Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veřejnost, média i policie jsou zmateni... čtyři studenti jsou nezvěstní. Osmnáct dní od jejich záhadného zmizení se objeví Liz, která jako jediná přežila. Je však zcela traumatizována a není schopna policii poskytnout žádné informace. Jediné co si vzpomíná je vojenský bunkr, ve kterém strávili zamknuti posledních 18 dní svého života. Nikdo nechápe, jak je možné, že při obyčejném bouřlivém večírku studentů, přišli o život tři mladí lidé... Ani policejní psycholožce Philipe se nedaří událost objasnit. Jak se ukazuje, Liz není schopna spolupracovat. Nerozlišuje fikci od skutečnosti nebo pravdu záměrně potlačuje. Jediné co Philipa pochopí je fakt, že si parta mladých lidí vymyslela kanadský žertík, který skončil tragicky... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (157)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Obyčejná střední škola se otřásá skandálem - čtyři mladí studenti jsou nezvěstní, a pátrání nevěstí nic dobrého. Ale po dvaceti dnech se jedna dívka, zmatená a unavená, nalezne. Pak je jen na psycholožce Dr. Horwoodové (Embeth Davidtz), aby z mladé Liz (Thora Birch) vytáhla, co přesně se stalo. Zvlášť když proti sobě stojí dvě zcela neslučitelné výpovědi ... Nemůžu si pomoct, ale mne se tento thriller docela dost líbil. I když se chvilkama film může zdát trochu zmatený ( k čemuž určitě pomáhá "vyprávěcí" styl), tak se v něm určitě nedá ztratit, a musím pochválit i docela zajímavý konec. Herecké obsazení mi docela sedělo - i když až nyní, po mnoha letech jsem si uvědomil, že Frankie je TA Keira Knightly (v roce 2001 ji asi nikdo ještě neznal). Thora Birch se svojí andělskou tvářičkou je na svoji roli ta pravá, akorát Desmond Harrington jako Mike Steel je extrémně nesympatický... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Když se po osmnácti dnech od svého záhadného zmizení objeví studentka Liz Dunnová, vypadá, jako by se vrátila z pekla. Jako jediná se dostala ze zapomenutého bunkru v lese, z něhož se stala past. Traumatizovaná Liz si začíná postupně vybavovat, co se vlastně stalo, a vypráví o tom policejní psycholožce. Není ale jasné, jak mohli přijít o život její tři spolužáci. Perfektní koexistence thrilleru a hororu v jednom filmu. Obojí totiž vytváří krásně nepříjemné sevření, zvláště když se děj přesune do bunkru. V něm se sice neodehrává nic přehnaného a současně ani nereálného, a tak film dobře pracuje s divákem, který má během filmu zájem dozvědět, co se dobře zahraným postavám vlastně zlého přihodilo. Napětí vydrží až do konce. A navíc bonus v podobě svlečené Keiry Knightley. Originálně pojatý film, který umí dobře pracovat s divákovou psychikou, a tím vybočuje z řady hororových thrillerů. A na začátku té vší hrůzy se chtěli studenti z pouhé recese zavřít do tajemné díry v lese. 80% ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Vyspělá žena z Pirátů z Karibiku si zde zahrála dvacetiletého teenagera z vysoké školy. Ale sluší jí to. Sledujeme zde dvě verze příběhu čtyř lidí ( FRANKIE - Keira Knightley, LIZ - Thora Birch, MIKE - Desmond Harrington a GEOFF - Laurence Fox ) dobrovolně zavřených na tři dny MARTINEM ( Daniel Brocklebank ) do jednoho podzemního bunkru, jejichž pobyt se zde prodloužil na neurčito. Zajímavé vyprávění z " Díry ", které se neustále mění podle toho v jakém je hlavní vypravěčka rozpoložení a jakou má náladu. Nikdy si nejsme jistí, co je pravda a co je jen výplodem její fantasie. Láska LIZ k MIKEMU vede až ke krvavému konfliktu. Zajímavě pojatý příběh z úžasným zakončením. Film je natočen podle Geye Burta z původním názvem " After the hole ". Zazní zde song " Show me the money " v podání Architechs nebo " We´ne watching you " od Porn Kings. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

So-90-s!!! Díra? Spíš... ****. Když se přenesete přes nepravděpodobnou premisu, že se parta studentíků z vyšší společnosti raději nechá na 3 dny zavřít do zatuchlýho betonovýho bunkru, než aby jela na výlet do Walesu, po zbytek filmu si nemůžete moc stěžovat. Tu největší kravinu jste spolkli. Možná si od toho ti tři jako já slibovali, že Thora ukáže svý americky krásný kozy. Místo toho se čučí na příslušné partie té druhé, která se stydět nemusí už jen proto, že je nemá. Teď jsem asi někoho nalákal. A teď vážně. Očekáváním z vývaru tísic-plus-jednoho filmu "parta lidí hozená do zkumavky" se naplňují jen zčásti, což je jaksi dobře. Zmařená očekávání konkrétního typu nudy ale na definitivní pobavení nestačí. Děj sice nečekaným odklonem od thrilleru k detektivce na jedné straně získává na pestrosti, o níž je ve z hlediska rozpočtu atraktivní ďouře nouze, ale daň se platí ztrátou paranoie, soustředěnosti na postavy a napětí. Pointa se vyrýsuje tak brzy, abyste o ní mohli ještě chvíli zdravě pochybovat. Takže jsem si nejvíc užíval skromných radostí, jakože postava syna rockové hvězdy vypadá jistě čirou náhodou jako Liam Gallagher, porovnáváním slušného soundtracku s lepšími verzemi téhož [zaslechl jsem Věc?], výsměchem zobrazené výpočetní technice a zvažováním, kde se všechen ten strach a nenávist k mladým, krásným, privilegovaným lidem, zrcadlící se v žánru bere. Z hereckého ansámblu nejpříjemněji překvapuje bůh-ví-proč více neobsazovaný Laurence Fox, pro změnu dvojník mého zeťe. Kdybych měl volit ještě jednou, pustím si raději 13. revír s Marvanem. Jestlipak by ukázala černobílá prsa alespoň Medřická? ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Čtyři lidé zavření v bunkru. Ven se dostane jedna. Otázkou je jak to všechno bylo. Keira Knightley ještě když nebyla pirátkou z karibiku a její poprsí nikdo nezvětšoval (a nikdo se mu nesmál) společně s Thorou "jsem nezávislá" Birch vévodí tomuto filmu v dobrém i špatném. Keira se většinu filmu jen líčí a zvrací a Thora jen zamilovaně kouká. Podprůměrný film, který mě uspal a proto jsme neviděl konec, ale asi už jsem to uhodnul:) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo z velké části v Somersetu ve Velké Británii. (Terva)
  • Nick Hamm chtěl tento příběh natočit již v roce 1994. (Terva)
  • Natočení scény boje s panenkou klauna trvalo 4 dny. (spiderpig)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno