Reklama

Reklama

Leckdy stačí jediný okamžik, aby se život změnil k nepoznání… Samuel Pierret pracuje jako zdravotník v pařížské Nemocnici sv. Vincenta. Jeho žena Naďa je v pokročilém stadiu těhotenství a oba přemýšlejí o tom, jak se jejich holčička bude jmenovat. Na jedné z nočních směn Sam zachrání život jednoho z pacientů, kterého se kdosi pokoušel odpojit od přístrojů. Krátce nato jeho žena beze stopy zmizí a neznámí únosci na něm požadují, aby do tří hodin dostal zraněného pacienta z nemocnice, kterou policie přísně střeží. Pokud to nezvládne v časovém limitu, svoji ženu již nikdy neuvidí… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (218)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný thriller z francúzskej produkcie. Má veľmi dobrý príbeh o zdravotníkovi, ktorý zabráni usmrteniu ťažko zraneného pacienta, za čo neznámi muži unesú jeho tehotnú ženu, pričom žiadajú, aby pacienta dostal nepozorovane z nemocnice, čo aj urobí, no kvôli tomu sa dostane do problémov s políciou a niekoľkými zločineckými skupinami a nevie, komu môže veriť, tak sa spojí s pacientom, aby celú situáciu vyriešili. Spracovanie je na tom dosť dobre, dej je veľmi dynamický, zaujme už od samého úvodu a po celý čas si udrží rýchle tempo. K tomu poteší viacero výborných prvkov ako skorumpovaná polícia a podobne, takže sa je celý čas na čo pozerať. Akcie je tu celkom dosť a páči sa mi. Tej klasickej tu nanešťastie až tak moc nie je, pár súbojov sa nájde prakticky až v záverečnej časti a sú len proti jednému protivníkovi, ale sú realistické, dobre natočené a celkovo dobre zvládnuté, zaujme ešte niekoľko kratších prestreliek, inak sa akcia zameriava hlavne na dlhé pešie naháňačky a rôzne úniky a aj na to sa dobre pozerá. Herecké obsadenie je celkom slušné, výrazne známy tu nie je nikto, ale hlavné duo pôsobí veľmi dobre, spokojný som aj so záporákmi, takže žiadny problém. A čo sa týka réžie a technickej stránky, tak tu sa ani nedá nič vytknúť, film je zvládnutý skvelo. Plné hodnotenie nedávam, na to by som potreboval omnoho viac klasickej akcie, ale v rámci realistických akčných filmov patrí určite medzi to najlepšie, čo sa dá vidieť. Z mojej strany veľká spokojnosť. 76% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Tak proto mě nudil americký remake - protože je nudný už originál. Mám rád filmy o hrdinech, kterým jednoho dne zazvoní telefon a někdo si s nimi začne hrát na kočku s myší. A mám rád i nedobrovolné nesourodé parťácké dvojice a filmy o hrdinech na útěku. Ale tady prostě není k vidění skoro nic zábavného, postavy nudné a žádné adrenalinové jízdy jsem si nevšiml. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Hollywoodský scénář, ale natočený v evropské produkci = konečně mám o trochu víc jasno v otázce, jestli je tolik hollywoodských flmů debilních kvůli producentům, kteří mají pocit, že "tohle" divák potřebuje; nebo se prostě přizpůsobuje vkusu průměrného američana - výsledek je úplně stejný. Takže ano...příběh, který není originální, občas tam něco nehraje a nevyhne se předvidatelným momentům, může fungovat vcelku dobře. Neokoukané ksichty, vše podáno velmi autenticky, herci hrají, postavy se chovají uvěřitelně... . Dobrý. Jenže co naplat. Scénář a la Hollywood je pro mě už tak profláknutý, že bez ohledu na ten evropský tuning, je to pořád jen další za vlasy přitažený příběh, který mi nic nedá a emoce ve mě nerozbouří. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Nonstop akce je rozhodně voda na můj mlýn (pokud to není vyložená sračka), takže se mi Limit musel zákonitě líbit. Scénář je sice takový klasický a ničím výrazný, ale na koukání jako takové je to prostě paráda. Pomohla tomu i umírněná stopáž, díky které je film dlouhý tak akorát, aby nezačal ani na chvilku nudit. 90% ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Očekávání malé, zážitek velký. Chvíli jsem dokonce uvažoval o plném počtu. Z kriminálky ve stylu Julie Lescaut se vyklubala slušná krimi zápletka se strhujícím spádem a slušnou dávkou napětí. Akce není přehrávaná, krimi případ překombinovaný, zkrátka jsem tomu věřil. Chlápek se dostane do křížku s policií, když je vydíráním nucen pomoci zločinci. Prokázat pak svou nevinu nebude žádná sranda. Je to malý velký film. Ostatně Fred Cavayé má už podobný scénář na svědomí. Oproti Pour Elle a Next Three Days tenhle kousek vyniká tempem a kratší stopáží. # [viděno: monitor, sluchátka] # příběh 8 | hudba 8 | humor 0 | akce 8 | napětí 5 | pustil bych si znovu 7 ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně ,kdy se snaží zkorumpovaná policistka těhotnou ženu vystrčit z okna, lze v jednom záběru vidět, že má kalhotky pod noční košilí bílé, avšak hned v dalším záběru jsou černé. (v.indruchova)

Reklama

Reklama