Reklama

Reklama

Maniak

  • Francie Maniac (více)
Trailer 3

Film Maniak je Jackem Rozparovačem 21. století odehrávající se v současném Los Angeles. Maniak je novým zpracováním kultovního filmu, který je mnohými označován za nejlepší thriller všech dob - intimní, obrazově odvážný, psychologicky komplexní a hluboce děsivý výlet do noční můry vraha a jeho obětí. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (588)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nešťastně zamilovaný obrázek sériového vraha přímo z pohledu jeho očí. Vidíme sled vražd v L.A, šílenství uvnitř mysli, střípky z backstory. Krve a skalpování je tu plno, ale není to tak prvoplánové, není to ten dojem, který si odnést. A jelikož se jedná o artový film, nebýt tam tolika krve a skalpování, čepelí skrz čelist, asi bych se hodně rychle unudil. Ale takhle... rozhodně zajímavý počin v tomto okrajovém subžánru. Elijah Wood potvrzuje bizarní fakt, a to že se dobře hodí na dvě role - ztrápeného hobita a zvrácenou lidskou bestii. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nezapomenutelné představení,odvážné,ušpiněné,dead-of-night style s mrazivými scénami Hororu ! Zběsilý, Děsivý Remake natočený Skvělou POV Formou a mrazivou Hudbou ! Skvělá role pro Elijaha Wooda! Skvělá, protože plně využívá jeho výhody jeho podivných rysů Dětskosti a Dospělosti, zejména jeho Znepokojivé Oči mi naháněly hrůzu! Tvorba Alexandre Aji, je zde vidět a odvedl opět skvělou Práci vynikajícího Gore! Tenhle film rozhodně není pro slabší Povahy! V Kině jsem měl dvojí depresi, né jen z filmu, ale také protože jsem soucitil s mými Rodiči, kteří chtěli po 10 minutách opustit KIno! Pro mě to byl Silný, Unikátní Zážitek! 80% ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Hudba a vizuál podmanivé, násilie naturalistické, spracovanie originálne, len ten scenár je samé obohrané klišé. S výnimkou formálnej a technickej stránky tu nie je ani jeden okamih, ktorý by vytŕčal z priemeru. Background maniaka, jeho psychologické pochody, zvraty v príbehu, či samotné finále - všetko je to hrozné predvídateľné klišé, ktoré sme, počínajúc Psychom a Zombieho Halloweenom končiac, videli asi zhruba tisíc krát. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Maniak je dost střídmý v ději, ale způsob, jakým byl natočen, to vcelku zachraňuje. Zběsilé záběry z první osoby zdařile podkreslují extrémní narušenost a "maniakálnost" hlavní postavy. Netvrdil bych, že divák se vyloženě cítí uvězněn v jeho hlavě, ale film při nejmenším působí sugestivně. Samotář Frank se potuluje nočním městem a nechává se kompletně ovládnout svými zvrácenými choutkami. Dočkáme se i několika nezvykle brutálních scén, ale přesto nebo možná právě proto mám pocit, že tvůrce šokuje tak trochu samoúčelně... 6/10 ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

POV sem POV tam. Dúfam, že žánrová filmárčina vynechá " nájdené kamerové srajdy " a preskočí na vedľajšiu koľaj, čím podľa celosvetových ohlasov POV bude. Únava každou minútou, napätie asi ako to elektrické v rómskej osade a to kalkulovanie s obsadením ( frodo je stále innnn, až.... frustrát anděla s ďáblem v těle..) zohyzdilo klasiku, ako to len bolo v súčastnosti možné. Trailer ťa osype AJAj titulmi a je vymaľované.Hodnotím prístup k divákovi, ktorému komerčnou formou dokázal, ako zbaviť klasiku srdca a duše. ( frodo vs. Spinnel - ehm ). ()

Galerie (60)

Zajímavosti (13)

  • Režisér filmu Franck Khalfoun chcel dosiahnuť, aby sa divák cítil ako uväznený v tele maniaka. (sWONDER)
  • Příběh je zasazen do ulic a podchodů Los Angeles. Původní verze z roku 1980 se ovšem odehrávala v New York City. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama