Reklama

Reklama

Stoupenci zla

(seriál)
  • USA The Following (více)
Trailer 7
Mysteriózní / Krimi / Drama / Thriller
USA, (2013–2015), 33 h 45 min (Minutáž: 45 min)

Tvůrci:

Kevin Williamson

Hudba:

John Frizzell

Hrají:

Kevin Bacon, James Purefoy, Natalie Zea, Shawn Ashmore, Valorie Curry, Nico Tortorella, Annie Parisse, Connie Nielsen, Sam Underwood, Kyle Catlett (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(45)

Pověstný sériový vrah Joe Carroll (James Purefoy) unikne z cely smrti a znovu se pustí do zabíjení. FBI osloví bývalého agenta Ryana Hardyho (držitel Zlatého globu® Kevin Bacon), který Carrolla před devíti lety zadržel. Zjizvený veterán ve spolupráci se zvláštní agentkou Debrou Parker a ostrým hochem Mikem Westonem zjistí, že Carroll vybudoval dokonalou síť svých oddaných stoupenců. Ti se mohou objevit kdykoli kdekoli a uskutečnit plány svého ďábelského vůdce. Zatímco Carroll pomalu utahuje smyčku kolem Hardyho bývalé ženy, syna a dokonce i agenta samého, Hardy se snaží ochránit nevinné, odolat své Nemesis a rozbít chorobný kult sériového vraha. První série hrůzostrašného seriálu Kevina Williamsona (Vřískot, Upíří deníky) přináší 15 fascinujících epizod – nikdy je nesledujte o samotě! 
(Magic Box)

(více)

Videa (219)

Trailer 7

Recenze (256)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Přitažené za vlasy? Dost. Plné nelogičností a scénáristických děr? No jéje. Jenže je tu jedno velké ALE, pod kterým se skrývá napětí, nejistota a herecké obsazení, které výše zmíněné neduhy nejen vyrovnávají, ale po většinu času na ně dávají zapomenout. Hlavně ta všudypřítomná podezřívavost, kdy si múžete být jisti snad jen postavou Kevina Bacona. Jinak může být členem Purefoyova kultu prakticky kdokoliv. Navíc mě překvapilo, že tvůrci byli ochotní obětovat postavy, do kterých by to člověk neřekl. Obyčejně se i nezkušený divák trefí do toho, kdo zaklepe bačkorama, ale tady to neplatí. Bacon a Purefoy zahráli výborně a charizmatičtější je, pro mě překvapivě, v tomto případě Bacon. Nezaostávají ani další herci ve vedlejších rolích, dá-li se to tak nazvat, v čele s Shawnem Ashmorem, kterému role agenta FBI překvapivě sedla. Šťouralové ať se radši nedívají, já k nim díky Bohu nepatřím. Alespoň v tomto případě ne. 85% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pol série mi stačilo. Nebolo to zlé, ale ani nijak špičkové. Kľudne to mohlo skončiť aj šiestou epizódou a nikto by nič nemohol povedať. Chválim výber herečiek, najmä na Natalie Zea sa dajú oči nechať, Maggie Grace ale veľký priestor nedali. Bacon je zas presný opak, omen nomen, taká pokrútená slanina, keď ju hodíte na panvicu. Herecky to tu ale jednoznačne potiahol James Purefoy, ktorý keby hral sám, možno by ma ten seriál zaujal viac. ()

Reklama

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Hodnocení po polovině první série: Seriál si dokázal zatím udržet naprosto skvostnou laťku, která solidně míchá temné obrazy, mrazivou atmosféru, výborné hlavní duo a nejstylovější hudební doprovod současné sezony. Parádní obsazení a dobrá kriminálka, tenhle koktejl jednoznačně funguje. ---- Po první sérii: Uff. A to to vypadalo tak slušně. Z prvotních pěti, se Following podařilo v rámci patnácti epizod propadnout až na hranici tří a čtyř. Nechávám vyšší, přecijen pořád je to ještě slušné. Nicméně přerod příběhu a pak také hlavního antagonisty Joea v rámci celého seriálu od charismatického zabijáka do vyšinutého teroristy s rodinnými hodnotami až do vyšinutého rádoby charismatického zabijáka který nedokáže snést pomyšlení, že mu někdo sáhl na ego. Uff ještě jednou. Seriál ztrácí identitu jako na horské dráze a po patnácti dílech zakončených těžce předvídatelným finále po první epizodě si divák jen říká "a co teď". Maximálně si pustit Hey Joe od Jimmyho a doufat, že přístí série nabídne to, co slibovaly první dva, tři díly té první, jinak seriál skončí ještě daleko hůře. Po pár dílech druhé série: Kevin Williamson se rozhodl pro druhou sérii docela zásadně změnit koncept seriálu a místo rádoby poetické vražedné kriminálky se druhá série rozjíždí jako docela hloupá stereotypní kriminálka bez špetky originálního nápadu. Snaha postavit vše na hlavu prostě zkrátka nefunguje. Rozehráno to je docela chabě. Škoda. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

V prvních dílech i přes spoustu akce jsem to chtěl několikrát vzdát, nebavila mě myšlenka seriálu, vraždy podle románu a spousta hluchých míst. S velkým sebezapřením jsem první řadu dosledoval do konce, který mě dostal a nezbývá nic jiného než zkusit druhou řadu. Něco mi na tomto seriálu ale nesedí, chtělo by to asi lepší zpracování. Násilí ve filmu mě nevadí, ale tady je přímo v hlavní roli až je to účelné, leckdy spíš k smíchu, jak se tvůrci snaží za každou cenu šokovat. Navíc se mi to zdá až moc přehnané, nereálné, spíše trapné. Druhá řada se mi zatím líbí o trochu víc, je tam více akce, dobře natočených pouličních honiček apod. Pomalu tomu přicházím na chuť, uvidíme co přinesou další díly, možná zvednu i hodnocení. Ale začátek mě nudil, neustále flashbacky a seznamování se stále novými psychopaty. Dosti úchylný seriál. Tak jo, po třetí řadě zvedám hodnocení i přes spoustu klišé a nesmyslů. Třetí řada to celé zvedla. ()

kinghome

všechny recenze uživatele

Začalo to úžasně a chytlo mě to od prvního dílu. Vraždy podle prokletých básníků byli skvěle vymyšlené a celé to vypadalo jako na 5* seriál, jenže chyba. Po vytvoření kultu to všechno ztrácí tu zajímavost a originalitu a je z toho jen nudná krimi, ve které není nic zajímavého. Bohužel jsem nedokoukal ani první sérii. Skončil jsem u 8 dílu a k dalšímu už se prostě nemám sílu odhodlat. Nakonec z toho je obří zklamání, ani nevím jak bych to ohodnotil. Po prvích 4 epizodách jasných 5*, jenže pak to jde někam na 2* a držíse to takhle nízko. Hodnotit nebudu, možná to ještě někdy dokoukám a konec překvapí. ()

Galerie (425)

Zajímavosti (3)

  • Jména psů, Ross a Rachel, odkazují na seriál Přátelé (od r. 1994). (Duoscop)
  • V 1. díle 1. série v čase 34:28 Ryan (Kevin Bacon) poté, co přijede k majáku, vystoupí z auta a jde k bráně, přičemž je při čelním záběru na Ryana v pozadí možné vidět krčícího se člena štábu v jeho autě. (O´Neill)

Reklama

Reklama