Reklama

Reklama

Maniak

  • Francie Maniac (více)
Trailer 4

Film Maniak je Jackem Rozparovačem 21. století odehrávající se v současném Los Angeles. Maniak je novým zpracováním kultovního filmu, který je mnohými označován za nejlepší thriller všech dob - intimní, obrazově odvážný, psychologicky komplexní a hluboce děsivý výlet do noční můry vraha a jeho obětí. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (588)

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Dobře odvedená práce. Depresivní vizuál a především vynikající hudba (no kdo by nevzpomněl na Refna?) zajišťují čtvrtou hvězdu. Povedený moderní pohled na mé zamilované osmdesátky. Město a člověk. // S odstupem potvrzuji - zatím nejlepší soundtrack roku.// Tak jo, jeden z těch filmů, které s časem zrajou jako víno, takže po půl roce od kina a další projekci zvyšuju na 5*. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Upřímně přiznávám, že mě tahle „řezničina“ výsostně bavila. Kamera zajímavá, udávala tempo a já se tak nestihla nudit. Trošku mě mrzelo, že se ten modrooký hobítek moc neukazuje před kamerou, ale to mě vynahradily odrazy, které mě v jistých momentech od srdce rozesmály. Naopak jeho monolog se svým vnitřním já, mě zase slušně dostával do deprese. Vždyť on to byl vlastně chudáček, který měl díky své mamince zvláštní koníček. Taky jsem té slečně z metra záviděla vlasy, že bych ji skalpovala :o) Pro mě celkově milé překvapení, prezentace, hudba, obsah. Pro mě zábavný kousek, trošku ujeté psycho, ale já se nenudila :o) ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Kto od filmu čaká niečo strašidelného, temného, poučného, tak sa nedočká. Ani krvavého veľmi nie, aj keď to skalpovanie je drsné. Kto hľadá niečo nevkusné, odporné a drsné s trochu netradičným prístupom , tak si príde na svoje. Režisér zvolil pohľad maniaka, v ktorom vidíme "pracovať " jeho ruky , ale jeho tvár je nám priamo ukázaná len veľmi výnimočne. Vidíme ho skôr v odrazoch zrkadiel a výkladov. Akoby E. Wood nosil kameru zavesenú na krku. Celé je to o prenasledovaní a skalpovaní šľapiek, natočené s chladnosťou, kde k žiadnej postave necítite vôbec nič. Záblesky ľudskosti sa snaží v divákovi prebudiť postava fotografky, ale stále je to chladné. Možno chcel režisér konkurovať filmu Henry-portrét masového vraha, ale ten ponúka i atmosféru a herecké výkony. Tu sa o herectve E. Wooda baviť nemusíme, ten hraje skôr svojím hlasom . Čudný a chladný film, ktorý mi nič nedal. 40%. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Slušný horůrkový experiment s POV pohledem, který překvapivě docela vyšel. Kamerová vychytávka je vytěžena na maximum, atmosféra je značně hutná a soundtrack ala Drive také hodně potěšil, stejně jako neuhýbání kamery v opravdu brutálních momentech. Jen škoda, že se při tom tlačení na formu zapomnělo také na nějaký ten příběh, což hlavně v polovině filmu začíná filmu a režisérovi malinko podkopávat nohy. Závěr je však natolik strhující, že to Khalfounovi odpustíte. 70% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Maniak je dost střídmý v ději, ale způsob, jakým byl natočen, to vcelku zachraňuje. Zběsilé záběry z první osoby zdařile podkreslují extrémní narušenost a "maniakálnost" hlavní postavy. Netvrdil bych, že divák se vyloženě cítí uvězněn v jeho hlavě, ale film při nejmenším působí sugestivně. Samotář Frank se potuluje nočním městem a nechává se kompletně ovládnout svými zvrácenými choutkami. Dočkáme se i několika nezvykle brutálních scén, ale přesto nebo možná právě proto mám pocit, že tvůrce šokuje tak trochu samoúčelně... 6/10 ()

Galerie (60)

Zajímavosti (13)

  • Záber, keď sa Frank (Elijah Wood) pozrie na svoj odraz v skle auta na parkovisku, nápadne pripomína plagát pôvodného filmu Maniac (1980), ktorého je táto snímka remakeom. (Déé X Géé)
  • Příběh je zasazen do ulic a podchodů Los Angeles. Původní verze z roku 1980 se ovšem odehrávala v New York City. (Zdroj: ČSFD)
  • Celý film byl natočen za 4 týdny. (Polgedney)

Reklama

Reklama