Reklama

Reklama

Hranaři

Trailer 2

Obsahy(1)

Ve filmu sledujeme osudy dvou podnikatelských manželských párů, manželů Hložových a Slámových, které si rozhodně nemohou na nic stěžovat. Manželky vedou společně agenturu s hosteskami, Sláma má stavební firmu a Hlož zase bezpečnostní agenturu. Sláma se rozhodne získat stůj co stůj velkou stavební zakázku a zatáhne do toho i nic netušícího kamaráda. Proti Slámovi však stojí Spolek pěti, kterým sekunduje radní s přezdívkou Lulu. Sláma se rázem ocitne ve světě sledování, odposlechů, nedůvěry a nevyjasněných vražd. Atmosféra mrazivě houstne, nikdo nikomu nevěří. Hlož bojuje o záchranu přítele Slámy a poté vezme spravedlnost do vlastních rukou. Vše zpovzdálí sleduje podivný pan Bishop. Proč asi? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (399)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film bych nejradši posadil na Titanic a z vesela mu udělal pápá. Já si cením nápadu udělat tady politickej thriller, ale z tohohle filmů kouká sláma a neumětelství až to bolí. Spousta postav nemá ve filmu absolutně žádný život, minulost, budoucnost, přítomnost, pochopit smysl jejich jednání lze jen po spotřebě jednoho kila marihuany. Než se pan režisér Zelenka pustí do dalšího politickýho veledíla, doporučil bych mu večery se Sydney Pollackem proložené Nepřítelem státu, protože i když vycházím z faktu, že všichni v týhle zemi jsme hanební pancharti, tolik zbytečnej záběrů v jednom filmu si fakt nezasloužíme. Jediný příjemný překvapení byla Katka Brožová, pravda zrovna od ní jsem nic závratnýho neočekával, ale jen potvrdila info od jedný uživatelky, která mě doporučovala jednu divadelní hru ve který Kateřina učinkuje, s tím, že právě ona v ní hraje parádně, nemohl jsem tomu tenkrát věřit, teď už docela jo. Co mě dostalo byla ta všemocnost ruské tajné služby, to se na scénaři zřejmě podílel i Petr Cibulka. Jo, už vidím jak starej opuštěnej lom v nějaký český prdeli nepřetržitě monitoruje ruská a americká tajná služba. Koukal jsem, že asistentem režie je Jan Antonín Duchoslav. Teda Viki Cabadaji tomu říkám bingo se učit režisérskému řemeslu, zrovna tady. Měl si radši balit nějaký sněženky a ne hledat machry, tam kde nejsou. Jako argument na ohodnocení filmu použiju stejnou logiku jako používaj Hranaři na diváka. Jednu hvězdičku dávám za to, že se Jaromír Jágr rozhodl hrát ve Philadelphii Flyers a ne v tomhle filmu. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je něco mezi thrillerem a parodií na thriller. Stylizace na úrovni televizní reklamy (kterou dokonale podtrhává všudypřítomný product placement) dělá ze všeho ještě směšnější zážitek, protože napovídá, že to snad filmaři mysleli vážně. Třískův závěrečný monolog to zase naopak vyvrací, tak těžko říct. ()

Reklama

Kryton 

všechny recenze uživatele

Jedna jediná hvězda je jen za kameru. Zbytek je otřesná podprůměrná variace na německý akční seriál. Už jsem vážně čekal, že tam nalítne Simír. Tolik herců a většina buď brutálně přehrává jako Langmajer, který se rozhodl vypadat jako karikatura "kmotra" s vystupováním Bártáka, nebo pár jedinců hraje až moc přísně jako Tříska a Pavlata a tím to hází do vod sebeparodie. Rašilov se celou dobu chová nijak a drsňáka by mu uvěřil leda slepý Kačer Donald. O zbytku nemluvím, protože se vždy epizodně zobrazí a po chvilce zahučí do stínu viz. Dejdar, který si spletl dveře při natáčení. Nejhorší není ani tak herectví jako film celkově. Scénař se jen povrchně dotýká kmotrovství a rozkrádání veškerých fondů a státních peněz. Funguje to jako útržek z bulvárních novin. Celou dobu se skáče od řádku k řádku, že vlastně po polovině filmu nevíte komu fandit a kdo je větší svině. Kamera a vlastně kamery tu mají velkou roli, protože dle tohoto filmu nás sleduje KGB, NSA a asi ještě polovina Arménie v TV. Já jsem nečekal, že se tak vážné téma postupně změní v komedii a parodii na politický thriller. Na jedné straně je dobře, že se u nás zkouší i něco ze západu, ale nesmí se to celé dělat po česku, protože to pak vypadá jako levná napodobenina z tržnice. Mimochodem ten modrý filtr ani nebyl třeba, akorát to vypadá zbytečně depresivně ač to po polovině je ryzí komedie. Imho více slov ku*va jsem v českém filmu neviděl. Ku*va proč?! ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Být to vědomá parodie, je to o trošičku lepší než Milionář. Ale takhle ... všude jen dramatická hudba, když se nic dramatického neděje, přiškrcené hlasy, neustálá paranoia sledování a kamer, vypiplané záběry jak z reklamy na deodorant, a celé je to o ho.vnu. Nuda už po 20 minutách. Hvězdička za obstojné občasné výtvarné pojetí kamery. Scenáristicky trvá hodinu expozice, navíc neslaná nemastná a těžko uvěřitelná, protože vlastně o nic nejde, a zhruba dvacet minut zbylo na nějaký děj. Charakteristika postav v podstatě nulová, žádná z nich snad nemá ani rodiče ani příbuzné. Celé to i díky tomu působí značně prvoplánově Jinak jsem myslel, že se Tříska v Americe naučil anglicky, ale ten jeho přízvuk je skutečně úděsný. ()

Tosim odpad!

všechny recenze uživatele

Občas jsem fatalista, ale opravdu jsem netušil, že existuje peklo na Zemi a že z nějakého filmu budu tak konsternován, že o něm nebudu schopen smysluplně mluvit (a pak jsem si uvědomil proč taky, když stačí mít šablonu a na tyhle filmové šablony ji použít.) Snímek z alternativního vesmíru alternativního vesmíru. U české kinematografie zřejmě neplatí, že ode dna se dá už jen odrazit. My musíme hrabat! PS byl jsem podobně atakován jako woody, ale do téhle mediální žumpy se fakt zapojit nehodlám. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Film se původně měl jmenovat Česká ruleta. (LentilleLily)
  • Saša Rašilov nejml. a Tomáš Magnusek sa spolu stretli už vo filme Bastardi (2010). (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama