Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Summit G8 se blíží ke konci. Ve škole Armando Diaze v Janově v Itálii, která byla ustanovena jako společenské fórum pro novináře, se dobře baví spousta mladých lidí – navzdory násilným střetům s policií, které se objevovaly předešlého dne. Tak jako v předchozích letech v jiných zemích narazily i zde protesty proti globalizaci na policejní těžkooděnce. Nic však dosud nevarovalo tyto „dočasné obyvatele“ školy Diaz před tím, co přijde. Krátce po půlnoci vtrhla do školy policie a brutálně napadla ty, kteří zde přenocovávali. Po dvou hodinách útoků skončila téměř většina z nich v nemocnici a později byla vzata do vazby. Aby policie omluvila své činy, umístila do školy několik výbušnin. Na konci summitu G8 jeden ze zatčených zemřel. Vyprávěno z různých úhlů pohledu, kamera popisuje události onoho dne, posouvá se blíže k oběma skupinám – pachatelů a „cílů“ – dokud není celá krvavá pravda vyjevena. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (77)

whack 

všechny recenze uživatele

Znásilnenie, zastrašovanie, podstrkovanie falošných dôkazov, brutálne násilie, no proste Berlusconiho gestapo v celej svojej kráse. Krvavé masakry vám ostanú v pamäti poriadne dlhú dobu a práve preto je tento film potrebné vidieť. Tento prípad štátnej šikany totiž zďaleka nie je ojedinelým, ale iba špičkou ľadovca. Je nutné si uvedomiť, akí ľudia sa môžu skrývať za policajnými odznakmi. Tieto zločiny z Janova (21.7.2001) sú dodnes nepotrestané. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Natočený to je hodně zručně - od režie, přes kameru až po hudbu, ale vypovídací hodnota nulová. Tyhlety "nevinný" náctiletý zfetlý smažky si to štrádujou na každej summit jen proto, aby si mohli zařvat a něco zničit - hlavně, že je to cizí majetek (podobnost s fotbalovými fanoušky čistě náhodná?). A když potom někdy konečně dostanou přes držku, tak je to zase špatně? Kdyby si radši každej všímal svých problémů a makal... ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Realita přenesaná na plátno aneb demonstranti (anarchisti) vs. policatji aneb policejní brutalita live. Velice realisticky natočený dokumentární film, okořeněný dokonalým zvukem. Jakmile fízlové spustí "Obušku, z pytle ven", budete si myslet, že ty pecky přes hlavy a záda padají hned vedle vás. 5* - doporučuju! ()

Maik22 

všechny recenze uživatele

Říkám si, jestli vůbec žiji v civilizovaném a normálním světě, ale nejspíše ne, když je vůbec něco takového možného. Tolik utrpení, kvůli zasranýmu večírku bohatých a mocných vládců světa. Je mi z toho na blití. Nemohu uvěřit, co je člověk všechno udělat a čeho všeho se dopustit. Natočit toto masochistické, či hyenistické dílo muselo dát režisérovi D. Vicarimu hodně zabrat, zvláště po všech těch zjištěných podrobnostech, které sám viděl a četl. I jako divák musíte mít silnou náturu. Snímek Diaz není pro všechny, na psychice vám to rozhodně nepřidá, spíše se ujistíte, že život na tomto světě není žádná jednoduchá procházka. A propo..kulka do hlavy všem zmrdům a hned se bude ve světě dýchal o něco líp. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Né Nelíbilo se mi to ! Už mě SERE! Jak poslední dobou se přehnaně točí ty Drama/Dokumenty o problematice Demonstrantů a podobných ohavnostech! Začíná se to rozmnožovat jako Červi.. Podobně jako Žánr Found Footage! Z mé strany se jevil Absolutní nezájem! Měl jsem Chuť se otočit k filmu Zády, protože jsem šíleně trpěl! Dvě hvězdičky dávám za 10 minutovou Scénu v baráku s Fízlama! Jít na tenhle Počin do Kina, tak nejspíš požádám nějakou spolusedící o Felaci! ()

Galerie (71)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme je len jeden policajt, ktorý aspoň jednej demonštrantke stihol povedať „je mi to ľúto“. (Sufferer)
  • Producenti dosiahli, aby sa film premietal aj v Európskom parlamente. (Sufferer)
  • „Čo som počul a čítal, bolo horšie ako to, čo som ukázal vo filme. Viac ukázať nebolo možné, ak som teda nechcel nakrútiť horor s márovačkou,“ povedal režisér Daniele Vicari. (Sufferer)

Reklama

Reklama