Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo přežije, je vítěz. A pro Arnolda Schwarzeneggra, který se marně snaží uprchnout z vězení a dokázat svou nevinu, navíc získaná svoboda. Nejdříve ale musí v podivně kruté televizní show porazit nelítostné gladiátory... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (563)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pekařský výrobek a primitivní hry ve jménu sledovanosti, Vláďa Železný by se nad těmi koláči rozplýval.. Dystopické ultrabéčko o zábavě lůzy, do kterého Glaser údajně nedostal tu hloubku, s kterou si hrál Bachman na kinga. Nevadí! Máme tady famózní ústřední hudební motiv, co připomene Colombierova L' Alpagueura, tak akorát povrchně nakousnuté téma mediální manipulace s davem, sympaticky se to neostýchá brutality, nechybějí Arnieho trademarky (doutníček, slib návratu, něco těžkého přes rameno, herecký projev fošny) a na úrodnou půdu padne i pár steroidových frků. A byť to bylo divadýlko na druhou, jako bezprecedentní bonus guvernér Minnesoty ošklivě zmastí guvernéra Kalifornie! Please Stand By.. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Neni to sice nic extra, ale určitě se jedná o jeden z mnoha Schwarzeneggerových legendárních rolí a filmový fanoušek by měl mít o filmu povědomí, ačkoli film tak úplně dobře nedopadl. Každopádně minimálně Arnold vás utvrdí v tom, že jste těch 100 minut nepromarnili, ale věnovali je něčemu, co stojí za to vidět...70% ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Arnold v 80. letech ztvárnil velkou spoustu nezapomenutelných postav a vedle Terminátora, Conana, Dutche nebo Matrixe se tady objevil Ben Richards. Běžící muž mě společně se Špinavou dohodou v době WHSek minul. Tento "klenot" jsem si tedy užil až díky Novácké produkci. Bohužel jsem zjistil, že to jaksi není vončo. Running Man moc nefunguje. Knížka může být skvělá, ale i Arnold se ve své autobiografii vyznal z toho, že režisér Paul Michael Glasser neměl věci tak nějak pod kontrolou a výsledek není nikterak ohromující. Arnold si své uhraje. Kouří doutníky. Kosí protivníky a do toho trousí ty své hlášky. Neupírám filmu pokus o nadčasovost, ale spíše cítím hodně promrhaný potenciál výborné látky. Závěr z kategorie špatných. Protivníci mají spíše legrační kostýmy i dovednosti. 55% ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je to možná nehorázná blbost, ale počítejte s tím, že je to nehorázná blbost s Arnoldem. Navíc základní příběh je také docela originální. Nejvíc pokulhává provedení. S jiným režisérem by mohlo jít o skvělou věc, ale takhle jen běhají hrdinové skladištěm a útočí na ně týpci s motorovejma pilama v příšerných kostýmech a s příšernými hereckými výkony. Je to opravdu promarněná šance, protože s tímhle námětem a Arnoldem by šly dělat divy... Bohužel film odpovídá kýči doby vzniku. Každopádně je nutnost vidět to bez dabingu - tahle angličtina přímo od Štýrského hradce lahodí sluchu! ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Hyperklasické béčko béčkové nejbéčkovatější. Arnold tu má opět své skvělé hlášky, ale nejlepší jsou ti lovci co ho chtěj zabít. Šílenej asijskej hokejista Profesor Sub-Zero. Létající negr s plamenometem Fireball. Tlustej operní zpěvák v římskym brnění co střílí elektrický blesky Dynamo. Motorkář s motorovou pilou Buzzsaw a konečně Kapitán Freedom ve skvělém podání Jesse Ventury. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (36)

  • Podle knihy je Ben Richards (Arnold Schwarzenegger) nezaměstnaným otcem, který nemá peníze na léky pro svou těžce nemocnou dceru.Proto se přihlásí do soutěže běžící muž (POciSEM)
  • Stephen King, autor knižní předlohy, řekl k filmu, že Arnold Schwarzenegger ztvárnil hlavní postavu velmi odlišně od jeho představy popisované v knize. „...Richardsova postava je té Schwarzeneggerově tak vzdálená, jak jen je to možné. (DrKvak)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (více)

Edgar Wright a nová adaptace Běžícího muže

Edgar Wright a nová adaptace Běžícího muže

20.02.2021

Přichází dobré zprávy pro fanoušky filmů na motivy literární tvorby Stephena Kinga. Studio Paramount Pictures právě jedná s režisérem Edgarem Wrightem (Baby Driver, Soumrak mrtvých) o spolupráci na… (více)

Reklama

Reklama