Reklama

Reklama

VOD (1)

Bývalý agent CIA je společně se svou pubertální dcerou donucen k útěku poté, co jeho zaměstnavatel odsoudí oba dva k likvidaci v rámci mezinárodního spiknutí. Bývalý agent CIA Ben Logan doufá, že se mu podaří znovu nastartovat vztah s jeho patnáctiletou dcerou Amy, se kterou si jsou poměrně odcizení. Získá práci v Belgii jako bezpečnostní expert pro velkou nadnárodní korporaci. Jednoho dne přijde Logan do práce a zjistí, že divize, ve které pracoval, již neexistuje - kolegové smazali veškeré materiály a jeho asistent je ve skutečnosti trénovaný agent s jasným úkolem – zabít Logana i jeho dceru. Není čas přemýšlet, co se stalo a proč je někdo chce zabít – Logan a Amy musí prchnout a v patách mají dokonale vyškolené zabijácké komando. Otec a dcera, kteří si vůbec nejsou blízcí, se musí najednou naučit spolehát jeden na druhého a budovat vzájemnou důvěru. Ona důvěra začne být ohrožena v momentě, kdy se Amy dozví pravdu o otcově minulosti. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (151)

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Opäť jeden z tých filmov zo série „podnecujem paranoju“, zákaz zhliadnutia pre psychicky nestálych divákov. Osobne však ako Európan vítam všetkými desiatimi vidieť primitívnu, rozumej gravitačnú akciu v úzkych historických centrách Európy, pokochať sa imaxovým Bruselom a Antverpami. Cítiť dôjdenie náboja a nulový, rozumej antisubwooferový zvuk zbraní. Na dôvažok treba povedať, že z posledných akčných jednohubiek sa nikto tak brutálne, bezhlavo, priam koncentračne nepohral s civilistami tak ako Stolzl Phillip. Jeho eliminovanie civilov bolo tragicky už úsmevné v štýle „tak toto stačilo“. Moslimská štvrť poteší, absolútne bez ataku na akčné zmysly diváka je perfektné pretočenie tatkovského Saabu. Z každého cítiť zraniteľnosť, a to, že fyzicky na tom nie je tak dobre a scenárista im nechce pridať nadľudské schopnosti. Pre všetky pozitíva sa však nájdu aj klasické negatíva v konštrukcii (predtým stokrát) videného príbehu, dcéruška a ocko, airport, a pocitovo dlhých len 1:40. Takže. To, že CIA je po KGB (FSB) druhou najhnusnejšou organizáciou nepotrebnou nikomu je jasné len občanom, politici si nad mobilnými telefónmi a bytmi, väznicami nelámu hlavu, lebo tu existuje naoko priateľsky sa tváriace priateľstvo. Aaronovi fandíme, ktovie či tú loď smerujúcu do Pchjongjangu z Kuby panamská polícia chytila na príhovor Bena Logana. Ja som však s celým rutinným filmom spokojný, pretože „slobodná“ spoločnosť mi dovolila zažiť Oľgin odchod nedôstojným spôsobom, pričom pri telefóne vyzerala tak maliarsky...Ži život, pretekaj, strieľaj, miluj, plač....(videné 25.10.2013, BDrip) ()

