Reklama

Reklama

Špion, který mě miloval

  • Česko Agent, který mne miloval (více)
Ukázka z filmu 1

Obsahy(1)

Studená válka v plném proudu, James Bond v nejlepší formě. Roger Moore v hlavní roli britského akčního filmu. Britská jaderná ponorka po nečekaném výpadku energie záhadně zmizí z armádních radarů. Totéž se stane s jednou ruskou ponorkou. Britský tajný agent 007 James Bond je kvůli incidentu odvolán z úkolu v Alpách, kde stačí v sebeobraně zabít sovětského agenta KGB. Jeho první cesta vede do Káhiry k bohatému překupníkovi Fekkesovi. Ten měl na černém trhu zprostředkovat prodej mikrofilmu s plány zařízení, které umožňuje právě sledování ponorek. Zde se Bond setká s ruskou agentkou XXX, půvabnou majorkou Aňou Amasovou, stejně jako se zabijákem Sandorem a především s nezničitelným obrem s přezdívkou Zub. Zabiják, který kromě svých svalů používá i stisk umělého ocelového chrupu, pracuje pro loďařského magnáta Stromberga. Bond s Amasovou musejí spolupracovat, aby odhalili Strombergův zločinný plán: šílený boháč s pomocí obřího tankeru ukořistil obě ponorky a teď z nich chce vystřelit jaderné střely na New York a Moskvu. Tím hodlá vyvolat celosvětovou jadernou válku a zánik lidstva na zemském povrchu. Zároveň buduje podmořská města pro novou „nezkaženou" civilizaci. Bond a Amasová se v boji proti Strombergovi osvědčí jako skvělí spolupracovníci – ovšem jen do chvíle, kdy se ukáže, že ruský agent, kterého 007 zabil v Alpách, byl Aniným milencem... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Ukázka z filmu 1

Recenze (380)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pre mňa dovtedy najlepšia bondovka. Možno aj preto, že predchádzajúce dve moje očakávania nenaplnili. Podobne, ako si Connery sadol k bond girl v Pozdravoch z Ruska, tak to Mooreovi sekne s Bach. Konečne aj on nepôsobí trápne pri nakopávaní prdelí. Kvitujem už 50 rokov tvorcom, že dokážu variovať dokolečka tú istú blbosť a nás to stále baví. Moore sa tu konečne vyrovnal Connerymu a bol jeho solídnym nástupcom. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Bond č. 10 – Akční sekvence už dnes působí lehce úsměvně a než dá (už lehce dýchavičný) James nebo jeho protivník ránu, uběhne vteřina dvě navíc, šarm a půvab ale Bond neztrácí ani na svahu, kde to celé odstartuje, ani pod vodou, kde to celé završí. Navíc má po boku skutečně jednu z nejpřitažlivější Bondgirl, proti sobě pak Richarda Kiela (exkluzivní záporák Jaws). Navíc je třeba ocenit Bondův nadhled a výtečný smysl pro sebeironii v plné síle. Pořád dobré, ale akční sekvence přeci jenom potřebovaly větší péči!! ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ďalšia výborná bondovka, tentoraz Bond zachráni svet pred hrozbou tretej svetovej vojny ktorú chce vyvolať zloduch Stromberg, ktorý sa sám skrýva vo svojom paláci pod vodou, odpálením rakiet na Moskvu a New York. Skvelá vedľajšia rola Richarda Kiela ako čeľusti. Zábavný Bond, ktorý prvýkrát predstavil geniálneho zloducha Jaws a s ním nezabudnuteľnú scénu v egyptských ruinách. Hlavný zloduch Stromberg zas tak výrazný nieje, ako by mohol byť. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

007-10 Velkolepá bondovka! Tak přesně takto bych v jednoduchých dvou slovech popsal snímek The Spy Who Loved Me, ve kterém funguje všechno od hlavního antagonisty až po akční stránku jako dokonale promazaný stroj. Režisér Lewis Gilbert pevnou rukou drží režisérské otěže, pročež zde zkrátka musel vzniknout výtečný filmový zážitek. Musím zde samozřejmě zmínit i futuristické sídlo Atlantida, nezastavitelného zabijáka Jawse či krásnou ruskou agentku s povolením zabíjet. Samostatnou kapitolou pak zůstává obří supertanker sloužící jako epická plovoucí základna pro tři atomové ponorky. Co se vozového parku týče, James Bond tentokráte sedlá kultovní Lotus Esprit S1, který zazáří ve vysokooktanové automobilové honičce a následně i jako efektivní miniponorka. V tomto snímku se zkrátka opět dokonale snoubí všechno, co činí snímky s Jamesem Bondem atraktivní i po těch letech! (HBO GO) „Mmm, maybe I misjudged Stromberg. Any man who drinks Dom Perignon '52 can't be all bad.“ ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Plusy: tempo, napätie, všetky scény spolu držia ako majú, hláškujúci Roger Moore, Anja (jedna z najlepších Bondgirls), perfektná romantická zápletka, perlivé dialógy medzi Jamesom a Anjou, KGB, podmorské sídlo záporáka, hajzel so železnými zubami, vychytávky Q, lyžovačka, krmenie rybičiek; Zápory: občasná iritujúca disco hudba, nie práve najBondovskejšia úvodná skladba, slabšia posledná polhodinka. Jedna z najlepších Bondoviek. ()

Galerie (179)

Zajímavosti (51)

  • Titulní píseň "Nobody Does It Better" nazpívala americká zpěvačka Carly Simon. Jde o první bondovku, u níž se název úvodní písně neshoduje s názvem filmu, verš "The Spy Who Loved Me" se však objevuje v textu. (skudiblik)
  • Za skok na lyžích dostal kaskadér Rick Sylvester rekordních 30 000$. (Zeebonk)
  • Barbara Bach získala rolu vo filme len 4 dni pred začiatkom natáčania, na kasting prišla s cieľom získať si v tomto filme nejakú úlohu, na svoje veľké prekvapenie dostala hlavnú ženskú. (beso74)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama