Reklama

Reklama

Psychologické drama sleduje několik propletených příběhů, které spojují následky nesprávného použití moderních technologií. Jde o hořkosladké podobenství toho, jak mohou selhání v komunikaci ničit naše vztahy. Tvrdě pracující právník, který neustále visí na telefonu, si nedokáže najít čas na komunikaci s vlastní rodinou. Odcizený pár používá internet jako prostředek k úniku z jejich dávno mrtvého manželství. Ovdovělý bývalý policista se usilovně snaží vychovat nezdárného syna, který trápí svého spolužáka kyberšikanou. Ambiciózní novinářka vidí svou životní příležitost v sepsání příběhu o dospívajícím chlapci, který vystupuje na internetových stránkách pro dospělé. Jsou to cizí lidé, sousedé i kolegové, jejichž příběhy se protínají v tomto strhujícím dramatickém thrilleru o obyčejných jedincích, kteří zoufale touží po lidském kontaktu. Film zkoumá následky používání moderních technologií i to, jak tyto technologie ovlivňují a určují naše každodenní vztahy. (HBO Europe)

(více)

Videa (20)

Trailer

Recenze (536)

misterz 

všechny recenze uživatele

Film o tom, ako internet dokáže ničiť ľudské životy. Super námet a super scenár. Mne trocha vadila réžia, pre mňa bol film ladený až moc "dokumentárne", možno by pomohol i lepší strih. Ale inak film hodnotím veľmi pozitívne a každému odporúčam do pozornosti, nielen kvôli filmovému zážitku, ale je tu i veľká výstraha, ktorú by nikto nemal brať na ľahkú váhu. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Film začíná jako laciná verze studentského filmu a s trhanými záběry kamery si nejsem jistý, zda to vypnout, aby mě po dvou hodinách nebolela hlava. Nicméně film dostává zápletku, a to hned pro několik samostatných příběhových linií, které spojují internetové zločiny. Příjemně vygradované zápletky, dobří herci a věrohodnost na výbornou. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý film o tom, jak vám můžou moderní technologie zavařit život. Skládá se ze třech příběhu, které jsou vzájemně propojené. Ať už jde o krádež bankovního účtu, dětskou pornografii nebo internetovou šikanu, všechny tyhle věci lidem zkomplikují život a oni se s tím musí nějak vyrovnat. Ne každý z příběhů končí dobře. Zbývá nám jen se z toho poučit a pokud možno se do žádné z podobných situací nedostat... "Já bych ho uškrtil!" ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

veľmi silné 4,5* pretože spomedzi všetkých tých polonezávislých filmov, ktoré mi to pripomínalo, ako Crash, Things We Lost In Fire, 21 gramov a podobne... toto bolo najlepšie - jednak preto, že to sledovalo naozaj aktuálnu tému, ktorá je veľmi silná, závažná, skutočná a v takejto podobe, podobe realistickej a podobe nežánrovej je predmetom filmov veľmi výnimočne, jednak preto, že danú tému rozobralo komplexne, neskĺzlo to k moralizovaniu, netlačilo to emočne na pílu, nefabulovalo zbytočne, jednak preto (aby som ukojil aj svoje povrchnejšie potreby) tu boli 2 krásne herečky a bateman s briadkou vo vážnejšej úlohe a napokon preto, že sa mi páčilo, ako to bolo celé postavené - tá nefuknčnosť a neschopnosť komunikovať v skutočnom živote nahrádzaná "komunikáciou" skrze médiá (nielen sociálne siete, ale skvelo sa tu narába aj s televíziou a potom s tzv. "úradným stykom" [komunikácia s políciou, právnikmi, vyšetrovateľmi, doktormi, rôznymi funkcionármi a úradníkmi], čo je spôsob komunikácie, ktorý je naozaj nefunkčný); ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Disconnect je z roku 2012 a pravdu povediac po piatich rokoch už nie je tak žhavý. Dôvodom je fakt, že problémy v zaujímavých, rytmicky zostrihaných a dobre zahraných príbehoch sú už dnes tak samozrejmé, že som mal pocit, akoby film poukazoval na to, čo je každému jasné. A aj pred tými piatimi rokmi už nebol najaktuálnejší. Taktiež mozaikovitým spracovaním by sa najlepšie hodil do módnej vlny týchto filmov v prvej polovici nultých rokov. Svedčí mu ale paradoxne menšia odozva v kritických a diváckych kruhoch a tak mu držíte viac palce, ako vysoko oceňovaným slávnejším bračekom. 70% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Herec Jason Bateman (Rich Boyd) sa vyjadril, že Disconnect je jeho najobľúbenejším filmom, na akom kedy pracoval. (MikaelSVK)
  • Jason Bateman (Rich Boyd) sa v krátkom časovom slede predstavil v dvoch snímkach, kde sa vyskytovali takzvaní "lovci identít". Okrem filmu Disconnect to bolo aj v komédii Na cudzí účet (2013). (ywo666)
  • Natáčení probíhalo v americkém státě New York, konkrétně například v hotelu Saw Mill River ve městě  Elmsford, dále v samotném městě New York, v Yonkers a na Long Islandu. (Terva)

Související novinky

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

28.06.2017

V pouhých 56 letech nás v úterý opustil Michael Nyqvist, švédský herec, jenž se v poslední dekádě dočkal mezinárodní slávy. Ačkoliv vám jeho jméno možná nic neříká, tvář určitě znáte. Nyqvist se… (více)

Reklama

Reklama