Reklama

Reklama

Hluboko v oregonských lesích se ukrývá dobře vycvičený zabiják Aaron Hallam (Benicio Del Toro), který utekl ze služby u speciální vojenské jednotky. Když brutálně zavraždí čtyři lovce, zvláštní agentka FBI Abby Durrell (Connie Nielsen) požádá o pomoc L. T. Bonhama (Tommy Lee Jones). Ten jediný jí může pomoct. Bonham je v důchodu, a tak zpočátku váhá. Roky strávené u speciálních jednotek tím, že učil ostatní vojáky, jak zabíjet, nechal daleko za sebou. Ale pak si uvědomí, že vrahem je jeden z jeho bývalých „žáků“. Musí ho zastavit, a proto se vydá do lesů úplně sám. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (316)

Tyler 

všechny recenze uživatele

Přes některé logické nedostatky a nevěrohodný úvod v Kosovu nemůžu "Štvance" hodnotit jinak než čtyřmi hvězdičkami. "The Hunted" je totiž krvavý thriller ve starém duchu, který se nezatěžuje přílišnou psychologizací a jde rovnou a drsně na věc. William Friedkin na režisérské stoličce dokázal, že pořád umí, a že by se od něj mohla spousta mladých tvůrců učit. Ústřední duo "Štvance", Tommy Lee Jones a Benicio Del Toro, jsou neselhávajícími tahouny filmu a nemám jim co vytknout. Navíc je na nich vidět, že do tréninku a akčních scén šli pěkně po hlavě - a že se lecčemu přiučili. Jen se podívejte na Jonesův přirozeně napružený pohyb v lese...A když už jsem zabloudil do lesa - proč nezmínit výtečnou atmosféru, kterou se "Štvanec" pyšní?! A to především právě v divočině, ve městě film malinko ztratí na tempu. Naštěstí v něm nezůstaneme až do konce...P.S.: Musím vyzdvihnout bojové scény muž proti muži - v dnešní době přesycené různými asijskými styly, které filmaři zobrazují jako líbivé tanečky (a mnohdy je tím degradují), působí přímočaré, naturalistické a v tom nejlepším slova smyslu špinavé bitky jako velmi vítané osvěžení...Celá léta jsem neviděl tak působivé souboje, ze kterých přímo tryská očividná věc - že ti dva si jdou opravdu po krku. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Tady někdo viděl Uprchlíka a Predátora a pokusil se je zkloubit dohromady. Film je zmatený a motivace postav k jejich činům je zvláštní. Zkrátka je to podivnost. Střih sem, pak tam, honem sem, zase tam... Co se mi líbilo: Tommy Lee i Del Toro skvěle hrají dva ulítlé podivíny a jejich střet (zvláště ten první) je opravdu originální kousek - žádné kung-fu ani box. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dlho sa mi darilo vyhýbať sa akčným filmom s podobne plytkým scenárom akým disponuje "The Hunted". Verím, že mladí chalani, ktorí sa ešte nezačali ani holiť, na to čumia s otvorenou hubou. Ja sa však stále musím pýtať, čo primälo Tommy Lee Jonesa a Benicio Del Tora prijať úlohy v takomto nezmysle. (Zrejme honorár) Dve hviezdičky dávam práve za účasť týchto dvoch hercov, za nespočet bodno-sečných rán, ktoré si uštedrili v záverečnom súboji a krátku minutáž, pri ktorej je to s potlačením veškerej logiky stráviteľné. A ozaj, ešte za dve skladby Johnny Casha, ktoré sú súčasťou soundtracku. ** ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Když už nic, tak určitě závěrečná píseň: The Man Comes Around (Johnny Cash) .......... Možná nevíte, že: a) Benicio Del Toro si během rvačky s Tommy Lee Jonesem zlomil zápěstí, čímž zastavil na čtyři měsíce natáčení a díky tomu se posunul i datum premiéry. b) Hodně scén se natáčelo v Portlandu (Oregon, USA), protože tam často prší a scénář vyžadoval deštivé počasí. Bohužel v Portlandu v době natáčení taky nepršelo. c) Během natáčení Tommy Lee Jones a Benicio Del Toro nosili mokasíny z buvolí kůže, ušité na míru. d) Některé postavy mají příjmení slavných rockových muzikantů: Bonham (John Bonham, Led Zeppelin), Kravitz (Lenny Kravitz), Van Zandt (Steve Van Zandt), Zander (Robin Zander, Cheap Trick), Powell (Cozy Powell) a Richards (Keith Richards, The Rolling Stones). ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Vezmem to od zadu. Prečo dostal odo mňa film až jednu hviezdu? Ešte že som film nevidel v kine, lebo asi by ma roztrhlo. C-čko s A-čkovými hercami so scénárom jasným ako slnko a kixami, ktoré su priam do neba volajúce. Vzhľadom na to, že sa film tváril úplne seriózne, nemôžem ich považovať za účelové. Postavy boli plytké a nedal sa k nim vypestovať prakticky žiadny vzťah, takže človek len sledoval ako sa naháňaju dvaja týpci v nulovej atmosfére a čaka aka chujovina bude následovať. Dvakrát zle. 30% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • Několik filmových postav dostalo příjmení podle slavných rockerů: Bonham (John Bonham – Led Zeppelin), Kravitz (Lenny Kravitz), Van Zandt (Steve Van Zandt), Zander (Robin Zander – Cheap Trick), Powell (Cozy Powell), Richards (Keith Richards – Rolling Stones). (Matty)
  • Režisér William Friedkin oslovil tehdy začínajícího skladatele Briana Tylera poté, co jej zaujala hudba, kterou zkomponoval pro snímek Lovec démonů (2001). Poté Tyler získal za soundtrack ke filmu Štvanec (2003) řadu ocenění a jeho kariéra od té doby stoupala. (D.Moore)

Související novinky

Zemřel režisér William Friedkin

Zemřel režisér William Friedkin

07.08.2023

Ve věku 87 let zemřel legendární režisér William Friedkin známý nejlépe pro své nezapomenutelné klasiky Francouzská spojka a Vymítač ďábla. Režisérův skon potvrdil děkan Chapman University a známý… (více)

Reklama

Reklama