Reklama

Reklama

Uvnitř odlehlé, přísně tajné laboratoře pracuje skupina vědců na experimentu, který by mohl znamenat další krok v evoluci člověka. Když ale předmět experimentu – uměle vytvořený "člověk" (Anya Taylor-Joy) – spustí řetězec děsivých událostí, vědci se musí rozhodnout, jestli je význam objevu takový, aby převážil i nebezpečí s ním spojená. (Bontonfilm)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (227)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Od hororu, který měl na starost syn Ridleyho Scotta se očekávalo zřejmě více, ale někde se začít musí a já důvod brblat příliš nemám. Plusem je herecké obsazení, které je na béčkové poměry velmi slušné. Nejvíc září mladá hvězda Anya Taylor-Joy( The Witch), ale i zbytek známějších hereckých tváří potěší. Samotný nápad je zajímavý, nepřišlo mi to příliš hloupé, jen to bohužel není ani příliš inteligentní, ale sleduje se film příjemně, tempo je slušné, vizuál kvalitní a závěrečná vyvražďovačka se mi líbila, byť na gore se celkem šetřilo. Dle vlažných ohlasů jsem to čekal horší, nakonec jsem i překvapen jak koukatelný Morgan je. Nechybí i nečekaný zvrat v závěru. Story 5/10, Atmosféra 6/10, Gore 4/10, Vizuál 7/10, Akce 6/10, Napětí 6/10,Humor 0/10. Zábavnost 7/10, Lekačky 0/10. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Hodně mi to připomnělo film Hanna, který je přece jen o něco lepší. O hororu zde nemůže být řeč, jedná se o čistě akční béčko, které se snaží pohrávat se stísněnou atmosférou. Herecké obsazení je skvostné a velmi dobře to celé vypadá. Psychologická hra v první půlce, kdy člověk neví, co se stane a očekávat, se úplně nedaří. Člověk vydedukuje hned, jakým směrem se bude film ubírat. Nicméně překvapivá je druhá půlka, kdy jsem nečekal akční rozjezd a tak zvládnuté tempo. Choreografie akčních scén je drsná a povedla se nad míru. Závěr bych čekal asi více originálnější, ale celkově jsem spokojený......6/10 ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Slušné herecké obsadenie spoločne s námetom sľubujú zážitok, ktorý by mal v mnohých očiach fanúšika hororu vzbudiť záujem. Bohužiaľ, všetko je stratené. "Morgan" je "dieťaťom" Hollywoodu, takže o kvalite spracovania ani nemá zmysel polemizovať. Tá je skutočne na vysokej úrovni. Problém je skôr s obsahom. Prvú vyslovene nudnú polovicu síce vystrieda akčnejšia stránka, no z pohľadu horor žánru, si toto zaradenie samotný snímok zaslúži asi tak, ako Busch Nobelovú cenu za mier. Nemá to tu (absolútne) čo hľadať, pričom celé mi to prišlo ako témou nápaditejšia, no zato rozhodne nepodarenejšia "Hanna". Čo však bolo pre mňa stratou času, pre iného môže byť výborne strávená hodinka a pol. Skrátka, čakal som viac, ako len akési "woman wood fight-y" v závere či logiku postrádajúci snímok, ktorý skrátka  nemá čo ponúknuť - 45% ()

Tft 

všechny recenze uživatele

Tolik promrhaného hereckého potenciálu, kvůli nepovedené napodobenině Ex-machiny. Morgan se snaží vypadat jako chytré sci-fi, ale je spíš naivně hloupým pokusem, který sice hezky vypadá, ale k čemu hezké auto, když v něm není motor. Hned ze začátku je nám odhalena zápletka celého filmu a poté následuje dlouhé představování postav, kterých je zaprvé zbytečně moc a za druhé se nikdo z nich nechová jako rozumný člověk natož vědec. Což se u některých postav dá pochopit, protože lidmi nejsou, ale u zbytku je to do očí bijící ukázka plochosti postav, kdy každá z nich je ve filmu pouze z jednoho daného účelu a to je vše. Žádné hlubší budování charakteru postav nečekejte. Tři čtvrtě filmu je tak o vědeckých kecech o ničem a strašení s Morgan, která tím, že jí nasadí kapucu a přetřou bílým primalexem opravdu strach, který má nevyvolává. Proč se jen Anna-Taylor Joy nechala uvrtat do tak hloupé role? Finalé filmu je pak něco extra, ale v tom špatném slova smyslu. Akční scény vypadají jako by si všichni při natáčení trošku přihnuli, protože s uhlazeným obrazem filmu, který nám byl do té doby představován naprosto nekoresponduje. Konečný zvrat a odhalení je nejlacinější pokus o wow efekt jaký jsem za delší dobu viděl. Působí to až jako by celý film sloužil pouze jako most k tomuhle finále, ale ten most je rozvyklaný a když už ho skoro přejdete tak se utrhne a ze shora na vás mává režisér Luke Scott se zdviženým prostředníčkem. Btw co se sakra stalo v Helsinkách? 40% ()

Danny F. 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to vypadalo nadějně a dobře. Pak jen samé nepochopitelné nesmyslnosti, třeba že drobná dívenka hodí přes půl místnosti s chlapem jako hora, umí zacházet se zbraní jako profík, umí řídit auto, umí se rvát jako chlap a to byla uzavřená bez možností se to vše naučit. Potenciál to mělo jen je smysl pro detail špatně provedený. Do čeho se to Ridley Scott namočil? Má zůstat u Vetřelců, s těmi to umí perfektně. 45% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Ve finálním souboji Lee Weathers (Kate Mara) a Morgan (Anya Taylor-Joy) v lese spadnou obě protagonistky několikrát do jehličí. Navzdory tomu se však na modré košili Lee neobjeví ani jedna skvrna, či jiná nečistota. (Nathaniell)

Reklama

Reklama