Reklama

Reklama

Poslední dny na Marsu

  • Velká Británie The Last Days on Mars (více)
Trailer

Měl to být poslední den jejich mise na Marsu, jenže poté, co se jeden ze členů týmu vydá na neschválenou expedici, to možná bude i poslední den jejich života... (Czexx)

Videa (3)

Trailer

Recenze (379)

lillien 

všechny recenze uživatele

Poslední den na Marsu může stát pěkně za hovno, když posádku začne obtěžovat nějaká zkurvená mimozemská chlamydie. Chvilku to sice vypadá, že by na ní mohla zabrat antibiotika z palubní lékarničky, ale nakonec se to zase musí pořešit klasicky - silou. No ne že by tahle scifi přišla s něčím novým. Výcuc všech možných vesmírných klišé plus otravně třaslavá kamera, která hlavně v závěru zhoršuje ještě i tak špatnou viditelnost a orientaci v písečné bouři. A zase ten konec ve stylu: frajer krouží po orbitě a domyslete si, jak to dopadne. No kdepak už jsme to asi viděli. Akorát že s Ripleyovou to byla o pět levelů větší zábava. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pecka. Prometheus meets Europa Report meets Event Horizon. Namícháno v takovém poměru, že se mi výsledný koktejl přesně trefil do vkusu (z Promethea si to bere - jak bylo vidno už z trailerů - základní námět, z Event Horizonu zaměření čistě na hororový žánr - tzn. žádné vyšší filosofické či jiné ambice, a z Europa Reportu snahu o zdání vědeckosti a nedebilní řešení různých problémů). Takhle čistých vesmírných sci-fi hororů je hrozně málo - a těch solidních ještě méně, v podstatě tak dva do dekády (a z toho jeden spjatý s Alien frančízou). Stesky nad neoriginalitou tedy ode mne neuslyšíte - já osobně se raduju, že je tu po dlouhé době film, který nemá potřebu tvářit se, že objevuje Ameriku, a namísto toho bez jakéhokoli řemeslného zaváhání přináší čisté žánrové potěšení. The Last Days on Mars jsou stoprocentně vážným hororem, humoru a nadhledu tu není ani špetka. Atmosféra bezútěšná, tíživá, klaustrofobická. Postavy jsou od sebe navzájem rozeznatelné (tzn. neplatí časté negativum žánrových filmů, kdy vyčnívá jeden-dva hrdinové a ostatní splývají do homogenní masy) a naštěstí se nechovají jako blbouni z Promethea, ale spíše jako skutečný vědecký tým z Europa Reportu (přičemž iracionálnější momenty jsou vždy obhájitelné momentálním psychickým rozpoložením dané chybující postavy). Celkově jsem opravdu příjemně překvapený, jak moc dobré to nakonec je. "Béčko" možná tak dějem, ale určitě ne zpracováním a tónem. Béčka mají bavit, kdežto Last Days on Mars jsou nekompromisní atmosférická depka. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zombie na Marsu. Návrh na možný distribuční název je zároveň i vyčerpávajícím popisem obsahu (i přes občasná filozofická skoro-dilemata a obnažování charakterů v krizových situacích). Nejen znalým direktivy: „Nikdy si nezahrávej s něčím, co má víc zubů než celá Addamsova rodina.“ musí být brzy jasné, že tuhle ohranou misi z Komunistické planety mohou zachránit jedině Liev Schreiber a soundtrack - po ostatních členech štábu si pak klidně může zkusit robotické vozítko Curiosity couvání.. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Není od věci si tu a tam odskočit k scifi-hororu a tak jsem svou pozornost upřel na novinku odehrávající se na Marsu. Sedmimilionový rozpočet nesliboval žádné zázraky, ale herecké osazenstvo nevypadalo na první pohled špatně a tak jsem tomu dal šanci, přestože jsem věděl, že tu má jít o zombie kousek. Žádné převratné zápletky a originality jsem se sice nedočkal, ale k mému nesmírnému potěšení, tu zombie zas až tolik prostoru nedostaly. A když už se objevily na scéně, šlo většinou o slušnou akční jízdu, která mne ani moc nenudila. Tvůrci dokázali místy vytvořit zajímavou atmosféru a přestože by se tu dalo nalézt i několik slabších pasáží, byl jsem nakonec přece jenom spokojený (tedy v rámci možností). Tahle britsko-irská spolupráce si dle mého názoru průměrné hodnocení zaslouží.50% ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Svižný a přímočarý vesmírný sci-fi horor, jenž nenásilně čerpá a připomíná mnoho jiných (PROMETHEUS, EUROPA REPORT, HORIZONT UDÁLOSTI aj.), ale většině z nich se bohužel nevyrovná právě kvůli svojí neoriginalitě a skromným ambicím, které však dokázal velmi dobře naplnit (narozdíl třeba od přespříliš slibujícího PROMETHEA). Pro fandy subžánru povinná jednohubka. 60 - 70 % SPOILER!: Trochu mě zamrzelo, že nejzajímavější postava je "odklizena" tak zbrkle a tudíž bez výraznější emocionální rezonance... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Romola Garai je velká milovnice sci-fi žánru, avšak průběh natáčení okomentovala: "Nošení skafandru je stejné jako nosit korzet. Je to stejně nepříjemné." (Dr Lizal)
  • Natáčení snímku probíhalo převážně v oblastech Jordánska, státu v oblasti Blízkého východu. (Conspi)

Související novinky

Festival sci-fi filmů

Festival sci-fi filmů

07.03.2014

Lákají vás neprobádané hlubiny vesmíru? Rádi přemýšlíte o tom, jak by mohla vypadat budoucnost lidstva? Pak by vám neměl uniknout první ročník festivalu sci-fi filmů Future Gate. V pražském kině Bio… (více)

Reklama

Reklama