Reklama

Reklama

Trans

Trailer 2

Historik umění Simon (James McAvoy) pracuje v aukční síni, kde se draží umělecká díla. Spolčí se zločineckým gangem a dohromady ukradnou Goyův obraz v ceně milionů dolarů. Po ráně do hlavy, kterou během loupeže utrží, však zjistí, že si nevzpomíná, kam cenné dílo ukryl. Když k nalezení odpovědi nepomůžou fyzické výhrůžky ani mučení, rozhodne se vůdce gangu (Vincent Cassel) k netradičnímu řešení. Najme hypnoterapeutku (Rosario Dawson), která se ponoří do nejtemnějších koutů Simonova podvědomí. Čím hlouběji postupuje do jeho narušené mysli, tím více je v sázce. Hranice mezi touhou, skutečností a hypnotickou sugescí se smazávají a mizí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (33)

Trailer 2

Recenze (774)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Miluju tyhle manipulátorský kousky, kde si vychcaná psychoterapeutka hraje s mozky ostatních postav i diváků a když na její hru přistoupíte a pozorně se díváte, dává vám finální rozuzlení docela i smysl. Já to sežrala nedávno Catherine Zetě-Jones v Side Effects a skoro stejnou měrou si se mnou dokázala vyhrát i vyholená Rosario (jedinej wtf pro mě v tomhle filmu byla myšlenka - on tam v týhle době má snad někdo něco jinýho?) v uvolněnější verzi těchhle hrátek kočiček a myšek. 90% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Vážně pecka a veliké překvapení! Danny Boyle dokazuje, že natočit kriminální thriller pro něj není žádný problém. Už od začátku mi bylo jasné, že tohle je něco víc. James McAvoy je v této roli naprosto perfektní. Film má skvělé tempo a po celou dobu vás v něčem utvrzuje, aby vás ak nakonec vyvedl v omyl. Něco tak skvěle natočeného se nevidí každý den...90% ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

O tomto snímku jsem nevěděl vůbec nic a pustil jsem si ho bez nějakých informací a možná díky tomu jsem byl nadšený. Danny Boyle už mnohokrát ukázal, že točit umí. Po slabším startu diváka čeká skvělý náboj se závěrem, který vyrazí dech. Příběh byl fakt perfektní, herecké výkony všech byly dobré, ale vynikal James McAvoy. Až na pár věcí se nedá co vytknout .. 8/10 = 87% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Chce-li se mi někdo mrknout do hlavy, tak ať raději zkusí otvírák na konzervy než hypnózu. Považuji totiž za pravděpodobnější, že mi tykev někdo odborně sešije než to, že mi někdo rozuzluje mozek do původního stavu. Já se zkrátka skvěle bavil při úvodní akci, ale jakmile se začalo hypnotizovat, tak mne hodně rychle přestalo bavit sledovat, kde je obraz, kde jsem já, co tam dělám, proč mám v kufru mrtvolu a nakonec i to, proč mám po líbání v puse tři náboje. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Přesně takhle to dopadá, když se z výslechového repertoáru vyřadí opalování genitálií letlampou a z trochu drsnější manikúry se rovnou přejde k hypnóze.. Boyleův TRANScendentální výron, který se za menší peníz a tak nějak „mimohollywoodsky“ snaží kráčet vedle stop Nolanova Počátku. Což o to, vizuálně oslnivé, ale osobně bych byl radši, kdyby se Danny v rámci své tvorby vrátil k počátku s malým „p“.. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (16)

  • Film bol distribuovaný do kín pod falošným názvom Drum and bass. (tarponko)
  • Nafta se takto nevznítí, když se pořádně zahřeje, jak je ukázáno ve filmu. Výstřel, který ve filmu padl, by tedy neměl požadovaný efekt, jelikož by nestačila ani drobná jiskra. (TaNya_)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Danny Boyle: Pro hrst „růžových panterů“?

Danny Boyle: Pro hrst „růžových panterů“?

08.10.2013

Žádný strach, neplánuje se další stupidní remake komediální klasiky s Peterem Sellersem. Jak si ale jistě vzpomenete, Růžový panter bylo původně jméno vzácného drahokamu. A o třpytivé a zatraceně… (více)

Reklama

Reklama