Reklama

Reklama

Hluboko v oregonských lesích se ukrývá dobře vycvičený zabiják Aaron Hallam (Benicio Del Toro), který utekl ze služby u speciální vojenské jednotky. Když brutálně zavraždí čtyři lovce, zvláštní agentka FBI Abby Durrell (Connie Nielsen) požádá o pomoc L. T. Bonhama (Tommy Lee Jones). Ten jediný jí může pomoct. Bonham je v důchodu, a tak zpočátku váhá. Roky strávené u speciálních jednotek tím, že učil ostatní vojáky, jak zabíjet, nechal daleko za sebou. Ale pak si uvědomí, že vrahem je jeden z jeho bývalých „žáků“. Musí ho zastavit, a proto se vydá do lesů úplně sám. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (316)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Starodmódní chladná oldschoolová two-men show, bez triků a efektů, plíživě pomalá, psychologicky rozebírající, oku lahodící a do sedadel přibíjející. Ostře vykreslené kontury vztahu otec-syn (učitel-žák) nafukují plochou akční báchorku do třetího (perfektně mrazivě atmosferického) rozměru a povyšují ji nad všechny mainstreamové koktejlovky současné produkce. Rambo by měl určitě radost. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu chybí jistý megalomanský patos (což je dobře) a zůstává tak jen syrová hrubá kostra, která ale unese nebývalé množství vaty. Ono totiž kilo vaty je stejně težké jako kilo železa, víte? Stejně tak kilo peří. Tenhle film potěší zejména příznivce Benicia Del Tora a nejspíš i ty, kteří si potrpí na dlouhé naháněčky ve filmech typu Bourne & Spol. Tady ta naháněčka dostává slušný prostor a jak se pak (SPOILER) hrdinové ke konci šermuji rybičkama, musel jsem jít s hodnocením mnohem víš, než jsem původně zamýšlel znuděný v půlce filmu. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

***1/2 - souboj dvou titánů, kolem nichž krouží desítky neschopných statistů, kteří nemají představu o síle souboje, který se před nimi odehrává... Jones i Del Toro své postavy zvládli skvěle a na minimu prostoru jim dokázali vtisknout nejen charakter, ale také minulost, které je oba poznamenala. Současně dokázali divákům nejen zprostředkovat pocity svých postav, ale také pro své postavy získali pochopení diváka.. Dobře se to rozjelo, dobře to šllapalo.. jenže pak se to nějak podělalo.. v poslední čtvrtině tomu úplně spadnul řetěz.. a ten závěrečný duel, to už byla hotová fraška... škoda... ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Vezmem to od zadu. Prečo dostal odo mňa film až jednu hviezdu? Ešte že som film nevidel v kine, lebo asi by ma roztrhlo. C-čko s A-čkovými hercami so scénárom jasným ako slnko a kixami, ktoré su priam do neba volajúce. Vzhľadom na to, že sa film tváril úplne seriózne, nemôžem ich považovať za účelové. Postavy boli plytké a nedal sa k nim vypestovať prakticky žiadny vzťah, takže človek len sledoval ako sa naháňaju dvaja týpci v nulovej atmosfére a čaka aka chujovina bude následovať. Dvakrát zle. 30% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,vaše pušky proti mýmu noži". celková atmosféra filmu na mě působila velmi dobře (lesy, zvěř, hudba). B.D.Toro vypadá drsně. bohužel mě zklamal T.L.Jones. působil tak nějak staře. a nic na tom nemění ani fakt, že má dobrou fyzickou a zde i psychickou kondici. úvodní masakr v kosovu mi charakteristiku postavy moc nevykreslil a myslím, že v celkovém vyznění filmu byl zbytečnej. vlastně kromě atmosféry a B.D.Tora, držel film nad vodou hlavně zvuk, který je ve spoustě akčních senkvencích výbornej. hlavně díky tomu za 3. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • Postava Tommy Lee Jonese je inspirována skutečným stopařem Tomem Brownem Jr., který byl rovněž technickým poradcem štábu. (Matty)
  • Režisér William Friedkin oslovil tehdy začínajícího skladatele Briana Tylera poté, co jej zaujala hudba, kterou zkomponoval pro snímek Lovec démonů (2001). Poté Tyler získal za soundtrack ke filmu Štvanec (2003) řadu ocenění a jeho kariéra od té doby stoupala. (D.Moore)

Související novinky

Zemřel režisér William Friedkin

Zemřel režisér William Friedkin

07.08.2023

Ve věku 87 let zemřel legendární režisér William Friedkin známý nejlépe pro své nezapomenutelné klasiky Francouzská spojka a Vymítač ďábla. Režisérův skon potvrdil děkan Chapman University a známý… (více)

Reklama

Reklama