Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Celá parta četníků ze Saint Tropez je poslána do důchodu. Cruchot žije na překrásném zámku se svou ženou a nudí se. Když jeden z party utrpí ztrátu paměti, ostatní se rozhodnou ho unést a připomenout mu staré krásné časy. Ve svých starých uniformách však Saint Tropez obrátí vzhůru nohama. (Intersonic)

Videa (1)

Trailer

Recenze (240)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Richard Balducci, Jean Girault, Jacques Vilfrid .. Napočtvrté přichází druhý nejlepší gag Četnické série a tím je nezapomenutelné žádání kněze o peníze na novou střechu kostela - respektive dokonalé grimasy Louis De Funés. Poté je četnická osádka stanice v Saint Tropez vystřídána mladší generaci a všichni staří přátelé odchází do nuceného důchodu. Ovšem pro „záchranu“ paměti kamaráda Fugase si opět obléknou uniformy a prožijí neskutečná 'trip' dobrodružství. Z nich je asi nejvtipnější epizoda s hipíky v jejich drogovém doupěti.. 80%. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak tu som mal už pocit, že sa začína prvý krát v s celkom vydarenej sérii variť z vody. Tvorcovia nie sú schopní napísať poriadnu zápletku, v podstate sa jej dočkáme až v záverečnej tretine a nie je to aj tak žiadna sláva. Situáciu zachraňuje zopár vydarených gagov, ale stále sa skôr jedná o sled scénok, ktoré toho spoločného príliš nemajú. Hipisácka vsuvka nevedie nikam, chce byť iba vtipná prevlekmi žandárov. Čiže niečo podobné, ako v New Yorku. Funesove naťahované grimasy a opakované fóriky mi už pomaly začínali liezť na nervy. S odretými ušami za tri hviezdy a ani neviem, či sa mi ich chce dávať, keď nie je súčasťou deja ani Cruchotova dcéra. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Průměrná komedie, která se krčí ve stínu předchozích dílů. Vtipu je zde citelně méně a scénář je plný řady nefunkčních momentů (třeba celá hipísácká sekvence je vysloveně trapas). Ostatně samotnou výchozí zápletku tohoto filmu - jakýsi ageistický puč, kdy jsou zkušení četničtí mazáci jediným svévolným rozhodnutím nadřízeného KOMPLETNĚ nahrazeni partou ambiciózních mlaďochů - hodnotím jako vyloženě stupidní. Odkazy na předchozí díly působí spíše otravně a k mému překvapení jsou zde ještě více než v newyorském dílu umocněny homoerotické vazby mezi jednotlivými četníky, kteří jsou zde vykresleni v podstatě jako partička nepřiznaných gayů, kteří se s oblibou společně svlékají, dotýkají, vyznávají si lásku, apod., aby vše korunovali zneškodněním falického symbolu par excellence - atomové hlavice. Stálo by za to podrobit tento film detailnějšímu psychoanalytickému pohledu, ale to je tak asi všechno - nebýt popularity předchozích dílů, tento by asi nikdy nevznikl - a co je hlavní, nestál by vlastně ani za pozornost. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Jaká pak výslužba? Tahle parta dobře známých četníků ještě do starého železa rozhodně nepatří. Vždyť ještě neřekli poslední slovo a stále mají co říct a navíc mladí četníci nemají takové zkušenosti, které by se daly použít v praxi. Vždycky jsem si říkala, kolik se vejde do malého Citroenu Kachna lidí. Po tomhle dílu už to vím s naprostou přesností. Vleze tam šest četníků plus dvě řádové sestřičky, které mají poněkud svérázný názor na řízení motorového vozidla. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Náš četník se ocitl ve výslužbě ... z ničeho nic - a na jeho výkonu je to znát ... bohužel. Děj sice obsahuje i přínosné a vůbec po všech stránkách skvělé a originální gagy, leč chvílemi se zadrhává - a v nouzi nejvyšší si vypomáhá trochu podřadnými scénkami, které jsou (nebo spíš které by MĚLY být) pod jeho úroveň. Vůbec nejslabší je paradoxně finále - ale na druhou stranu: Znám i daleko trapnější pokusy o vtip. Trochu usmolené 3* ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Když sluha vede Cruchota (Louis de Funès) na koni a vypráví pohádku, jdou stále od zámku směrem k bráně. V následujícím záběru se ocitnou přímo vedle vchodu do zámku. (frolish01)
  • Exteriéry klášteru se natáčely v prostředí Château de Saint-Amé poblíž Saint Tropez. (frolish01)
  • Napriek negatívnym recenziám mal film celkovo 4,8 milióna návštevníkov v kinách, čo je menej ako u predošlých častí, ale stále veľmi obstojný výsledok. (Arsenal83)

Reklama

Reklama