Reklama

Reklama

Hunger Games: Síla vzdoru 2. část

  • USA The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 (více)
Trailer 4
USA / Německo, 2015, 137 min

V poslední kapitole nepůjde jen o přežití, ale bude se bojovat o budoucnost obyvatel celého Panemu. Konečné zúčtování s nenáviděným prezidentem Snowem (Donald Sutherland) se blíží. Reprodrozd Katniss spolu se skupinou nejbližších přátel, včetně Gala (Liam Hemsworth), Finnicka (Sam Claflin) a Peety (Josh Hutcherson), povede rebely v jejich boji za svobodou. Jednotka z 13. kraje se vydává na misi, jejímž cílem je zničit prezidenta a skoncovat s jeho tyranií. Na Katniss však tentokrát čeká mnohem nebezpečnější nepřítel, než ten s jakým se dosud setkala v aréně Hladových her. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (19)

Trailer 4

Recenze (737)

akisha 

všechny recenze uživatele

Vysoce neemotivní. Celá série HG mi vždycky přišla těžce neemotivní. Všechny postavy se chovaj tak veledůležitě a zapškle, že největší sympaťák je paradoxně týpek bez jazyka, co za celou dobu neřekne ani bů. Navíc po třech předchozích dílech člověk očekává - obzvlášť při konečným zúčtování se zlotřilým režimem atd. - nějakou pořádnou akci a vyvrcholení, což se ovšem nekonalo. Většina rádoby "silných" momentů, jako SPOILER shazování bombiček nebo smrt Prim KONEC SPOILERU proběhne bez důrazu, nuda, nuda, nic. Trochu šťávy má souboj se zombie příšerkama v kanále, ale podobných scén (viz BLADE II) už jsem viděla dost a lepších (viz BLADE II). Postavy si umírají, aniž by se kolem toho nadělalo, což jenom víc snižuje jakýkoliv divákovo emoční zapojení. A posledních cca 10 min tomu nasadí korunu. Po předchozím díle plným vaty přišlo lehce podprůměrný finále bez jakýchkoliv zajímavejch zvratů, prostě nic, co by zaujalo. A Katniss je fakt těžce iritující hlavní hrdinka, která má buď permanentní depresivní výraz nebo brečí. Buď slabý 3-hvězdí nebo silný 2-hvězdí. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Lepšie než prvá "radodajka". The Hunger Games takmer po štyroch rokoch skončili. Je tu ďalšie finále veľkej filmovej ságy, ktorá nielenže nečakane vyštartovala, ale výrazne oživila subžáner dystopických filmov podľa bestsellerov, dala šancu silným ženským hrdinkám. Teraz sa konečne dostávame do vytúženého bodu, kedy má všetko do seba zapadnúť a naplniť očakávania. Hoci viaceré časti očakávania sa naplnia, nie je tomu tak v celej dĺžke. Prvá polhodina sa opäť strašne vlečie. Na Mockingjay 2 je najzaujímavejších posledných 35 minút. Epilóg celej série dáva odpovede na viac otázok. V epilógu ide skutočne o veľa a vyniknú tu herecké výkony: Jennifer Lawrence má jednu silnú scénu, ktorá by sa nestratila ani pri voľbe nominácií, hoci celkovo je jej Katniss už opozeraná a je fajn vidieť, že séria končí. Mal to byť jasný trojhodinový film, ktorý by sme zhltli naraz. Takto máme dve časti v tieni lepšieho štartu i stredu série. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Sklamanie. Nemyslím si, že Francis Lawrence je zlý režisér, ale toto ho asi moc nebavilo a len zhrabol prachy, inak si neviem predstaviť ako je možné, že záverečný diel je taký dlhý a nudný. Myslel som si, že sa to rozdelilo na dva diely kvôli obsahu, ale tuším, že sa už všetko rozdeľuje iba kvôli prachom. Na to, že to ma byť záverečný diel je to strašne nudné, mdlé, nezaujímavé, Katniss nejaké vodcovstvo a hrdinstvo vôbec neveríte. Predlhou nepoznám, ale verím, že napätia bolo v kniha viac ako tu, pretože tu sa podarila iba jedna scéna v kanály s príšerami. Jeden s najhorších záverov série čo som videl. Ešte, že ten James Newton Howard tam spoľahlivo funguje. Obľúbený soundtrack: Sewer Attack, Your Favorite Color is Green. 50% - 2* ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Knižní adaptace fajn. Přesně jako podle knihy. Ovšem celkové pojetí, které celý film prakticky prokecalo, aby ho vzápětí proložilo scénami z muty atakující můj krevní tlak, se mi úplně nezamlouvalko. Katniss jako pseudohumanista, trapný scény u vlaku, docela jsem litovala, že to tu blbku nezabilo. Pro mě zcela vítěz: Prezident Snow a Johana. Dvě geniální postavy perfektně ztvárněné. závěr filmu příšerný, dokonale to vystihuje záchvat smíchu nějaké ženy v kině. Odevzdaný výraz Katniss a nechutné dítě. Katastrofa. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Důstojné zakončení. Nedostane se to do filmových etalonů přes svou relativní emocionální plochost, nekomplexnost a pohádkovost (paradoxně takový Pán Prstenů je přesně opačný), ale filmařina na úrovni to je a Katniss Everdeen je tahoun celého projektu i když mnohdy jsou ty dlouhé pohledy zbytečné a zanícené dialogy nejsou tak úplně od srdce. Netknutý knižní předlohou jsem finále odhadl v dobré polovině filmu, ale od začátku se hraje na jasně napsané party, kde nic nemá být náhodou a vše jasně směřuje do cíle. Není to o momentu překvapení, ale o tom mít tenhle fikční svět a postavy v něm rád a dětinsky fandit rebelům proti tyranovi. Vizuálně je to samozřejmě patřičně našláplé a dost často se to tváří jako válečný film s kulisami zničené Jugoslávie, ale tak proč ne. Stejně se tam nic moc neděje a ty dvě skvělé scény (olej, zvuk kapek v kanále) si užijete v kině suprově. ()

Galerie (220)

Zajímavosti (27)

  • Liam Hemsworth (Gale Hawthorne) si při natáčení poranil kotník. Protože mu bylo doporučeno několik dní odpočinku, jeho zranění mírně narušilo natáčení. (Weasley)
  • Vizuální efekty na tomto díle byly tak náročné, že se na nich začalo pracovat ještě před těmi pro předchozí díl. (hansel97)

Související novinky

Filmový BioShock našel režiséra

Filmový BioShock našel režiséra

26.08.2022

Netflix, BioShock a režisér Já, legenda nebo Hunger Games. Tak přesně tahle kombinace teď má fanoušky dnes již kultovní herní série přimět k tomu, aby se začali mírně těšit na filmovou adaptaci.… (více)

Hunger Games dostanou prequel

Hunger Games dostanou prequel

17.06.2019

Spisovatelka Suzanne Collins oznámila na květen roku 2020 zatím nepojmenovaný knižní prequel Hunger Games a filmová adaptace na sebe nejspíš nenechá dlouho čekat. O právech na zfilmování knihy… (více)

Spider-Man a čtení myšlenek

Spider-Man a čtení myšlenek

01.12.2016

Hunger Games skončily, Divergence se přesouvá do televize a Labyrint má před sebou poslední díl. Hollywood tak hledá další velkou "náctiletou" ságu a je slušná šance, že jí nastartuje Hlas nože.… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama