Reklama

Reklama

Uvnitř odlehlé, přísně tajné laboratoře pracuje skupina vědců na experimentu, který by mohl znamenat další krok v evoluci člověka. Když ale předmět experimentu – uměle vytvořený "člověk" (Anya Taylor-Joy) – spustí řetězec děsivých událostí, vědci se musí rozhodnout, jestli je význam objevu takový, aby převážil i nebezpečí s ním spojená. (Bontonfilm)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (227)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

to co z traileru vypadalo jako fajn sci-fi/horor je ve výsledku bohužel jen dost nudná slátanina,ve které se pořádně něco začne dít až v poslední třetině a bohužel to nezachrání ani finální (a docela dobře dopředu) odhadnutelná pointa.Jeden z těch filmů,kde trailer dost navnazuje,aby pak zklamání bylo nepřímo uměrné...20% ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tento film mě akorát tak sral svou nabubřelostí. Herci první až druhé třídy se zde po celou stopáž tváří vážně jak na pohřbu a já jim to stejně nějak nemůžu uvěřit. Anna Taylor-Joy mě taktéž nějak zklamala svým nepřesvědčivým na nervy lezoucím robotickým přehrávajícím výrazem. Celkově je Morgan jako film velmi nudný a na to, jakou si dělal reklamu a jak skvěle vypadal trailer, je to zrovna tak velké zklamání, jaké jsem měla původně očekávání. Navíc je děj silně předvídatelný a klišovitý. Za mě bohužel velká ztráta času. ()

Reklama

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Paul Giamatti, na ktorého som sa tešila, tam hral asi päť minút, ale ostatní herci ho celkom dobre vykompenzovali. Dej trochu stupídny, ale skvelo natočené a zábery prírody super. No niekoho/niečo zabiť zo súcitu a kántriť to rad zaradom kvôli hnevu sa nedá porovnať. Preto trochu nechápem... No aj tak za štyri. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

I když se na první pohled nabízí srovnání třeba s Ex Machina, není tomu tak. V Morgan nejde ani tak o zrod umělé inteligence, jako spíš umělého člověka. Že v tom není rozdíl? No, uvidíte, že je. Nijak moc se nefilosofuje, ani nechytračí, v rámci žánru je to stokrát omleté klišé. Filmařská fantazie prostě nesahá dál, než frankensteinovu komplexu. Považuje za hotovou věc, že nový život bude ovládán pudem sebezáchovy a nebude váhat vraždit... . Ze všech emocí a motivů, pracují filmaři stále jen se strachem a destrukcí. Přesto...na celovečerní prvotinu je Morgan velmi dobrý počin s překvapivě nebéčkovým obsazením. První polovinu filmu se dařilo držet atmosféru a vše fungovalo dobře. Dokonce to bylo napínavé i proto, že dlouho nebylo zřejmé, jakým směrem se tvůrci vydají. Pak se to samozřejmě zvrhlo přesně v to, čeho jsem se obával...co by člověk čekal. Najednou se začaly některé postavy chovat jako idioti, což vyústilo v nevyhnutelné. Závěrečné "odhalení", už bylo taky trochu navíc a bohužel strhává Morgan spíš směrem k lehkému podprůměru. PS: na horor zapomeňte, je to spíš thriller, akční, sci-fi. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film z kategórie zbytočných. Jedno dievča sa po dlhých rokoch experimentovania naserie. A to je tak všetko. Obsadenie je zaujímavé, ale rovnako nepotrebné. Kate Mara s účesom jak Majka z Gurunu mohla byť nahradená pouličnou žobráčkou, na jej zaseknutý výraz nepotrebujete žiadnu hereckú školu. Potešila ma aspoň účasť Rose Leslie z Hier o tróny. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Ve finálním souboji Lee Weathers (Kate Mara) a Morgan (Anya Taylor-Joy) v lese spadnou obě protagonistky několikrát do jehličí. Navzdory tomu se však na modré košili Lee neobjeví ani jedna skvrna, či jiná nečistota. (Nathaniell)

Reklama

Reklama