Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nová mise, noví nepřátelé, nové milenky! James Bond se vrací... Nečekaný úspěch prvního filmu s Jamesem Bondem (Dr. No z roku 1962) měl za následek takřka okamžité volné pokračování. V příběhu Srdečné pozdravy z Ruska se šarmantní britský agent s číslem 007 (Sean Connery) vydává nikoli do Sovětského svazu, jak by napovídal název, nýbrž do Turecka. V Istanbulu se spojí s pracovnicí ruské ambasády Táňou Romanovovou (Daniela Bianchiová), která chce údajně přeběhnout na Západ a nabízí Britům sovětský šifrovací přístroj Lektor. Bond i jeho nadřízení vědí, že je to past. Avšak zatím netuší, že režii nad událostmi nemá sovětský nepřítel, nýbrž mezinárodní zločinecká organizace, vedená nepolapitelným šéfem Blofeldem. Celou akci pro něj vymyslel a naplánoval geniální československý šachista Kronsteen (Vladek Sheybal), provedením jsou pověřeni zrádná sovětská agentka Klebbová (Lotte Lenyaová) a všehoschopný zabiják Grant (Robert Shaw). Blofeldovým cílem je poštvat obě světové velmoci do války a po jejich vzájemném oslabení se chopit světové nadvlády. A zabít Jamese Bonda... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot

Recenze (478)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Je až neuvěřitelné, jak mne film z roku 1963, tedy filmařsky již úplně jinde, dokázal nadchnout a pohltit. Hlášky a grimasy Bonda nestárnou ani po 50 letech. Některé efekty jsou samozřejmě kostrbaté, ale při takovém tempu a tak úderném scénáři tohle nelze netolerovat. Výborní záporáci, fantastická rvačka ve vlaku a hlavně spalující tempo. Oproti prvnímu dílu je to mílový posun kupředu. Čekal jsem, že to absolovuji spíše z povinnosti, ale slupl jsem to s chutí nečekanou. Už tehdy dokázali filmaři krásně využít kulisy - Istanbul a Benátky s citem pro vynikající kameru. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Bond č. 2 - Z literárního hrdiny je definitivně filmový tahák. Smělé činy, dravý špión, studená válka, osudové ženy. Žádná srdcovka z toho sice (pro mě) není, napětí mi prostě dnes s odstupem několika dekád skoro úplně schází, děj s několika hluchými místy také zrovna nechutná jak bych si představoval, přesto chápu, proč Bond zejména starší ročníky tak drží. Současná dobrodružství s Craigem táhnou snad všechny generace, ale to je tím, že dnes je prostě někde jinde. Conneryho charisma sahá do nejvyšších pater, potěší instinktivní souboj ve vlaku, nástup Q a jeho vynálezů, suché hlášky a kousavé narážky na image špióna. ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 nejlepších akčních filmů - 100 Greatest Action Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/.¨ Dnes už klasický akční film se Seanem Connerym se odehrává v temných zákoutích Istanbulu a pak v Orient expresu na cestě do Terstu. Takže srdečné pozdravy této druhé bondovky z Orientu a Balkánu, navzdory bulharským agentům pracujícím pro Rusy, tureckým agentům ve službách Britů, cigánům najímaným Turky a agentům nadnárodním. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=x_USL1yvnaw ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Další důkaz toho, že spojení Bond-Connery-Young-Hunt je absolutně bezchybné. Je to jednoduché Connery prostě je bond. Terence Young točil chytré bondovky vyváženě a no a Peter Hunt uměl všechen ten materiál sestříhat tak, že ani po letech nejsou rvačky zastaralé a snad i lepší než ty dnešní. Například řežba s Grantem ve vlaku patří určitě k tomu nejlepšímu z celé série. No a příběh Srdečných pozdravů, ten se mi líbil snad úplně nejvíc. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně svižná bondovka s vydařenou akcí, nádhernou bondgirl a solidním scénářem. Odhaluje se, kdo tahá ve SPECTRE za nitky a kdo je pouze malá ryba. Pokud člověk nepřemýšlí nad tím, proč Bonda nechají zabijáci vždy žít, aby mu vyžvanili celý plán a on je pak následně odkrouhnul, bude se skvěle bavit. Já se bavil. Connery je výborný a přesně dotvořil 007 tak, jak ho mám rád: Drsný, ale vtipný a schopný nadsázky. Navíc výbavička od Q ve stylovém kufříku ruluje (takovou bych taky chtěl). ()

Galerie (219)

Zajímavosti (60)

  • Rozpočet byl 2 milióny dolarů, oproti první bondovce - Dr. No (1962) - tedy dvakrát tolik. (džanik)
  • Úvodní píseň s názvem From Russia with Love nazpíval Matt Munro. Hudbu složil John Barry. (Benjamin-L)

Související novinky

Nový Bond bude mít nejdelší prolog

Nový Bond bude mít nejdelší prolog

24.02.2020

Jedna z dlouhotrvajících tradic bondovské série jsou jejich otevírací sekvence, resp. prology. První takové intro se objevilo v Srdečných pozdravech z Ruska z roku 1963 a od té doby doprovázelo každý… (více)

Reklama

Reklama