Reklama

Reklama

Virový faktor

  • Hongkong Ni zhan (více)
Trailer

Obsahy(1)

Agent pro mezinárodní bezpečnostní záležitosti Jon vykonává nebezpečnou misi. Má eskortovat za hranice zločinného vědce. Cestou se jeden z členů jeho týmu projeví jako zrádce a střelí Jona do hlavy, aby mohl vědce unést. Když se Jon probere v nemocnici, lékař mu sdělí, že má v mozku kulku, která ho během několika týdnů úplně paralyzuje. Jon se vrátí do Pekingu, aby viděl svou matku, která Jonovi prozradí, že má v Malajsku bratra. Vychoval ho jeho otec, hazardní hráč. Jon letí do Malajska, aby svého bratra Yeunga našel. V letadle uzavře spojenectví s Dr. Kanem, který mu slíbí zjistit něco o možnostech jeho ošetření. Když ale dorazí na místo, Yeung se pokusí doktora unést a bere s sebou za rukojmí Jona, který se proti únosu pokusí zasáhnout. Oba se brzy dohodnou, že jsou bratři a rozhodnou se spolupracovat v zájmu zadržení zločinců skrývajících se za únosy, přičemž zároveň mohou svět zbavit infekce považované dávno za překonanou. (Film+)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušný akčňák od Dante Lama s vynikajícím Andy Onem v záporné roli. Co mě však příliš nepotěšilo byl příběh, který mi přišel buď podivně převýprávěný anebo nedostatečně zajímavý, aby vtáhl, avšak vše vynahrazuje vysoký rozpočet a četné akční scény, většinou přestřelky a výbuchy, ale občas potěší i fight na blízku, takže co se týká akce, herců a tempa spokojenost. Slow motion bullet shot byl over the top. 70%. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Viem, kto je reziser Dante Lam a  viem aj o jeho cop soap hongkongskych operach a la Stoo Pigeon 2010. Hongkongska kinematografia v 80s a 90s bola neskutocne kvalitna, brutalna akcia, tah na branku a nahanacky s prestrelkami nenechali chladne srdce u ziadneho divaka laika -.nedouka. V  2. polke 90. rokov nasledoval strmy pad, tento film sa scenaristicky stale zabudol v 90. rokoch. Scenar je jednoduchy, a po kultoch ako Lord of The Rings, Avengers, Matrix a Avatar mi uz brutalna akcia k uplnej spokojnosti nestaci. Hlavne ked scenaristicky je to dost slaboduche   : 70 % ()

Reklama

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Pěkný akčí film vyprávějící příběh dvou bratrů, kteří se po rozdělení rodiny v dětství dvacet let neviděli. Z mladšího bratra Jona žíjícího s matkou, se stal policista, který je při akci střelen do hlavy a po několika měsících na lůžu mu zbývá několik málo dnů, než mu kulka způsobí ochrnutí celého těla. Matka mu poví, že zjistila, kde bydlí zbytek jeho rodiny a on se rozhodne je vyhledat. Starší bratr Man Yeung je uprchlý zločinec, který je zapleten do obchodu s biologickými zbraněmi. Oba bratry spojí únos Manovy dcery, která je nakažena zmutovaným virem a zbývá jí několik hodin života. Zam mě 75% :) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MĚL JSEM TEN SAMÝ SEN KAŽDOU NOC. NAŠE CELÁ RODINA U MOŘE...JEDEN PO JEDNOM ZMIZÍ...NAKONEC ZŮSTANE JEN JEDEN. KONEČNĚ VÍM,KDO MĚ VYTÁHL A ZACHRÁNIL MĚ V TOM SNU....“ /// Novej druh neštovic a osud světa do svejch pracek tentokrát berou kluci z Hong Kongu. Přestřelka v Jordánu na americkej způsob (jakože dobrý...), ucházející kontaktní souboje a příběh z ,,Pošty pro Tebe“ (jakože na hovno...). Cíťovka moc nefunguje, ukradený neštovice jsou mi úplně ukradený a přemejšlím, kolik by tu muselo bejt akce, abych dal filmu aspoň průměrný hodnocení.... no, asi tak jednou tolik. Film, kterej ničím nepřekvapí a může jen zklamat. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám pupínek a nevím, jestli to náhodou není ten novej druh. (Neštovic.) 2.) Jsem výrobce neprůstřelných vest. 3.) Thx za titule ,,tomik1976“ a ,,jives“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Bromance mají u mě tak nějak z definice z poloviny vyhráno a superkalorická nálož uslzeného melodramatu v akčním filmu vždy potěší moje zvrhlé já. Viral Factor mi nejspíš v paměti neuvízne nikterak hluboko, ale celkem s jistotou můžu říct, že se na něj kdykoli ráda a s chutí podívám znova. Nenudila jsem se u něj *téměř* ani minutu (u té honičky s vrtulníky přeci jen trochu ano a u matčina dlouhého proslovu k Yeungovi vlastně taky). Slzavé scény ve finále jsem poslušně oslzela - a ani ta akce nebyla vůbec špatná, ba naopak. Nevyplatí se čekat zázraky, ale propadák to není. (Ukazatel kmitá někde kolem sedmé z desíti. Nadhodnotíme? . . . . . . Ale tak jo. ****) ()

Galerie (162)

Zajímavosti (4)

  • Za pronájem apartmánů v mrakodrapu The Petronas Towers, dvojici dominantních komerčních výškových budov v Kuala Lumpur, zaplatila produkční společnost 70 000MYR (malajsijských ringitů či malajsijských dolarů). (Conspi)
  • Společné pojištění herecké dvojice Jaye Choua a Nicholase Tseho činilo 150 mil. amerických dolarů a na jejich bezpečnost během natáčení dohlíželo nad 20 osobních strážců. (Conspi)
  • Letadla s tanky byly filmovému štábu zapůjčeny vojenskými hongkongskými vzdušnými silami. (Conspi)

Reklama

Reklama