burtona (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Jack Skellington je oblíbený vládce městečka Halloween, který dohlíží na tvoření všech morbidních potěšení, hrůz a překvapení. Jack je svou každoroční neměnnou rutinou absolutně znuděný. Jednoho dne se ocitne v sousedním Vánočním městě a za zvuků vánoční hudby prozkoumává zdejší tradice a obyvatele. Rozhodne se, že unese Santu Clause a uspořádá si Vánoce podle vlastních představ. Na pomoc si pozve své přátele ze záhrobí a vyrobí nádherné dárečky pro všechny hodné děti. Naloží je na sáně tažené kostrami sobů a vyráží nadělovat vánoční pohodu. Co na to budou říkat děti, až jim dárky budou předávat duchové a vlkodlaci? (Nova Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (795)

Fr 

všechny recenze uživatele

stalo se to za dávných časů, mnohem dříve, než se zdá. na místě ukrytém v našich snech. příběh se stal v království prázdnin.... kluci a holky, kdy jste se naposledy báli? tento snímek jsem musel zhlédnout 2x krátce po sobě, protože: a) jsem chtěl, b) abych ,,vstřebal" všechny dojmy. jednoduché dialogy, vše podstatné je řečeno písní. chytlavé melodie a texty (..protože není blbeček, vystrojí vánoční stromeček..., uneseme kalouse, zmlátíme ho tyčí..). kostlivec jack má vizi, že vánoce budou plné smíchu a radosti. já byl vesel a rád. jen mě maličko zklamala prostřední pasáž muzikálu, která neudržela tempo se začátkem a koncem. a taky mě mrzí, že to není česky, protože o to (zatím) musejí zůstat ochuzeni mé děti. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

nemá to nic moc animace, i když teda nevim jaký nejlepší animace v tý době byly, ale tyhle starý animace, který vypadaj strašidelně se do filmu skvěle hoděj a myslim si že kdyby to mělo nějaký super digitální efekty tak by to nebylo ono. Co se týče děje tak je to originální a zábavný, ale občas to má hluchý místa, ale to zase vynahradí skvělá hudba a dokonalý texty k písním, který jsou fakt skvěle zazpívaný. A taky si myslim že tvůrci udělali hodně dobře, že to nijak moc neprodlužovali a nechali tomu něco málo přes hodinu, což bylo tak akorát. Jako filmu bych tomu dal 4*, ale když se k tomu přidá ta skvělá hudba tak vznikne muzikál, který si zaslouží 5* ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Kultovní pohádka, kolem níž jsem léta chodila, nejen proto, že mě ani Mrtvá nevěsta příliš neoslnila. This is Halloween je parádní song, ty ostatní mi bohužel připadají všechny na jedno brdo, ačkoli jinak muzikály miluju, a tak mě z Ukradených Vánoc bavily jen nezpívané pasáže. A těch bylo setsakramentsky málo. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Nádherný strašidelný animák. Ani jsem neměl ponětí, že film netočil Tim Burton. Příběh je velice citlivý a vše je neodolatelně strašidelné, poeticky morbidní, dojemné a zábavné. Nedílnou součástí je i atmosférická hudba Dannyho Elfmana a dokonale padnoucí písně (hlavně This is Halloween). Až jsem se tomu divil, jak moc mě tahle totálně ujetá podívaná dostala. 100%. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Když někomu vyprávím, že jeden z nejoriginálnějších filmů co jsem kdy viděl je loutkový muzikál o tom jak se městečko Halloween rozhodne ukrást Vánoce, tak si většinou ťuká prstem na čelo. Do detailů propracovaná animace skvělá muzikálová čísla, písně i texty (Danny Elfmann se tentokrát svou instrumentací a prokomponovaností rovněž vytáhl), lehce hororová atmosféra a Vánoce či Halloween tak jak je určitě neznáte. Pokud je vám blízká temnější a lehce úchylná podívaná made in Burton&Elfmann, neváhejte ani minutu. Rád bych viděl ty reakce rodičů, kteří film bezelstně pustí svým dítkám. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (26)

  • Studio Disney, které film produkovalo, se zaleklo "kontroverzního" vánočního námětu a při svém mizerném uvedení do distribuce se tedy film nedočkal velkého ohlasu. (Trainspotter)
  • Danny Elfman se vlastně stal scenáristou, protože jeho písně, skládané chronologicky, tvoří celou páteř snímku. Práce mu prý nikdy nešla tak dobře od ruky. (Trainspotter)

Související novinky

Ron Howard a Gaimanův hřbitov

Ron Howard a Gaimanův hřbitov

24.01.2013

„Kniha hřbitovů“ populárního fantasy autora Neila Gaimana je tak trochu hororovou variací na slavnou Knihu džunglí. Jak už název napovídá, neodehrává se v džungli, ale na hřbitově, kde sirotu jménem… (více)

Reklama

Reklama