Reklama

Reklama

Deset důvodů, proč tě nenávidím

  • Česko 10 důvodů proč tě nenávidím (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sotva Cameron James nastoupí na novou střední školu, zamiluje se do všemi obletované studentky Bianky. Jenže té se líbí hezoun Joey Donner, proslavený ve škole hraním v reklamách. Joe se vsadí, že dívku sbalí. Potíž je v tom, že Biančin přísný otec nařídil, že Bianka může jít na rande, pokud půjde také její starší sestra Katarina. Jenže ta o randění nestojí a ani kluci se o ni právě neperou. Katarina se totiž netají hlubokým despektem k okolí, a ke klukům obzvlášť. Pokud tedy chtějí Cameron nebo Joey dostat Bianku na rande, musí sehnat někoho, kdo by pozval její sestru. Jediný, kdo je k tomu ochotný, a to ne zadarmo, je Patrick, který nemá dobrou pověst a o jeho roční nepřítomnosti koluje řada divokých historek. Brzy Patrick zjistí, že Katarina bude velmi tvrdý oříšek. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (588)

novoten 

všechny recenze uživatele

Napoprvé, po zvláštní směsici melancholie, nostalgie a optimismu jen pár hodin po vlastním maturitním plese, bylo Deset důvodů mým malým pokladem, u kterého jsem nechtěl vidět chyby, užíval jsem si strhující romantiku, svěží scénář i režii, Ledgerovo charizma a nádhernou sesterskou dvojici. Jenže napodruhé vše působí jako parodie na sebe sama. Scény, které dříve nechávaly pozitivní vzpomínky, jsou najednou jenom sterilní a nevtipnou parafrází na Shakespeara a i když písnička na stadionu pořád funguje a scéna s kytarou je pro mě pořád ještě úžasný emoční vrchol, je mi trochu smutno, že už se nedokážu nechat strhnout středoškolskou naivitou. Některé filmy by měly být viděny jen jednou. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Docela průměrná teen romantická komedie s dvěma sympatickými představiteli v hlavních rolích (H. Ledger + J. Stiles). Humor patří vzhledem ke svému žánru k tomu trochu inteligentnějšímu, jenže je ho ukrutně málo. American Pie (1-3) je sice výrazně nechutnější, ale nalejme si čistého, pobavíte se u něj mnohem více. Charaktery všech postav jsou příliš černobílé, škatulkované, vykonstruované, umělé a příběh (~scénář) stupidní a předvídatelný, proto zůstávám pouze u lepších 2 hvězd... 5/10 ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Nejlepší teen komedie, kterou jsem viděl. Možná trošku odvážné tvrzení, ale na rozdíl třeba od Prciček si tento film nevypomáhá fekalitami. Dějová linie je vzhledem k žánru nečekaně zajímavá a hlavně tady jsou skvělé postavy, které do příběhu přirozeně zapadají. Musím vyzdvihnout dvě. Černošského učitele literatury, který ze sebe sype jednu hlášku za druhou a s černou elegancí stírá všechny studenty. Když byl na scéně, tak jsem se válel smíchy. Třešničkou na dortu je pak záhadný samotář v podání Heatha Ledgera. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Niekde som čítala, že tento film od čias svojho vzniku pred 13-timi rokmi získal status kultovej tín-komédie... ale keď som si ju pozrela, mám dojem, že to musela byť halucinácia. Jediný dôvod blízky pravde (zato nie zdravému rozumu) by snáď mohla byť predčasná smrť Heatha Ledgera, ale inak neviem. Totiž aj to, čo sa spočiatku tvári ako aspoň štipku ironický pohľad na stredoškolské klišé s hubatou outsiderkou v hlavnej roli, sa rýchlo zmení na 1000x ošúchané "trápenie s láskou"... keď už niečo z tejto kategórie, tak hutnejšia, drzejšia a hlavne zábavnejšia bola Panna nebo orel (Easy A). ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Dobré teen romantické komedie jsou vzácnější než jednorožci... a vlastně na rozdíl od jednorožců nepotřebujete pannu aby jste je nalákali, ale je to s nimi other way around. Anyway - když už se nějaká náhodou najde, je to důvod k oslavě. Zvlášť když ta komedie objevuje pro svět nejlepší mladé herce své generace a ještě je nechá parafrázovat Shakespeara. 8/10 ()

Galerie (64)

Zajímavosti (30)

  • Paintballový areál byl vytvořen poblíž Seattleského plynárenského komplexu na břehu jezera Union, což je oblíbené piknikové místečko. (Elisebah)
  • Budova, ve které se natáčelo, je střední škola v Tacomě, stát Washington. Původně se jednalo o luxusní hotel, který byl po požáru přestavěn právě na školu. (Elisebah)
  • Julia Stiles (Kat) si ve filmu čte knihu od Sylvie Plath "Pod skleněným zvonem" ("The Bell Jar"). Ta už byla jednou zfilmována, přičemž v čase natáčení Deseti důvodů se právě uvažovalo o adaptaci nové, s Julií Stiles v hlavní roli. Nakonec z ní ale sešlo. (EmilyL.)

Související novinky

Meryl Streep jako šéfka ženských Expendables?

Meryl Streep jako šéfka ženských Expendables?

29.10.2013

Tak to je hodně bizarní představa. Kupodivu se ale nejedná o internetový klep, nýbrž o přání producenta Aviho Lernera, podepřené už i konkrétní nabídkou. Rokování taktéž probíhají s Cameron Diaz,… (více)

Reklama

Reklama