Reklama

Reklama

Charlie musí zemřít

  • USA The Necessary Death of Charlie Countryman (více)
Trailer

Charlie Countryman žije v Chicagu. Zemřela mu matka a on se s její smrtí těžce vyrovnává. Ve snu se mu zjeví její duch.. Ptá se ho, jak má naložit se svým životem. Matčin duch mu řekne, aby se rozjel do Bukurešti, protože tak to bude správné. Charlie okamžitě nasedne do letadla a letí přes Atlantik. V letadle se seznámí s Victorem, starším mužem, který se vrací domů do Bukurešti a veze směšný klobouk jako dárek pro svou dceru. Cestou znenadání opustí tento svět a jeho duch Charlieho prosí, aby dárek odevzdal. Charlie mu to slíbí. Když se setká s Victorovou dcerou Gabi, krásnou hudebnicí, na první pohled se do ní zamiluje. Gabi má ale bývalého manžela, násilného gangstera Nigela, který si na ni dělá ještě stále nárok. Charlie ji hodlá ochránit, a tak vstoupí do halucinačního rumunského podsvětí, plného násilí a co je nejpodivnější - lásky. (TV JOJ)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (78)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Tak stupídny a úbohý thriller už som nevidel poriadne dlho. Naozaj, úplne podivné a bez nejakého väčšieho zmyslu. Chalanovi zomrie matka, potom mu v halucinácii povie, aby išiel do Bukurešti, tak on ide. No a tam sa behom 2 dní dostane do centra celého mafiánskeho prostredia, k tomu sa stihne ešte aj zaľúbiť, a v neznámom meste sa orientuje ako keby tam už žil celé roky. Fakt strašná zlátanina a od tohto hereckého obsadenia som iste očakával niečo lepšie. Ale aspoň 1* za pekné scenérie Bukurešti si to zaslúži, no a aj začiatok vyzeral celkom sľubne - len škoda, že napokon bol z toho úplne hrozný a bezpredmetný thriller. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Pokus o velký emocionální zážitek a zobrazení hloubky lásky. No heci pestře obsazení. Kde Mads Mikkelsen tu hraje opravdu počertech "Cool" drsňáka. Til Schwiger bohužel nemá tolik prostoru, ale když je na scéně, tak se z ničím nemazli. Mohlo by tihle dva fungovat lépe, kdyby byl film více ponurý a zabýval se spíše podsvětím než láskou. To mě přivádí k Shia LaBeoufovi, který ve scénách, kdy běží jako o život (no někdy o ten život vážně běží) poukazuje na svůj krásný pocit z naplňujících se pocitů lásky. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Je to taková jakože rádoby "Boylovka", která má výrazný vizuál, místy se snaží diváka pohltit mocinky intenzivním soundtrackem a kvalitním LaBeoufem... Bohužel ale tahle lehce pozérská a dnes už poněkud vyčpělá forma válcuje slaboučký obsah.. Špatné to není, ale prostě jsem měl pocit, že variací na tohle jsem už viděl hromady a mnohdy byly lepší.. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Vizuálně zajímavý kousek, který má dokonalou kulisu v podobě soundtracku od Mobyho. Hodně lidí se shoduje, že se na to hezky kouká a to je pravda. Herci jsou výborní! Shia LaBeouf dává své maximum, Evan Rachel Wood je celkem zajímavá, Til Schweiger má sedící roli, Rupert Grint potěší a Mads Mikkelsen má tolik charisma, že mu člověk skoro až musí fandit v tomto kousku. Scénář není kdovíjaký a nejedná o žádný převratný film. Nicméně, vidět se to dá a když by mi to přišlo pod ruku podruhé, tak se tomu také bránit nebudu. Pěkná podívaná. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Stylová, vizuálně podmanivá romance s áčkovým mezinárodním castingem a dokonalou ústřední dvojicí. Shia LaBeouf i Evan Rachel Wood jsou úžasní. Miluju je oba a tady se dalo těžko rozhodovat, na koho se mám dívat dřív:) Jestli na Shiu, který opět dokáže jakékoliv své emoce vyjádřit pouhým pohledem (ty jeho oči mají nesmírnou hloubku, je v nich soucit, zranitelnost i krása), nebo na Evan, která je tu opět "completely stunning." A chcu tu její bundu!:) Když se na scéně objevil Mads Mikkelsen, pomyslela jsem si "Ale, Hannibal přišel..." :) V jedné ze závěrečných scén jsem regulérně začala brečet, protože Shia začal také. A bylo to tak skutečné, tak realisticky podané. Ten kluk v sobě něco má, něco, co ze sebe v takových emocionálně vypjatých, nebo citlivých scénách ve filmech dostává. On to prostě nehraje. Tak to na mě působí. The Necessary Death of Charlie Countryman nabídne možná (ne)standardní love story, ale oháknutou do slušivého vizuálu, podpořeného Rumunskou lokací a s našlapaným soundtrackem. Jemný, decentní humor snímku také prospěl. A nikdy bych nečekala, že dva své oblíbené herce uvidím jet společně v trabantu:) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Na krátkou chvíli, kdy se obsazený Shia LaBeouf vzdal své role, měl hlavní postavu ztvárnit Zac Efron. Po Shiově návratě o účast však opět přišel. (TammiLargo)
  • Evan Rachel Wood (Gabi Ibanescu) verejne zaútočila na MPAA (The Motion Picture Association of America) na Twitteri za to, že prinútila režiséra Fredrika Bonda odstrániť scénu z tohto filmu, kde jej postava dostáva orálny sex, aby film bol povolený aj pre mladšie publikum. Pomenovala to ako ďalší hanebný príklad cenzúry ženskej sexuality zo strany MPAA, zatiaľ čo organizácia v tomto filme povolila mnoho aktov grafického násilia bez toho, aby vyžadovala úpravy. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Bukurešti (Rumunsko). (Arsenal83)

Reklama

Reklama