Reklama

Reklama

Scanners III

  • Kanada Scanners III: The Takeover (více)
Trailer

VOD (1)

Hrdinou již třetí části o lidech s neobyčejnými telepatickými schopnostmi je Alex. Ten objeví "nádherný svět explodujících lebek" právě během vánočních svátků. Způsobí to smrt jeho nejlepšího přítele. Alex sužovaný výčitkami svědomí se rozhodne odejít do dalekého Thajska a tam se věnovat osvobozujícím meditacím. Doma však zůstane sestra Helena, kterou sužují intenzivní bolesti hlavy. Otec, který se zabývá lékařským výzkumem, jí dávkuje netestovanou drogu. To se zanedlouho projeví neblahými následky. Tento zdánlivě utišující prostředek úplně "rozloží" její mozek, čímž se vyvolají temné stránky Heleniny osobnosti. Zoufalý otec je najednou bezmocný. Jediný, kdo může neštastné sestře pomoci, je stále meditující Alex... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

Paldini 

všechny recenze uživatele

Alex a Helena jsou sourozenci. Oba jsou telepati. Alex způsobí svou schopností smrtelnou nehodu, a proto se uchýlí do thajského kláštera, aby tam pod vedením mnichů meditoval a ovládl své schopnosti. Helenu mezitím, čím dál tím víc tíží negativní stránka schopnosti telepatie, a to neustálá bolest hlavy a množství hlasů, myšlenek, jiných lidí. Její otec, uznávaný vědec, objeví drogu, která by měla tyto negativní vnější podněty tlumit. Helena si tajně drogu aplikuje, a bolesti opravdu zmizí, avšak nastane úplná změna v jejím chování a Helena se stává agresivní a násilnickou. Tvrdě využívá svých schopností a médií, aby získala, co největší vliv a moc. O všem se dozví Alex a jede zpět do Kanady učinit konec heleniným radovánkám. Tenhle díl by nebyl o nic horší než díly předchozí nebýt dosti necharismatických přehrávajících herců a hlavně několika komických postaviček, které mě v hororech velice iritují. A závěrečný telepatický souboj je nejslabší z celé série. Milovníci různých gore efektů budou na druhou stranu celkem potěšeni, pokud jim tedy bude stačit, že se jedná o recyklát efektů z předchozích dílů. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ve své době a v mém tehdejším náctiletém mládí bych to zřejmě ocenil lépe, protože tehdy se prostě takové filmy točily. Dneska už to ztrácí hodně na lesku, přesto se musí ocenit taková ta aura přelomu osmdesátých a devadesátých let. Obecně je to docela patlanina, spojující klasické duchovní kecy, až přehnaně karikované herectví ve vyhrocených situacích (ty ksichty, které scanneři dělají při svém telepatickém působení jsou mnohdy k smíchu) a pár (ovšem žalostně málo) povedených scén (Helenino vypořádání s dr. Baumannem a Alexovo vypořádání se s protivníkem v otáčivých dveřích). Helena (Liliana Komorowska) je po herecké stránce nic moc, ale mrcha je to solidní a v závěru ukáže, že má opravdu jiskru. Celá scanners série by se dala dobře pojímat jako mírně drsnější předchůdce pozdější sci-fi série X-Men. 1,5* ()

Reklama

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Duguay režíruje tradične výborne.. - a tentokrát z úplne iného konca. Čo spočiatku vyzerá ako nudná katastrofa, rozvinie sa do úplne neodolateľného, ultimátne zmlsaného Béčka, na ktorom najviac neudivuje odlišnosť od Cronenbergovho originálu, ale od druhého pokračovania toho istého tvorcu z toho istého roku! Akoby tu bol zámer vytvoriť čisto kanadský film nadväzujúci na Cronenberga, a popritom v americkej koprodukcií niečo nabitejšie, efektnejšie a ľahšie stráviteľné pre hamburgerožrútov, takže sa tu menej hovorí a viacej strieľa, mláti, vybuchuje aj súloží, zopár scén sa zvrhne do absurdného humoru a ženské postavy sú poriadne šťavnaté. ( a pri spôsobe, akým sa hlavná záporáčka chystá ovládnuť svet, si možno všimnúť aj inšpiráciu Davidovým VIDEODRÓMOM ) ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Nejslabsi dil cele serie, ale stale je to OK. Prvni pulka vypadala velmi nadejne, prostredi saolinskeho klastera v thajsku, transformace hlavni Scannerky atd. V druhe casti se to ale kapku zvrhlo, Komorowska prilis prehravala, jeji soukroma armadicka scanneru pusobila extremne otravne a finalni telepaticky souboj jen slabe zavzpominal na predchozi dily. 4/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Scanners III“ je film, který vám může klidně uniknout, protože pro sérii stejně nic neznamená. Je to film, kterých by mohlo být natočeno nespočet na tohle téma. Prostě se vezme jen postava nějakého scannera, případně se jich vezme víc, a na to se nabalí nějaká banální zápletka. Film se snaží něco říct, ale říká to samé, co Cronenbergům film, který to navíc dokázal prezentovat skutečně temně. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Śéfa punkáčů si zde Jason Cavalier, jehož postavě ve druhém díle Scanner II: The New Order (1991) explodovala hlava v prodejně potravin. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Kanadě a Thajsku. (Terva)

Reklama

Reklama