Reklama

Reklama

Newyorský obchodní magnát Robert Miller spravuje fond spolu se svou dcerou Brooke a chystá se ho prodat s velmi slušným ziskem. Má pohodlný život a ten si zpříjemňuje poměrem s mnohem mladší ženou, galeristkou Julie Cote, které také finančně pomáhal. Nicméně aniž by to Brooke a většina jeho zaměstnanců věděla, Miller upravil účetní knihy společnosti a půjčil si 412 milionů dolarů od svého přítele, aby pokryl investiční ztrátu a vyhnul se vyšetřování pro podvod. Potenciální kupec, James Mayfield, brzdí proces nákupu a Millerův přítel – věřitel chce, aby mu půjčku splatil. Miller říká, že potřebuje, aby peníze zůstaly na jeho účtu, dokud nebude dokončen audit prodeje. Naplánuje si schůzku v restauraci, během níž mají být podepsány smlouvy, ale je to ve stejný večer, jako Juliina výstava v galerii. A Miller svatosvatě slíbil milence účast. Julie mu po celou dobu jeho obchodní schůzky neustále píše a volá. Jenže jednání se vleče, protože všichni čekají, až dorazí Mayfield. Když se neobjeví, Miller znechuceně odchází. Než se stačí vzdálit, Brooke ho informuje, že našla finanční nesrovnalosti ve starých účetních knihách. Otec ji však odbude. Miller se konečně dostaví do galerie, ale naštvaná Julie mu řekne, aby odešel. Po chvíli váhání se Miller rozhodne na Julii počkat u ní v bytě. Pohádají se, ale on ji přesvědčí, aby s ním jela na noční výlet. Nepozornost a mikro spánek mají za následek nehodu, při které Julie umírá. Zraněný Miller si uvědomí, že musí popřít svou účast na nehodě... (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (240)

Terva 

všechny recenze uživatele

Když se to kazí, tak s plnou parádou. Robert Miller (Richard Gere) by mohl vyprávět. Od ženy k milence, dcera prudí, prachy v kopru, tedy v Rusku a divák si tak říká, co by se ještě mohlo stát. A stane se, ne jen jedna nebo dvě věci, ono se jich stane za celý film nespočet. Když už se z jedné dostane, druhá klepe na dveře. CITÁT Jsem už starý..... Za vším však hledejte peníze, ty jsou hybnou silou příběhu. A kdo pořádně sleduje nervozní chování pana Millera, jeho neustálé kalkulování a jeho pocit "PENĚZ" nebude vůbec na konci filmu přemýšlet, jak to dopadlo. Prostě to snad hned každého napadne. A k hereckému obsazení bych napsal, že vlastě Gere je jediný usměvavě pěkný herec na place. Susan už to má skoro za sebou a Brit i blond vypadá jak Brit ze Skotského poloostrova. Povedený snímek, dobrá hudba a zajímavý konec. CITÁT - Dámy a pánové Robert Miller........... ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Podobné filmy nevyhledávám, ale tento snímek mě mile překvapil. Tedy, malinko bych skrátil stopáž a udělal ho trochu svižnější, jelikož některé části se trochu více vlekly, ale to je tak jediné, co bych mu vytknul. Líbil se mi Richard Gere. Skvěle do této role zapadl a víceméně na něm snímek stojí, jelikož ostatní postavy nejsou oproti němu tak výrazné. Snad jen detektiv. Nicméně famózního výkonu, jako ve filmu "Hachiko: A Dog's Story (2009)" opravdu nedosáhl. Scénář a zápletka byla pro mě jedna z těch lepších a nedivil bych se, kdyby z části se Jarecki inspiroval realitou. V některých částech to totiž docela vypadalo jako autentický příběh. Byl jsem také mile překvapen, že do takového příběhu se podařilo vsunout pár vtípků a černého humoru, které film malinko odlehčili. Co mě ale na 100% utvrdilo v hodnocení **** byla reakce diváků, uživatelů ČSFD na ČSFD.cz projekci tohoto filmu. Po závěrečné scéně a naskočení titulků 3/4 diváků naprosto nechápalo, a až po pár vteřinách jim docvaklo, proč film skončil tak, jak skončil. Toto se mi stalo v kině poprvé a utvrdilo mě to, že snímek je moc dobře kontrukčně postaven s nenápadným, ale o to více úderným koncem. Některé tváře návštěvníků totiž krásně značily, že konec nechápou ani po několika minutách. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Zločiny a poklesky. Nicholas Jarecki po nepodarených Informátoroch vykazuje citeľné zlepšenie, hlavne čo sa scenára týka. Veľmi inteligentne napísané a na US pomery až prekvapivo málo vysvetlovania. Martinézova hudba tomu dodáva úžasne moderný feeling, Gere sa snaží ako o život, Roth klasicky vynikajúci, rovnako ako Sarandonová aj na minimálnom priestore, ale Brit Marling aj tak prehráva všetkých okolo. Opäť. 75%. World is cold ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Richard se téhle role chopil jako správný herec a ukázal, že ještě nepatří do starého železa. Stejně tak Susan Sarandon, jen je velká škoda, že spolu měli jen jednu pořádnou scénu a to až na konci, ale říká se: To nejlepší na konec. Příběh je převážně o boháči, který si nechce kazit reputaci a chce zachránit své bohatství. Nebýt tak skvělých hereckých výkonů, tak by u mě byl průměr, ale herci celý film drží nad vodou. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Smutná skutečnost dnešní doby při nízkorozpočťácích(tedy mám dojem, že tento film spadá do této kategorie a pokud ne tak tím hůře pro něj). Někdo kdo měl pár korunek navíc si zafinancoval zbytečnou červí díru ve filmografiích dvou profláklých tváří na které nalákal důvěřivé diváky - Richard Gere a Susan Sarandon. Na zbytek herců nezbyly peníze a tak najali sortu hodnou průměrného přístupu snad každého náročného diváka jako jsem já. Možná si někdo po čtení tohoto komentáře(pokud je někdo někdy čte) řekne tak proč se dívá na tento film? Odpověď na sebe nenechá dlouho čekat - protože díky Richardovi Gereovi dávám občas šanci filmům i s trochu nižším hodnocením. Bohužel tento je druhý v pořadí zatím nejhorší film ve kterém pan Gere za poslední dobu hrál - škoda pro něj. Tak tedy snad jen na závěr, že existuje spousta lepších filmů s horším hodnocením, které by si okamžitě zasloužily uznání. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (8)

  • Meno sudcu vo filme, Rittenband (Tibor Feldman), je meno skutočného sudcu rozhodujúceho v mnohých prípadoch celebrít, vrátane súdu s Romanom Polanskim v sedemdesiatych rokoch. (S3MIR)

Reklama

Reklama