Reklama

Reklama

VOD (1)

Bývalý agent CIA je společně se svou pubertální dcerou donucen k útěku poté, co jeho zaměstnavatel odsoudí oba dva k likvidaci v rámci mezinárodního spiknutí. Bývalý agent CIA Ben Logan doufá, že se mu podaří znovu nastartovat vztah s jeho patnáctiletou dcerou Amy, se kterou si jsou poměrně odcizení. Získá práci v Belgii jako bezpečnostní expert pro velkou nadnárodní korporaci. Jednoho dne přijde Logan do práce a zjistí, že divize, ve které pracoval, již neexistuje - kolegové smazali veškeré materiály a jeho asistent je ve skutečnosti trénovaný agent s jasným úkolem – zabít Logana i jeho dceru. Není čas přemýšlet, co se stalo a proč je někdo chce zabít – Logan a Amy musí prchnout a v patách mají dokonale vyškolené zabijácké komando. Otec a dcera, kteří si vůbec nejsou blízcí, se musí najednou naučit spolehát jeden na druhého a budovat vzájemnou důvěru. Ona důvěra začne být ohrožena v momentě, kdy se Amy dozví pravdu o otcově minulosti. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (152)

kinderman 

všechny recenze uživatele

A.Eckhart má hranatou bradu a hned od začátku filmu znepokojivě zjizvená záda, což byl asi trénink na roli Frankensteinova monstra. Mimo to se zde vyskytuje nezvykle vysoká úmrtnost anonymních postav, které mají tu smůlu, že se připletou v nesprávný čas na nesprávné místo (antverpská nemocnice). Tím výčet kladů bohužel končí. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Škoda, že tenhle film nedostal šikovnějšího režiséra, a hlavně kameramana, který by něco s tak vizuálně nabitou Belgií udělal, třeba by si pohrál se světly, místo detailů by šel do celků a vůbec vytvořil nějakou zajímavou atmosféru. Potenciál to má, některé věci jsou zručně natočené, ve střední části se opět koná tradiční nuda a dotazy typu, jak to mohli vědět, jak on to mohl vědět apod., ale celkově to skutečně nebylo až tak špatné. Dokonce, ačkoliv jsem se toho bál, i ta dospívající dcera nepřehrává a není spíše na obtíž, zápletka se docela dá pochopit (ačkoliv jsem čekal, že se někde vyklube z někoho dvojitý agent, ale to už bych asi chtěl moc), dokonce je tu jemné rýpání do amerických praktik rozdmýchávat občanské nepokoje za účelem výdělku. ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele

Pre ludi, ktori podobnu alebo rovnaku akcnu liniu poznaju, bude zrejme ako mne, dej jasny uz po par minutach a bude im pripominat X dalsich filmov. Takze napriek mnozstvu akcnejsich pasazi som sa celkom nudil a i "drsna" dcerka posobi ako past na oko, plus dost nelogickosti, co ma sem-tam nechali v udive. Slabucky priemer. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Akční thriller, který se spíše veze na ději a snaží se navodit nějakou tu atmosféru, která nás přesvědčí, že to lze dělat i bez ponurých rvaček či přestřelek. A zůstalo to tak na půl cesty. Po počátečním představení hlavních aktérů příběhu se to docela rozjelo a vytvářelo dojem, že to bude v celku jízda. A nebyla. Ono to bylo za celý film mnohokrát. Když příběh dostával správnou energii, náhle ji zase ztratil a napětí klesalo až k hrozící nudě. Několik těch rvaček se objeví, ale spíš mi to tu připadalo jako nutnost. Velmi často se děj táhnul a žvanilo se skoro o ničem. Ona dcerka mi zkutečně přišla jako přítěž. Ale pro diváka. Jinak jako thriller se snímek jevil jako běžný konspirační příběh bez ambicí a hany. Dějově zase tak moc neurazí a takže coby nenáročný počin postačí. ()

bohous007 

všechny recenze uživatele

Agent CIA se potrebuje se svou dcerou jednoho dne zastavit v praci, ale zjisti, ze mistnosti kde pracuje jsou uplne vyklizene a na ustredi firmy mu sdeli, ze on u jejich firmy nikdy nepracoval a ani v bance o nem nemaji zadne udaje. Se svou dcerou zacinaji patrat na vlastní pest a dostavaji se do nebezpečných situaci, ze někdo usiluje o jejich likvidaci. ()

Galerie (152)

Zajímavosti (6)

  • Když v 76. minutě dostává Anna Brandt (Olga Kurylenko) pokyn od Bena Logana (Aaron Eckhart), aby odešla na osmé nástupiště, vchází na obyčejné schody, ale po střihu sestupuje z eskalátoru. (Terva)
  • Název filmu Expatriate vznikl spojením dvou latinských slov "Ex", v překladu "z", a "Patria", tedy "země" nebo "vlast". (Terva)
  • Napriek tomu, že sa celý film odohráva v Belgicku, tak malá časť natáčania prebiehala aj v kanadskom meste Montreal. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno