Reklama

Reklama

Grimm

(seriál)
  • USA Grimm
Trailer 3
Drama / Mysteriózní / Horor / Fantasy
USA, (2011–2017), 95 h 40 min (Minutáž: 42–60 min)

Hrají:

David Giuntoli, Russell Hornsby, Silas Weir Mitchell, Sasha Roiz, Reggie Lee, Bree Turner, Elizabeth Tulloch, Claire Coffee, Jacqueline Toboni, Danny Bruno (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(123)

Portlandský detektiv Nick Burkhardt, potomek dlouhé linie bojovníků, kteří si říkají Grimmové, chrání město před tajemnými bytostmi, Weseny, což jsou zčásti lidé a zčásti zvířata. (SkyShowtime)

Videa (30)

Trailer 3

Recenze (261)

topr harley 

všechny recenze uživatele

Celkem povedený scifi seriál, který se mi ze začátku docela líbí. Řekl bych, že v mnohém kopírují Supernatural, to by mi zase tak nevadilo, takových seriálů pro mě nebude nikdy dost. Jen mám trochu obavu, že se to postupem času vyvine v něco beztvarého a jednotvárného. Jednu nebo dvě série se to dá udržet ale jak dlouho asi může tvůrcům stačit kopírovat klasické pohádky, budou muset vymyslet něco dalšího, nějakou hlavní dějovou linii. Počítám, že se bude jednat o záchranu celého světa nebo něco podobného a to by mohl být kámen úrazu. Takže uvidíme. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

1. série Oproti Once Upon a Time tohle není taková pecka (Srovnání pouze prvních sérií - po nich se to rapidně obrací). Srovnávám hlavně kvůli pohádkovému motivu. Dá se na to dívat, ale nepřijde mi to úplně skvělý. Něco tomu prostě chybí. Dokonce jsem přemýšlel o tom, že se seriálem během vánoční pauzy rozloučím. O pauze jsem se ale nerozloučil a udělal jsem dobře, protože druhá polovina nabrala docela zajímavej rytmus a stala se poměrně atraktivní podívanou. K tomu se přidalo malé překvapení na konci a já jsem zvědav na druhou řadu a na pokračování. Vidím to zhruba na 70 %. *** 2. série Kdo by to byl čekal, že Grimm půjde tolik nahoru. Baví mě jak epizodní zápletky, tak se hezky propadám i do kompletní mytologie a tím pádem mě baví i celistvý příběh táhnoucí se celou sérií. Série končí opravdu napínavě a já se velmi těšil na pokračování. 80 % *** 3. série A ono to jde ještě líp. Polehku ubývá epizodních případů a příběh se zaměřuje na linku táhnoucí se napříč celou sérií. Nick nemá zrovna dobrej rok a všechno se mu komplikuje. V závěru začne být trochu přegrimmováno a dozvíme se opět něco víc z příběhu na pozadí. Jako bonus je zde jeden z nejpříjemnějších párů v seriálech vůbec (Monroe a Rosalee). Jsem zvědav jako všechny události ze závěru série dopadnou a nemůžu se dočkat podzimu, kdy odstartuje čtvrtá. Pokud udrží laťku, tak rád přihodím a celkové hodnocení zvednu... 90 % *** 4. série Čtvrtá série opět pokračuje ve větším důrazu na hlavní seriálovou linku a epizodní příběhy ubývají. Celá série měla neskutečně našlápnuto a závěr přinesl tolik krve jako jen málokde. Rozhodně se těším na pokračování. Doufám, že příští ročník bude ještě o něco temnější a rozhodně se nebojím toho, že není co řešit. Je tady královská rodina, Verrat, Odpor, "Dítě", klíče a taky naštvaný Nick. Může to dopadnout opravdu skvěle. Možná to trvalo dvě, tři série, ale Grimm se našel, seriál je skvělý a snad mu to nějakou dobu vydrží... 90 % *** 5. série Grimm se v páté sérii mohl obávat o to, že bude poslední. Ale právě to je možná vybičovalo k tomu, aby tohle byla nejspíš ta nejlepší série. Minimálně první polovina měla pořádnou šťávu, později to už sice trochu vychladlo, ale pořád se schylovalo k velkému finále. To mě sice trošku zklamalo, protože jsem čekal pár mrtvých, ale rozhodně ne natolik, abych na seriál zanevřel. Už teď se těším na šestou sérii a pokud by měla být poslední, tak doufám, že to bude pořádná jízda. 6. série Závěrečná řada Grimma nezklamala, samotné finále sice vyznělo trošku překombinovaně, ale cesta k němu byla lemována zajímavými epizodami a nemohl jsem se dočkat toho, jak bude seriál zakončen. Podle mě se podařilo a Grimm mi zůstane v paměti jako povedený kousek. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

