Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Četník a četnice je poslední z populárních četnických komedií, které režíroval Jean Girault a ve které mohl naplno uplatnit svůj komediální talent Louis de Funes. Girault zemřel v roce 1982 a o šest měsíců později i jeho dvorní herec, představitel strážmistra Cruchota, Louis de Funes... Četníci v Saint Tropez se stěhují do nové, moderní budovy, kde na ně čeká počítač a kde mohou zúročit své zkušenosti i tím, že je předají čtyřem novým kolegyním, které do Saint Tropez přijely na praxi. Všichni bez rozdílu se jim dvoří. Gerber s Cruchotem jsou plukovníkem diskrétně vybídnuti, aby své mladé pomocnice především bedlivě hlídali – je to ve státním zájmu. Ale dívky se začnou ztrácet jedna po druhé, je třeba to utajit před nadřízenými a především je rychle najít, neboť únosci jsou nebezpeční. (Česká televize)

(více)

Recenze (274)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Poslední díl bych rozhodně nezatracoval. Pro některé už to možná není taková sranda, ale Funès byl excelentní jako vždy. Tentokrát mu zdatně sekundovala nejen „závodnice“ jeptiška, ale i čtveřice soudružek v modrých sukýnkách. Především pak dívka playboye 1980 Catherine Serre. Navíc se mi líbila i ona kriminální zápletka. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Neslajbší ze série četníků s Louis de Funesem v roli vrchního strážníka Cruchota. Je zde přidán ženský mladý půvab v podání mladých četnic. Jinak už je vidět starnutí všech zúčastněných, včetně Michela Galabru v roli velitele Gerbera a Claude Gensac v roli Cruchotovy manželky. Ale i tak je to velmi milé rozloučení s Jeanem Giraultem a Louis de Funésem. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Poslední díl četnické série a bohužel i poslední film v závratně hvězdné i mimořádně úspěšné kariéře božského Louise de Funése. Tenhle díl má poměrně slušnou zápletku, vrací se Claude Gensac, tradiční humorná nedorozumění a když zrovna není v záběru hlavní hrdina, může se divák kochat krásou přítomných četnic. Podle mě se Cruchot rozloučil s četníky důstojně. Michel Galabru, který s Funésem celou sérii herecky skvěle odtáhl, je i tady vynikající a scény těchto dvou pánů i dnes spolehlivě pobaví. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Četníci ze Saint Tropez mají jazyky vyplazené až na zem a s otevřenými ústy slintají při pohledu na své čtyři nové kolegyně, které mají zaučit k profesionálnímu výkonu služby. Četnice se za podezřelých okolností ztrácejí a četníci jsou nuceni převlékat se do ženských uniforem, aby kontrola neodhalila tento drobný problém. Muži zákona se už však připravují na odvetný útok, při kterém hrdinně zatnou zločincům tipec. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Filmová sága o malej policajnej jednotke z prístavného juhofrancúzskeho mestečka Saint Tropez sa dočkala šiestich pokračovaní. V roku 1964 bola natočená prvá časť a posledná mala premiéru v roku 1982. Tou poslednou je "Žandár a žandárky". Podľa môjho názoru je to najslabší a najnudnejší diel celej tejto komediálnej žandárskej série. Zaujímavosťou je, že sa jedná o posledný snímok režiséra Jean Giraulta a tak isto aj herca Louisa de Funésa. Obaja umreli krátko po natočení tohto filmu. ** ()

Galerie (20)

Zajímavosti (31)

  • Chvíli po hromadné bouračce čte jeptiška knihu o Karlu Marxovi. (ludva10)
  • Když Cruchota (Louis de Funès) vyhodí u policejní stanice, má na spodní části uniformy špínu. Ve scéně, kde se jde převléknout, má ale uniformu čistou. (SONY_)
  • Na souřadnicích 49°20' j.š., 69°20' v.d. naleznete Kergueleny (o nichž se ve filmu hojně hovoří), souostroví v jižní části Indického oceánu, které patří k francouzským jižním a antarktickým územím. (cheyene)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno