Reklama

Reklama

VOD (1)

Kevin Costner září v Disneyho snímku McFarland, USA, dojemném filmu jeho oblíbeného žánru sportovních dramat, založeném na skutečném inspirativním příběhu outsiderů triumfálně překonávajících obrovské překážky. Když trenér Jim White přijede učit na střední školu, kterou navštěvují především Latinoameričané, poměry nejsou nejjednodušší. Když však trenér objeví výjimečné běžecké schopnosti chlapců, věci se mění. Kromě jejich talentu to je síla rodiny, vzájemné oddanosti a pracovní morálky, která je transformuje do šampionů přespolního běhu a pomáhá jim dosáhnout jejich vlastního amerického snu. Zažijte tuto povzbudivou oslavu lidského ducha v dramatu McFarland, USA. (Filmbox)

(více)

Videa (48)

Trailer 2

Recenze (165)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Klasické sportovní drama ze školního prostředí se vším dobrým i špatným co k tomu patří. Trenér White musí bojovat s předsudky, aby nakonec pochopil, že studenti z McFarlandu pro něj nemusí být jen lístkem k návratu zpět k lepšímu životu, ale že se zároveň může mnohé naučit od nich. Scénář pracuje s mnohými šablonami, s některými lépe, s jinými hůře. Pojmenováním trenéra a následným popichováním blokuje čtení o bílém muži, co přišel zachraňovat hispánce, to se podařilo. Smutné ale je, že v průběhu děje předsudky boří pomocí stereotypů. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Každý sportovní snímek vítám a McFarland není výjimka. Snímek z chudého prostředí o přespolním běhu. Latinoameričené, kteří neznají nic jiného než školu a práci na poli. Dřou od rána do večera a nemají čas téměř na nic jiného. Nemají auto, nemají nic a jejich cesta ze školy je během rychle domu, aby mohli pomoc rodině. Kevin Costner v roli učitele a také skvělého kouče chlapců z McFarlendu zahrál roli skvěle. Dobrý děj, neřeší se zhovadilosti, pořád se něco děje a hlavně moc pěkný a dojemný příběh, který fanouška sportovních snímků musí rozhodně bavit. Kousek od plného počtu, možná při druhém zhlédnutí přehodnotím .. 8/10 = 89% ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Zaprvé Costnerovi sportovní filmy prostě sednou jak prdel na hrnec. Zadruhé je super, když někdo zkouší natočit zajímavý příběh i o jiném druhu sportu než je americký fotbal, baseball nebo basketbal. Zatřetí mi tento snímeček náramně sednul do nálady. Na maximum to sice není, občas nějaké to klišé tam je, ale celkově mě Mc Farland příjemně překvapil. 75% ()

ProNotor 

všechny recenze uživatele

Mám ve své podstatě rád sportovní filmy, viděl jsem jich hodně a tento mě hezky překvapil. Trenér našel tým běžců složený z latinoamericých chlapců, kteří jsou zvyklí tvrdě makat na polích, ale i tvrdě trénovat, nemají problém s kázní ani autoritou, ale vše berou s humorem a ve všem si najdou zábavu. Velice se mi líbil konec, že z této školy nebyla jen jedna generace běžců, ale že dosáhla úspěchů i v dalších letech. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Kevin Costner + film o sporte = samostatna kategoria, ktora uz roky funguje a vysledkom je vzdy film, ktory stoji aspon za jedno pozretie. A to aj v takomto naivnom prevedeni jak z produkcie od Hallmarku. Pardon, tentokrat to produkoval Disney, co je podobna kategoria. :) Takze sa dockame maximalnej davky klise a cely cas sa hra na istotu bez nejakeho originalneho ozvlastnenia. Tym jedinym netradicnym prvkom je len samotny sport. Ale to nevadi lebo to klise funguje a charizma Kevina Costnera je dostatocne velka, aby utiahla aj takyto tuctovy pribeh, takze vo chvilach, ked to malo dojat, tak som bol dojaty. 3* davam preto, lebo miestami tam boli hluche pasáže, ktore mi pripadali zbytocne a skratenie filmu o takych 20 minut by mu prospelo. Edit: nahodou som to videl druhykrat v TV a bavilo ma to snad este o kusok viac ako prvykrat. Minimalne som sa tentokrat ani na chvilu nenudil. 6/10. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel dva dny v zemědělské oblasti v blízkosti Camarillo Premium Outlets na Ventura Boulevard. (007.)

Reklama

Reklama