Reklama

Reklama

Newyorský obchodní magnát Robert Miller spravuje fond spolu se svou dcerou Brooke a chystá se ho prodat s velmi slušným ziskem. Má pohodlný život a ten si zpříjemňuje poměrem s mnohem mladší ženou, galeristkou Julie Cote, které také finančně pomáhal. Nicméně aniž by to Brooke a většina jeho zaměstnanců věděla, Miller upravil účetní knihy společnosti a půjčil si 412 milionů dolarů od svého přítele, aby pokryl investiční ztrátu a vyhnul se vyšetřování pro podvod. Potenciální kupec, James Mayfield, brzdí proces nákupu a Millerův přítel – věřitel chce, aby mu půjčku splatil. Miller říká, že potřebuje, aby peníze zůstaly na jeho účtu, dokud nebude dokončen audit prodeje. Naplánuje si schůzku v restauraci, během níž mají být podepsány smlouvy, ale je to ve stejný večer, jako Juliina výstava v galerii. A Miller svatosvatě slíbil milence účast. Julie mu po celou dobu jeho obchodní schůzky neustále píše a volá. Jenže jednání se vleče, protože všichni čekají, až dorazí Mayfield. Když se neobjeví, Miller znechuceně odchází. Než se stačí vzdálit, Brooke ho informuje, že našla finanční nesrovnalosti ve starých účetních knihách. Otec ji však odbude. Miller se konečně dostaví do galerie, ale naštvaná Julie mu řekne, aby odešel. Po chvíli váhání se Miller rozhodne na Julii počkat u ní v bytě. Pohádají se, ale on ji přesvědčí, aby s ním jela na noční výlet. Nepozornost a mikro spánek mají za následek nehodu, při které Julie umírá. Zraněný Miller si uvědomí, že musí popřít svou účast na nehodě... (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (240)

Hees 

všechny recenze uživatele

Robertem Millerem je taký "macho" v tomto filme a hrá ho výborne Richard Gere, že počas filmu divák nevie či mu má držať palce, alebo naopak nemá a to je asi najviac zaujímavé na tomto filme, že sa nálady diváka počas filmu menia ako spoznáva hlavného hrdinu (toto mám celkom rád na filmoch). Film ukazuje aj ďalšie dve dôležité veci. Prvou je finančný svet ako funguje a ako sa v ňom všetko odohráva a k prvej veci ešte patrí to, že čo je moje to je najlepšie a majú všetci tomu veriť, aj keď je to zadĺžené a naprd a čo keď? Áno presne tak to je značka a v značku viac ľudí verí ako v kvalitu... Poviem Vám tajomstvo značka =/ (nerovná) kvalita, ale nikomu to nepovedzte. Druhou vecou je sila peňazí a to aj vtedy keď si len ľudia myslia, že ich máte a to nás vlastne premostí naspať k tej značke lebo aj človek sám o sebe môže byť značkou (značkou úspechu, značkou zlyhania aťď). Aj Richard Gere je značkou a to značkou toho, že bude dobre hrať vo filme. Takže podľa mňa hodnoverné zobrazenie finančného sveta a to je veľkým plusom tohto filmu. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Pomalu plynoucí příběh milionáře, který se dostal do úzkých, firma krachuje a ještě zaviní dopravní nehodu. Ať bude jeho volba jakákoliv, nemůže z toho vybruslit beze ztrát. Hrozí mu kriminál a má omezený čas se z toho dostat. Richard Gere je přesně ten typ "studený čumák", aby mohl zahrát "vraha z Wall streetu". Bohužel je až natolik studený, že mi nebyl ani trochu sympatický, a tak mi jeho problémy byly zcela šumák, a říkal jsem si, že když bude o milionáře míň, svět se nezboří. To asi nakonec pochopil i náš hrdina ve filmu. 60% ()

Reklama

lillien 

všechny recenze uživatele

Príma milionářova dráma o nutkání víc a víc bohatnout, neb imponovat v šedesáti hormonálně rozbujelé pětadvacítce je bez milionů fuška. Navíc když je to francouzka, je nabíledni, že bude mít tři prdele keců, když se zdržíte na schůzce, protože "se ne pa lamůr", lamůr je, když s ní oxidujete od rána do večera. A když se to podnikání zadře, milenka držkuje a nějak se to celé musí polepit, začne to být docela záživné. Gere není mým samčím idolem, přesto mě herecky bavil. Žádný velký hit, ale rozhodně velmi uspokojivá detektivní dramoška. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Richard Gere ve své bezpochyby zatím životní roli (Pretty Woman my ass!!) zachraňuje režijně jinak naprosto rutinní film. Právě díky němu vás osud a pád na držku velkého ekonomického zvířete tolik zajímá a zbytek obsazení, obzvláště skvělý Tim Roth, mu zdatně sekunduje. Jenže herci jsou tak jediné, co vás vzbudí z letargie a pomalého tempa celého filmu. A je to celkem škoda, protože Nicholas Jarecki měl k dispozici prvotřídní herce, ale také hodně obstojný scénář, z kterého se dalo rozhodně vytěžit mnohem víc. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Zločiny a poklesky. Nicholas Jarecki po nepodarených Informátoroch vykazuje citeľné zlepšenie, hlavne čo sa scenára týka. Veľmi inteligentne napísané a na US pomery až prekvapivo málo vysvetlovania. Martinézova hudba tomu dodáva úžasne moderný feeling, Gere sa snaží ako o život, Roth klasicky vynikajúci, rovnako ako Sarandonová aj na minimálnom priestore, ale Brit Marling aj tak prehráva všetkých okolo. Opäť. 75%. World is cold ()

Galerie (84)

Zajímavosti (8)

  • Meno sudcu vo filme, Rittenband (Tibor Feldman), je meno skutočného sudcu rozhodujúceho v mnohých prípadoch celebrít, vrátane súdu s Romanom Polanskim v sedemdesiatych rokoch. (S3MIR)
  • Film sa natáčal na autentických miestach v americkom meste New York. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno