Reklama

Reklama

Uvnitř odlehlé, přísně tajné laboratoře pracuje skupina vědců na experimentu, který by mohl znamenat další krok v evoluci člověka. Když ale předmět experimentu – uměle vytvořený "člověk" (Anya Taylor-Joy) – spustí řetězec děsivých událostí, vědci se musí rozhodnout, jestli je význam objevu takový, aby převážil i nebezpečí s ním spojená. (Bontonfilm)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (227)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Niekto vie a niekto nie. Ridley a (nebohý) Tony sú majstri svojho remesla, no syn Sira Ridleyho nemá moc toho po tatkovi ani po strýkovi. Samozrejme je to len jeden film, uvidíme čo predvedie ďalej. Jeho Morgan ma zaujal s Traileru, ale samotný film za veľa nestojí, zaujímavé prostredie a postava Morgan je slabé lákadlo a ničím dokopy neupúta. Film neponúkne nijak zvlášť dobrú atmosféru, či napätie alebo príbeh, ničím moc neprekvapí a celkovo nemá ani čim zaujať. 45% - 2* ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Když si bude člověk hrát na Boha, stvoří vraždící monstrum (jenže o to mu možná půjde v první řadě)." O žádný horor se samozřejmě nejedná. Psychologické drama o experimentech s umělou inteligencí nemůže dopadnout dobře. Skvělá kamera, obstojná hudba a slušné herecké výkony. Nebudu se opakovat, že nejen v žánru sci-fi je téměř nemožné najít originální námět, jelikož zde už všechno bylo, a podobných filmů by se tak našla řada.. Jde tedy o zpracování, které mě nezklamalo. Komorní příběh z vědeckého prostředí se v poslední třetině (spíše čtvrtině) překlopí v boj o život. A věřím, že pro jistý typ výzkumu je lidský život bezcenný. Přínos podobných snímků vidím, kromě příjemného filmového zážitku, ve varování před zneužitím vědy, jak už o tom psal J.Verne či K.Čapek. Člověk je ovšem tvor nepoučitelný, a tak varovat je třeba neustále. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Morgan“ na mě prostě nedokázal zapůsobit dobrým dojmem, naopak jsem měl pocit, že sleduji něco, s čím si tvůrci moc nevyhráli. Odfláknutá práce na to, koho měli k dispozici. A nakonec ani gore nebylo z těch, jimiž by se snímek mohl chlubit. „Morgan“ je pro mě sci-fi horor, který si nebudu nijak dlouho pamatovat, spíše vůbec. Škoda, dalo se z toho možná vytěžit víc. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nabízí se vyšší hodnocení pro poměrně sebejistý vizuál a solidní tempo, osobně mě ale mrzí nevyužitý náběh na dějový twist, který přichází po necelé hodince a tvůrci to během pár minut zahodí, aby přepnuli na tupou vyvražďovačku. Závěrečná pointa už dojem nezachrání, mimo jiné proto, že není těžké ji vyčmuchat dopředu. Luke Scott ale vyloženě neselhal, jako režisér jednoznačně potenciál má. Příště by to ale chtělo scénář, který z postav nebude dělat takové neschopné idioty. 50% ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Mě to rozhodně nepřišlo jako horor, ale určitým způsobem to bylo "děsivé"...Bylo to tak mrazivé a byly tam momenty - tak dlouhé a čekající, že jsem se po nějaké době musela podívat stranou, jelikož jsem se bála co nastane...A ano - nezklamalo mě to :) Tolik mrtvých těl - jen tak jako sem tam :) To byla paráda :) :) Morgan byla rozhodně zajímavá a bavila mě :) :) Ale teprve pár minut před koncem filmu mi došla hlavní myšlenka :) A to byla paráda :) :) Tolik zlosti, nenávisti a pocitů, se kterými "člověk" neví jak pracovat...Hezké :) Rozhodně mě to zasáhlo - a to velice příjemně i nepříjemně :) CHCI TO VIDĚT ZNOVU :) ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Ve finálním souboji Lee Weathers (Kate Mara) a Morgan (Anya Taylor-Joy) v lese spadnou obě protagonistky několikrát do jehličí. Navzdory tomu se však na modré košili Lee neobjeví ani jedna skvrna, či jiná nečistota. (Nathaniell)

Reklama

Reklama