První díl byl hooodně zajímavej, pak to kleslo. Po pár dílech se začal utvářet souvislejší příběh, objevilo se pár zajímavých ras... a to bylo všechno. Ne že by byl Grimm špatný, Grimm není špatný, ale mohlo to bejt mnohem lepší a podle fotek a obsahů to také působilo líp. každopádně na odreagování je to skvělé a já se u toho dobře bavím. Ta Nickova kniha je parádní, je to vtipné, některé díly jsou lepší, jiné horší, vraždy zajímavé a Nickův "kolega" blutbad je asi nejlepší postava. Díl od dílu se to začíná zlepšovat a je tu víc náznaků "temnoty", takže sledovat zatím nepřestanu, protože moc takových seriálů se v dnešní době netočí a navíc je to inspirovaný pohádkama bratří Grimmů - ani v dětství jsem pohádky moc nemusel, ale tohle je přecejen trochu jiná liga. Zatím za 70%, uvidíme, jak to pude dál. EDIT 16.4.2014.: Jsem za polovinou druhé série a seriál je čím dál lepší. Je to více dramatické, možná dokonce i napínavější, je to originálnější a tím pádem to nepůsobí tak suše až neoriginálně, má to souvislý příběh, zajímavější zápletky, mezilidské vztahy a skvělou a originální znělku. Zvyšuji hodnocení: konec první řady a celá druhá za 80%, uvidíme, kam nás zavedou další díly. ()

Bathoryčka 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem si myslela, že po tom, co jsem viděla a tolik mě nadchnul seriál Once upon a time, mě tohle bavit nebude, ptž to je "jen něco podobného", ale mýlila jsem se. Tento seriál jsem si fakt oblíbila a že by to byla pouze obdoba Once upon a time, to není pravda. Tohle dílko je daleko akčnější a rozhodně ne tolik pohádkové. Navíc Blutbad Monroe mě úplně okouzlil. Samozřejmě, že i tento seriál má své mouchy, ale co nemá...? Vřele doporučuju těm, kteří se chtějí podívat na "odlehčený" seriál od všudypřítomného násilí (taky tu je, ale tak trochu jiné), chtějí se pobavit a zažít příjemnou podívanou. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Další variace na Lovce duchů, ale na příběhy bratrů Winchesterů Grimm zdaleka nedosahuje. Chybí mi tu více vtipu, lepších masek a nápaditých scénářů. Navíc nit, která celý seriál zastřešuje, mi přijde strašně laciná. Na druhou stranu je třeba uznat, že některé z dílů opravud stojí za to a místy je hororová atmosféra naprosto dokonalá, ale bohužel to jen dokresluje nevyrovnanost celé série. 50% ()

Galerie (3 314)

Zajímavosti (20)

  • Auto, na ktorom jazdí Nick Burkhardt (David Giuntoli), je Toyota Land Cruiser z roku 1988. (DBel)
  • V seriálu jsou používány pasy z České republiky, i když se celé dění odehrává v USA nebo v Rakousku. (vera35713)
  • Russell Hornsby si při natáčení vymkl kotník. Tvůrci událost zakomponovali do seriálu s tím, že si jeho postava vymkla kotník na dovolené. (Blackhand47)

Reklama

Reklama