Kimon

všechny recenze uživatele

Inspirováno výše uvedeným obsahem filmu: Bývalý agent 009 Schwarzenbergus (alias žlutočervený pankáč) je společně se svou nemorální politickou stranou donucen k útěku z politické scény poté, co občané odsoudí oba dva, agenta 009 i jeho dravce, patolízala Kalouse, k likvidaci v rámci českého spiknutí čestných a pravdomluvných voličů. Bývalý agent 009 doufá, že se mu podaří v nadcházejících volbách 2013 znovu nastartovat vztah se znechucenými občany ČR, se kterými je zcela odcizen. Získá práci v Rakousku jako bezpečnostní expert pro velkou nadnárodní feudální korporaci. Jednoho dne přijde bývalý agent 009 do práce a zjistí, že divize, ve které pracoval, již neexistuje - kolegové smazali jeho veškeré uschované materiály proti politickým odpůrcům a jeho rakouský pracovní asistent Zemanovich je ve skutečnosti trénovaný agent čestných a poctivých občanů ČR s jasným úkolem – zneškodnit agenta pankáče, Kalouse a všechny jeho voliče. Není čas přemýšlet, co se stalo a proč je někdo chce likvidovat – bývalý agent 009 s Kalousem a všichni jeho voliči musí prchnout do českým majetkem zbohatlého a nenasytného Vartikánu, přičemž v patách mají dokonale vyškolené likvidační komando nespokojených občanů ČR. Agent 009 alias pankáč a jeho voliči, kteří si vůbec nejsou blízcí, se musí najednou naučit spoléhat jeden na druhého a budovat vzájemnou důvěru, která zde však nikdy nebyla. Ona budovaná důvěra začne být ohrožena v momentě, kdy se pankáčovi voliči dozví pravdu o jeho politických cílech a úmyslech se zemí českou. .... tento akční thriller ze života vůdců nejmenované české politické strany je bohužel pouze smyšlenka, ale krásná, že? Akční Agent na útěku je propadákový thriller stejně jako je propadákem věčně chrápající postava agenta 009 na pozadí velkého vůdce Kalouse. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mě se to líbilo. Jasně, je to hodně takenovsko-bourneovské, ale podle mě to bylo lepší právě než dvojka Taken. Zápletka je sice provařená, že už to snad ani víc nejde, holčina se chová místy neskutečně protivně, ale film šlape a prakticky nemá hluché místo. Navíc se povedlo i obsazení. Eckharta sice moc nemusím, ale tady mu role sedla a Olga Kurylenko s černým přelivem byla k nepoznání, čili hezká. Není to nic, k čemu bych se v budoucnu vracel, ale jako žánrová jednohubka je to víc než ucházející. 70% ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Pre ludi, ktori podobnu alebo rovnaku akcnu liniu poznaju, bude zrejme ako mne, dej jasny uz po par minutach a bude im pripominat X dalsich filmov. Takze napriek mnozstvu akcnejsich pasazi som sa celkom nudil a i "drsna" dcerka posobi ako past na oko, plus dost nelogickosti, co ma sem-tam nechali v udive. Slabucky priemer. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Ben Logan (Aaron Eckhart), bývalý agent CIA, se po smrti své ženy musí postarat o svoji dceru Amy (Liana Liberato). Společně žijí v Belgii, kde Ben pracuje pro firmu vyvíjející trezory a zabezpečení. Jednoho dne se ale zdrží s dcerou v nemocnici, a druhý den zjišťuje, že všichni jeho spolupracovníci jsou mrtví a firma je vyklizena. Než se stihne vzpamatovat je i on s Amy napaden zabijákem, a jen předchozí výcvik u CIA mu umožní přežít. Aby sebe i svoji dceru zachránil, bude se muset sám vydat do boje proti svým bývalým zaměstnavatelům a odhalit celé spiknutí... Takovéto filmy (sám proti všem) mám rád, a ať už to bylo 96 hodin, Bournova x-logie či třeba právě Expatriate, vždycky se u tohoto typu filmu skvěle bavím. Expatriate je z výše zmiňovaných nejhorší, a musím říct, že je to hlavně z důvodu role Aarona Eckharta. Co jsem obdivoval na Liamu Neesonovi nebo Mattu Damonovi, to bohužel Eckhartovi tentokrát chybí. Možná bych ho ještě bral jako bývalého agenta, ale starostlivého otce jsem mu nevěřil ani chviličku. Ani zbytek hereckého obsazení nijak nevyčníval, a snad jen na Olgu Kurylenko se dalo dívat (ale to nikoliv kvůli nějakému velkému herectví, ale jen proto že jí to prostě sluší). Pobavila (hvězdička nahoru) mne poslední scéna, jak se elegantně Eckhart zbavil všech padouchů (omlouvám se za prozrazení, ale předpokládám, že nikdo nečekal, že by kladný hrdina svůj boj nevyhrál).... ()

Galerie (152)

Zajímavosti (6)

  • Napriek tomu, že sa celý film odohráva v Belgicku, tak malá časť natáčania prebiehala aj v kanadskom meste Montreal. (MikaelSVK)
  • Když v 76. minutě dostává Anna Brandt (Olga Kurylenko) pokyn od Bena Logana (Aaron Eckhart), aby odešla na osmé nástupiště, vchází na obyčejné schody, ale po střihu sestupuje z eskalátoru. (Terva)
  • Ve scéně, kdy Amy (Liana Liberato) v 66. minutě použije poslední klíče v garáži, zabliká na ni auto se znakem Audi, ale když přijede pro svého otce, jede vozem BMW. (Terva)

Reklama

Reklama