Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veřejnost, média i policie jsou zmateni... čtyři studenti jsou nezvěstní. Osmnáct dní od jejich záhadného zmizení se objeví Liz, která jako jediná přežila. Je však zcela traumatizována a není schopna policii poskytnout žádné informace. Jediné co si vzpomíná je vojenský bunkr, ve kterém strávili zamknuti posledních 18 dní svého života. Nikdo nechápe, jak je možné, že při obyčejném bouřlivém večírku studentů, přišli o život tři mladí lidé... Ani policejní psycholožce Philipe se nedaří událost objasnit. Jak se ukazuje, Liz není schopna spolupracovat. Nerozlišuje fikci od skutečnosti nebo pravdu záměrně potlačuje. Jediné co Philipa pochopí je fakt, že si parta mladých lidí vymyslela kanadský žertík, který skončil tragicky... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (157)

anais 

všechny recenze uživatele

4 studenti se zavřou do starého bunkru, nakonec však zjistí, že to už nejde ven. Celý film je retrospektiva, nabízí několik pohledů na dění v bunkru, ani jeden není pravdivý. Podobně jako v Hrdinovi. Příběh se chvílemi snaží vypadat sofistikovaně, ale konec je neuvěřitelně pitomý, vždycky když někdo zemře působí to spíš směšně (zabít nejlepšího kamaráda kvůli cocacole?). Taky mi unikl cíl, ke kterému autoři směřovali. Chtěli vyděsit, pobavit? Nejdřív se zdá že půjde o horor, potom detektivka, thriller, nakonec nechtěná parodie... Za vidění to stojí snad jen kvůli slušně hrající Thoře (to zní divně:-) Birchové a Kieře Kknightleyové. ta sice tak dobře nehraje, ale ukáže prsa:-) ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Sériový výlisek bez dechu, který je otravný svou podprůměrností a urážlivý svou nevypointovaností. Scénář je bohužel dělán na koleně a stejně tak proběhl i casting, který se zaměřil na mladé, krásné, nevýrazné a ve větší míře i neznámé herce. Podivné vystupňování pak navnazuje k něčemu, co nepřijde a divák je tak zmaten, otráven a znechucen. Standard s pocitem promrhaného času a zbytečné mrhání finančními prostředky. ()

Reklama

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

So-90-s!!! Díra? Spíš... ****. Když se přenesete přes nepravděpodobnou premisu, že se parta studentíků z vyšší společnosti raději nechá na 3 dny zavřít do zatuchlýho betonovýho bunkru, než aby jela na výlet do Walesu, po zbytek filmu si nemůžete moc stěžovat. Tu největší kravinu jste spolkli. Možná si od toho ti tři jako já slibovali, že Thora ukáže svý americky krásný kozy. Místo toho se čučí na příslušné partie té druhé, která se stydět nemusí už jen proto, že je nemá. Teď jsem asi někoho nalákal. A teď vážně. Očekáváním z vývaru tísic-plus-jednoho filmu "parta lidí hozená do zkumavky" se naplňují jen zčásti, což je jaksi dobře. Zmařená očekávání konkrétního typu nudy ale na definitivní pobavení nestačí. Děj sice nečekaným odklonem od thrilleru k detektivce na jedné straně získává na pestrosti, o níž je ve z hlediska rozpočtu atraktivní ďouře nouze, ale daň se platí ztrátou paranoie, soustředěnosti na postavy a napětí. Pointa se vyrýsuje tak brzy, abyste o ní mohli ještě chvíli zdravě pochybovat. Takže jsem si nejvíc užíval skromných radostí, jakože postava syna rockové hvězdy vypadá jistě čirou náhodou jako Liam Gallagher, porovnáváním slušného soundtracku s lepšími verzemi téhož [zaslechl jsem Věc?], výsměchem zobrazené výpočetní technice a zvažováním, kde se všechen ten strach a nenávist k mladým, krásným, privilegovaným lidem, zrcadlící se v žánru bere. Z hereckého ansámblu nejpříjemněji překvapuje bůh-ví-proč více neobsazovaný Laurence Fox, pro změnu dvojník mého zeťe. Kdybych měl volit ještě jednou, pustím si raději 13. revír s Marvanem. Jestlipak by ukázala černobílá prsa alespoň Medřická? ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Překvapuje mě zdejší nízké hodnocení, protože tento film nabízí relativně neotřelou zápletku, solidně temnou atmosféru (ikdyž se dalo udělat víc) a konec, který asi každého nase*e, na druhou stranu však dělá film výjimečným. Slabinou pak je podivně nevyvážený, neučesaný styl vyprávění. Ta roztříštěnost a nevyrovnanost snímku hodně škodí, trochu zamrzí hodně dopředu vyzrazená pointa, nicméně svou myšlenku to má, nejde jen o tupou teenage-vyvražďovačku. Herecké výkony docela ušly, zvláště slečny (a hlavně Thora Birch) odvedly přesvědčivý výkon. "The Hole" určitě není bezchybný film, za normálních okolností bych za ten promrhaný potenciál dala 3*, ovšem vzhledem k zdejšímu nízkému hodnocení přihodím: 70%. Mě to prostě zaujalo a basta:-P ()

numi 

všechny recenze uživatele

Možná, že příběh je už několikrát provařený, ale to například v žánru romantických komedií taky prochází znovu a znovu, tak nevím, proč by to nemohlo projít i v rámci klaustrofobických thrillerů. Mě to neurazilo, líbilo se mi rozvětvení příběhu pro dva vypravěče a Thora Birch s Keirou Knightley proslunili temnou atmosféru. Jedna skvělým hereckým výkonem, druhá alespoň krásným úsměvem. Možná, že závěr byl trochu přehnaně vykonstruovaný, ale jinak je to solidní zábava, za kterou se nikdo nemusí stydět. [únor 2006] ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo z velké části v Somersetu ve Velké Británii. (Terva)
  • Snímek byl natočen na motivy románu "After the Hole" Guye Burta. (Terva)
  • Nick Hamm chtěl tento příběh natočit již v roce 1994. (Terva)

Reklama

Reklama