Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Partičke kamarátov z mesta Maaskantje sa jedného dňa prihodí niečo strašné. Všetci z dôvodu finančnej krízy stratia robotu, nešťastnou náhodou pár z nich príde aj o svoj domov a peniaze, ktoré im ešte ostali, veľmi rýchlo minú. Bez financií to však v dnešnom modernom svete nejde, preto sa rozhodli neplatiť za nič a všetko si brať zadarmo, bez ohľadu na následky. (Ba-nny)

(více)

Recenze (200)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Ačkoli jsem znám svou nekompromisní rozhodností, tak tentokrát jsem při hodnocení lehce zaváhal mezi pěti hvězdami a odpadem. On je to totiž snímek zvláštním způsobem vtipný, ale zároveň se mi na mysl odněkud vkrádá nejasná myšlenka o ukázkové debilitě. Jenže, i když upřímně nenávidím úplně všechny postavy, které mají cokoli společného s Maaskantje, tak dokud mi doma nezačnou vylézat z obrazovky, tak se přikláním k tomu, že to byla sranda. Za svým názorem si však rozhodně nestojím. ()

Abes 

všechny recenze uživatele

Tady se nezastavuje před ničím. Těžko tyhle lemply k něčemu přirovnávat. Napadá mě šílenec s nunčakama z filmu Přízračný svět (ghost world), řízlý videoklipem s beastie boys http://youtu.be/evA-R9OS-Vo a možná trochu Jack-Ass. Opravdu nevím o ničem jiném, co by mohlo podobným způsobem pobuřovat a zároveň pobavit. Možná snad jen Family Guy ale to je vlastně seriál pro předškolní věkovou hranici. Nepříjemné scény např. s pejskem jsem ochotný překousnout, tohle bylo TURBO! Neopakovatelná záležitost, KUT! ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nahláškovaná, buranská, over-the-top nekorektná komédia, ktorá ale pod povrchom skrýva vlastne silný satirický podtón na sociálne problémy. Socky si žijú bez práce, zásobované sociálnymi dávkami, polícia s tým nič nerobí, vláda to ututláva. Na takúto divočinu, je to až veľký paradox. Zabaví to ale obstojne, pokiaľ máte radi podobný štýl. ()

keoma26 

všechny recenze uživatele

Nejvíc mi to asi poetikou připomnělo Bad taste ... Dokonce i parta hlavních postav vypadala jako banda zombiku, i když čisté pozemských, hlavni zápletka je prostě tak jednoduchá, že si až člověk říká jak to, že ho to ještě nenapadlo nebo že ji ještě neslyšel /shodou okolností mě něco podobného napadlo teď v kině při jednom traileru filmu Očista, kde je vyhlášen den absolutní "svobody", kdy jsou dovoleny i ty nejtěžší zločiny/, škoda jen, že každý z "hrdinů" neměl svůj vlastní příběh jako ten panic zamilovaný do těhotné blondýnky :-) ()

Traffic 

všechny recenze uživatele

O tom, že jsou New Kids Turbo nejzábavnější komedie roku, asi není pochyb. Zajímavé ale taky samozřejmě je, jakým způsobem se vztahují k ekonomické krizi a co nám o ní říkají. Teď nemyslím diskusi o tom, jestli je ten film z hlediska politického spektra nalevo nebo napravo - tu tady už ve svém komentáři rozjel Shadwell a stejně si navíc myslím, že je to v tuhle chvíli už celkem nepodstatná otázka. Podstatné je, že radikální řešení těch vidláků, kdy se ve vzpouře proti systému naprosto vyčlení z jeho ekonomických struktur, je skutečně jediným účinným bojem proti současnému kapitalismu. Dokud chodíte volit, platíte daně, hypotéku a máte alespoň běžný účet, stát a banky si vás příliš nebudou všímat, i kdybyste stávkovali a okupovali Wall Street do aleluja. Západní svět je v situaci, kdy demokracie se vládnoucími strukturami už nepokrytě obchází a ignoruje (nikým nevolení bankéři Fedu ekonomicky ovládají USA, Evropské unii vládnou technokrati - viz poslední šarádu Berlusconi -> Monti; jinými slovy Goldman Sachs rules the world) a ovčané si začínají uvědomovat, že žádné volby skutečně nezmění vůbec nic. Těžiště moci se přesunulo zcela mimo zákonný dosah a vliv běžných lidí. New Kids Turbo tedy představují tuhle radikální myšlenku "vyhladovění systému", ale zároveň ji musí prezentovat jako totální nadsázku, protože vážně míněné drama na tohle téma by dnešní doba absolutně neustála a nikdo by nepovolil to vysílat. Film tedy značí fakt, že jsme se dostali do fáze, v níž už si takovou variantu revolty dokážeme představit, ale zatím pouze jako absurdní frašku, protože je to pořád mimo naše vnímání toho, co je vůbec reálně možné a "správné". ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Po záverečných titulkoch nasledujú nevydarené scény. (figis20)
  • Ve filmu si zahrál legendární trojnásobný mistr K1 World Grand Prix Champion, kickboxer Peter Aerts, přezdívaný "The Dutch Lumberjack". (Dixxx)
  • Flip Van der Kuil povedal vo filme len jednu vetu: "Ešte kartón cigariet." V čase:17:05. (BAM)

Reklama

Reklama